Autor Subiect: New Vitara vs Duster facelift  (Citit de 53468 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: New Vitara vs Duster facelift
« Răspuns #100 : 02.Mar.2018, 07:36:25 p.m. »
Intra pe configurator Seat Ateca 4×4 benzina ....
      Adi cred ca trebuie sa ridici putin nivelul preturilor.
  Asta pentru ca Seat Ateca este totusi departe de Vitara(chiar Spirit sau Luxus). Cu o tapiterie mai de soi n-ai rezolvat mare lucru.
    Ateca pe langa faptul ca este mai mare in gabarit, la interior gasim altceva fata de Vitara : tapiterie de lux, plastice de calitate, design, iar dotarile de la Style sunt peste Spirit.
  Pe unii ii ia durerea de cap numai cand se gandesc la comparatie... :-?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline steph

« Răspuns #101 : 02.Mar.2018, 08:42:01 p.m. »
Sa fim realisti. Dusterul joaca fix in aceeasi liga cu Vitara si S-Cross. Niste mini suv-uri ieftine fara multe pretentii. Fac de toate dar nimic spectaculos. Duster e jos palaria pe off-road iar suzuki-urile il bat pe sosea. Si la motorizari.

Cele trei nu au nici o legatura cu urmatoarea clasa. Sa compari S-Crossul cu Sportage sau Karoq e ca si cand le-ai compara pe cele 2 cu x3 sau q5. Cam ce are Spiritul primesti pe Karoq d`abea in jur de 30k.

Daca iti calibrezi asteptarile la pretul platit raportul e foarte bun si eu sincer ma bucur ca Suzuki a atacat nisa asta. Am luat S-Crossul la pret de Polo dotat sau Octavia cheala.

Revenind la subiect. Noul Duster chiar e o alternativa buna. Daca avea niste motoare putin mai potente eu personal il luam in calcul.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #102 : 03.Mar.2018, 07:21:13 p.m. »
..si astazi am vazut pe tv un test drive cu noul Duster si ce sa vezi, nu au avut decat laude legat de aproape toate noutatile aduse modelului.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

Go Terios!!!:)

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #103 : 04.Mar.2018, 11:38:20 a.m. »
Intra pe configurator Seat Ateca 4×4 benzina si ai sa vezi ce dotari obtii la 25K :)
Mergi apoi sa o si vezi cum este construita si ai sa intelegi incadrarea la acea categorie.

Mda...cand am luat S-ul, am luat tot. Cand m-am dus in configurator la Ateca Xcellence, la pretul de baza 284 k SEK s-au adugat 10k SEK (10k euro scurt) dotari ceva peste Vitara S , pret vanzare 370k sek (37 k euro). Eu petrec 2 ore zilnic in masina. Si  da , plasticele de Vitara la rece sunt rigide si pot face zgomot dar sincer, eu am luat motorul si capabilitatile. Daca vreti sa dati 10k euro in plus pentru "impresii"- subiective  si supuse intereselor personale ...fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii lui. Caci altfel nu mai aveam Ferrari. De fapt eu am dat 24k euro pe S, in Romania este mai ieftin cu vreo 2k euro (distanta mai scurta la livrare plus alte bazaconii).
Sincer , daca ai bani iti iei o masina cat mai buna.
Dar pentru mine nu inseamna ca Ateca e mai buna, nu uitati ca cea mai buna masina este aia care e a ta...Si  ca fapt divers, noul 3008 este cel care imi place mai mult dar sufera cam de aceleasi chestii... Pretul la Vitara este mult mai cinstit...

Configurator:
AtecaXcellence
1.4 TSI 150 hk ACT 4Drive DSG6
370.900 Kr
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline AT

« Răspuns #104 : 04.Mar.2018, 02:11:58 p.m. »
Intentia mea nu a fost sa compar NewVitara/Duster cu o clasa superioara, ci doar o concluzie personala pentru cei care doresc/pun pe primul plan neaparat ca masina sa aiba un grad superior de confort si de stabilitate crescuta la dumuri lungi si viteze ridicate, caracteristice deplasarilor frecvente (sute km pe autostrada). Si aici am identificat eu Ateca (sunt si altele bineanteles chiar mult mai scumpe). La Ateca, pe configurator observ Ateca Style1.4 EcoTSI DSG 4DRIVE
Benzina / 1.4l / 110kW/ 150CP/ Consum combustibil: 6.4 l/100km = 26.491,78 €.
Vorbim de pret de lista :)
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline steph

« Răspuns #105 : 04.Mar.2018, 02:22:55 p.m. »
In echiparea style nu intra cateva lucruri punctuale pe care eu le consider importante cu un plus real de confort. Imi vin in minte cateva:

Camera video spate: 241
Faruri led: 1181
Full Link ca sa beneficiem de waze: 164 (dar necesita navigatie sau media system plus - 873 sau 472)
Kessy 368

De piele sau acoperis panoramic nu mai zic. Se duc in 2500 impreuna.

Cand am ales S-Cross-ul m-am uitat la toate alternativele. Ce are S-Cross pe Passion sau Vitara pe Spirit nu gasesti sub 30k. E drept ca la banii astia primesti overall un pachet mai rafinat si cu atentie la detalii. Nu plasticul nostru de pet de bere reciclat. :D
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #106 : 05.Mar.2018, 12:48:11 p.m. »
Pentru mine (cu 2 copii), plasticul acela e numa' bun. Se urca cu talpile de la adidasi/ghete, cu noroaie, sunt foarte inventivi si racaie cu te miri ce pe plasticele de la usa. Daca as fi avut ceva fin, m-as fi dat cu capul de pereti si la inlocuire ar fi fost mai scump. Asa ,e un plastic ordinar, fac pariu ca e si ala scump, dar daca era imbracat cu piele sau un plastic cu nu stiu ce inserturi si cu piele ...
Cand am luat masina m-am bucurat de plasticul asta care arata destul de brut si rezistent.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

The following users thanked this post: ambmihai

Offline Catalln

« Răspuns #107 : 09.Mar.2018, 07:39:45 p.m. »
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline enicky

« Răspuns #108 : 09.Mar.2018, 10:02:17 p.m. »
     Comparatia ar fi buna daca ar fi si corecta :
  -la capitolul 2 nu stiu de unde au scos portbagajul Duster-ului mai mare cu 503 l. Este cu 1m mai lung ca Vitara si n-am observat eu?!(poate n-am inteles bine)
    Tot aici ia valoarea de comparatie a portbagajului Vitarei 4x4 iar la Duster de la varianta 2wd(478L) in loc s-o ia pe cea de al 4wd(414L).
   Nu mai comentez capitolul pret, unde francezul e la juma' de pret fata de Vitara.
   Sunt gresite si unele dimensiuni....
« Ultima Modificare: 09.Mar.2018, 10:13:48 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #109 : 10.Mar.2018, 12:06:39 a.m. »
Salut! As fi vrut sa gaseac aici niste criterii fata de care sa putem compara cele 2 modele. As mai fi vrut sa gasesc printre criterii si unele legate de costurile de mentenanya / revizii post cumparare.
Nu  mi place ca discutia nu se termina cu un centralizator, un nu stiu ce  care sa reprezinte un final , o concluzie( nu doar pentru aceat topic care are la baza f mult subiectivism cat pentru toate celelalte topicuri care isi propun sa vina cu o solutie sau care au o finalitate practica).
Parea mea subiectiva:
- vitara arata super. M a fascinat si continua sa ma fascineze. Noul Duster 2018 arata superb dar  e ca un deja vu;
- interior , putere, zgmot, spatiu de depozitate, optiuni, pret de achizitie, pret de mententa, consum , toate puse in balanta fiecarui cumparator fac diferenta. Eu am ales- o cu " inima" , adica mi-a placut cum arata, apoi am vrut ceva clasic cu costuri sustenabile pentru buzunarul meu si am mai vrut sa nu arate la interior ca Lada Sputinik;
- as fi ales DUSTER doar pentru ca e produsa la noi(asa cum fac si alti europeni la ei acasa din motive lesne de inteles, cu toate minusurile aferente) daca politica de marketing a DACIEI era mai buna si nu vindea afara mai ieftin ca in tara, fara nici o promotie pentru autohtoni.
Eu imi doresc si va doresc drumuri usoare si sa ne bucuram de achizitia facuta, oricare ar fi ea.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

The following users thanked this post: ambmihai