Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 129105 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline badmania98

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #700 : 04.Aug.2020, 11:46:30 p.m. »
Am greșit eu. Se fura catalizatoare, nu filtre de particule. De aceea spuneam ca poate zic o prostie. Asta e. Chiar nu le știu.
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

Offline Vecchio

« Răspuns #701 : 05.Aug.2020, 10:49:06 a.m. »
Ambele se fură, și încă nu de ieri de alaltăieri.  :-?
La Vitara, scutul acoperă și filtrul de particule și catalizatorul și e o adevărată tevatură să le dai jos (cel puțin așa zic mecanicii)! :fluier:
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

The following users thanked this post: badmania98

Offline FritzVonSpritz

• Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline badmania98

« Răspuns #703 : 05.Aug.2020, 08:13:42 p.m. »
Important e că scutul le acoperă. Așa am înțeles.
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

Offline enicky

« Răspuns #704 : 06.Aug.2020, 09:43:01 a.m. »
Adevarat graiti...cu furatul.
    Pacat ca nu spun si marca/ile afectate. Se reediteaza epoca furtului de casetofoane, cand zgarcenia sau saracia ii determina pe unii sa dea 2(doi) lei pe casetofonul vecinului...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #705 : 06.Aug.2020, 09:48:34 a.m. »
Cred că s-a deviat destul de la scopul topicului.

Offline Dogy

« Răspuns #706 : 06.Aug.2020, 12:36:11 p.m. »
Sa schimbam directia discutiei :)
Pentru ca tocmai ce am fost la revizie: nu stiu ce scuturi mi-au pus astia de la Radacini la cumpararea masinii, dar am observat ca nu sunt ruginite deloc.
Au niste julituri importante, semn ca nu le-am pus degeaba si si-au atins scopul, mai ales cel de la cardan, dar nu au ruginit decat partial in zonele lovite, spre deosebire de alte scuturi despre care multi posesori se plangeau ca le-au ruginit masiv.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Myhay

« Răspuns #707 : 28.Ian.2021, 01:56:39 a.m. »
Avand in vedere ca am citit post ul colegului @Flamaropol legat de refuzul celor de la Autonet de a monta scuturile pentru Vitara marturisesc ca si eu trec printr o experienta asemanatoare cu ei. I am cerut dealerului sa se intereseze de un pret pentru ambele scuturi si sa le monteze cand ajunge masina sa o iau direct cu ele montate. Mi a spus pretul cu tot cu montaj si faptul ca o sa trebuiasca sa semnez un document pe proprie raspundere cum ca imi asum ca se monteaza scuturile. La care am ramas blocat.... de ce? Pai sa vezi ca sunt cam reticenti ca se incalzeste motorul mai mult si ca ei nu isi asuma daca apar probleme din cauza asta, ca a fost un caz cand a luat foc un Suzuki si avea scut metalic si ca de aia s a intamplat   :notlst:  :-t   Poate se pierde si garantia  :-j

I am spus clar ca masina aia daca a luat foc a avut o defectiune la sistemul electric nu ca s a incins motorul din cauza scutului. Si oricum motorul are racire activa GMV , antigel etc. Daca e sa ia foc ia si cu scutul din plastic. Oricum o aberatie. Dupa aia mi am dat seama ca ei gasesc astfel de explicatii ca sa nu si asume pe garantie defectiunile. Va dati seama daca a luat foc masina aia e cam dauna totala deci trebuie sa decarteze la greu. Plus ca sunt atatea Vitare cu scut si uite ca nu au luat foc. Inclusiv balena mea si alte milioane de masini de la alte marci. In gluma l am intrebat si eu : Dar daca sparg baia de ulei sau rup cardanul voi va asumati ? Oricum , daca o tin langa asa ma duc la alta reprezentanta si cu asta basta.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline dthem

« Răspuns #708 : 28.Ian.2021, 09:38:47 a.m. »
Era o chestiune de timp, alți producători fac asta de ceva timp, de când cu mania motoarelor mici și puternice cu turbo. Explicația dată este că uleiul din baie se răcește inclusiv prin acțiunea curenților de aer formați în timpul mersului, iar scutul ar împiedica această acțiune. Nu știu dacă este sau nu adevărat, nu am măsurat niciodată temperatura uleiului înainte și după scut, pentru că n-am avut niciodată scut.

Știu un caz concret de Skoda căreia i s-a refuzat garanția la motor pentru acest motiv. Sunt însă scuturi care au găuri care permit circulația curenților de aer, așa că probabil lucrurile sunt discutabile.

Mult mai simplu spus, motivul pentru care nu montează este că în catalogul de accesorii Suzuki nu există piesa numită scut motor.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Dogy

« Răspuns #709 : 28.Ian.2021, 09:54:43 a.m. »
Avand in vedere ca am citit post ul colegului @Flamaropol legat de refuzul celor de la Autonet de a monta scuturile pentru Vitara marturisesc ca si eu trec printr o experienta asemanatoare cu ei.

Oricum , daca o tin langa asa ma duc la alta reprezentanta si cu asta basta.

Da, de vazut si ce zic alti dealeri.
Pana acum nu era aceasta problema a scuturilor.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip