Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 129100 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Myhay

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #720 : 29.Ian.2021, 05:50:40 p.m. »
A zis ca a luat foc o vitara diesel pe canicula si au zis ca de la scutul metalic ar fi fost. Din septembrie 2020 suzuki romania le a zis sa nu mai recomande scuturi metalice si daca da pe propria raspundere a clientului. Nu exista scut metalic original ci numai aftermaket valabil la toate marcile auto. Momentan mai vad ce si cum.

De asemenea , o cunostinta si a cumparat un Quashqai si a vrut sa monteze scut metalic. La fel i au spus ca nu recomanda si ca oricum cel de plastic nu este dintr un plastic obisnuit ci special / tratat sa reziste    =))   Si a facut efectul explicatia asta penibila ca nu si a mai montat metalic.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Myhay

« Răspuns #721 : 29.Ian.2021, 06:01:41 p.m. »
Cumpara scuturile direct de pe site de la Odorhei sau Emag, si le montezi la orice mecanic! Asa am facut. 50 de ron montajul scuturilor. Era un amic, dar nu cred ca dai cu mult peste la orice atelier. Rampa sa fie si niste chei, se monteaza foarte usor! Si nu mi-au spus nimic, la nicio revizie! Doar doamna de la vanzari, cu care ma inteleg in continuare foarte bine (singura din reprezentanta, de altfel), mi-a spus sa desfac si samai curat din cand in cand, scutul de la diferential, ca se strange mizerie.

Probabil le aveai montate deja pana sa dea ei interdictii de genul si de aia nu au ce sa zica. Doar nu ti or spune sa il inlocuiesti acum pe cel metalic cu ala de plastic. Sau daca Doamne Fereste se intampla un necaz de genul celor mentionate de ei atunci mentioneaza faza cu scutul.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #722 : 29.Ian.2021, 06:52:12 p.m. »
A zis ca a luat foc o vitara diesel pe canicula si au zis ca de la scutul metalic ar fi fost. Din septembrie 2020 suzuki romania le a zis sa nu mai recomande scuturi metalice si daca da pe propria raspundere a clientului. Nu exista scut metalic original ci numai aftermaket valabil la toate marcile auto. Momentan mai vad ce si cum.

De asemenea , o cunostinta si a cumparat un Quashqai si a vrut sa monteze scut metalic. La fel i au spus ca nu recomanda si ca oricum cel de plastic nu este dintr un plastic obisnuit ci special / tratat sa reziste    =))   Si a facut efectul explicatia asta penibila ca nu si a mai montat metalic.
Cele puse de reprezentante, sunt cele de la Odorhei, doar ca platesti in plus!  ;)
Am avut experinta cu scut de plastic vs. metal! Ala de plastic e o coaja, care se crapa sau rupe la prima abatere!
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Offline Myhay

« Răspuns #723 : 29.Ian.2021, 08:11:49 p.m. »
Imi poti da site ul de la Odorhei sa vad ce gasesc acolo ?

Offline shpeedy

« Răspuns #724 : 29.Ian.2021, 08:20:06 p.m. »
https://lmgtfy.app/?q=scut+motor+odorhei

In ciuda multitudinii de site-uri, sursa e cam aceeasi...

Si eu tot de la ei am luat scutul la fostul SX4.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: Myhay

Offline enicky

« Răspuns #725 : 29.Ian.2021, 08:20:16 p.m. »
https://www.scutauto.ro/contact
De aici am luat eu .
Mai este si asta : https://www.scutmotor.co/contact
Nu stiu daca e acelasi producator , sau concurenta, ca sunt adrese diferite.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Myhay, spiro

Offline cristidav

« Răspuns #726 : 29.Ian.2021, 08:47:49 p.m. »
Si eu tot de la ei am luat scutul la fostul SX4.
Si eu. Si la fel o voi face si pentru SCross. Dar ma dezamageste ca e de doar 2 mm grosime, nu de 3 ca pe vechiul SX, scut pe care am bagat vreo 2 indoituri...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: Myhay

Offline ntire2000

« Răspuns #727 : 29.Ian.2021, 09:12:45 p.m. »
Va tot dicutând de scuturi si de trasul pe dos al dealerilor de a accepta montajul unui astfel de accesoriu pe motive de luat masina foc.
Intreb si eu ca prostul, dar daca în prealabil montarii, acel scut devine svaitzer printr-o operatie de gaurire?
Asa o sa asigure si fluxul de aer necesar racirii.
Sa arate gen

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

« Răspuns #728 : 29.Ian.2021, 09:15:59 p.m. »
Depinde pana la ce punct devine prea usor deformabil si-si pierde utilitatea. Poate niste gauri bine pozitionate pot crea un flux de aer care sa asigure racirea fara sa pierzi protectia la lovituri.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline cristidav

« Răspuns #729 : 29.Ian.2021, 09:25:28 p.m. »
Culmea, conduc o masina cu scut motor de 6 ani si, ca sa vezi, nu pute a ars, motorul functioneaza in parametri  #:-S Eu cred ca sunt doar motive sa nu acorde garantia.

Cat despre scutul-cascaval, cateva gauri nu ajuta cu mult, iar daca faci prea multe, da, la o lovitura ceva mai zdravana intr-o piatra, s-a indoit binisor. Unde mai pui ca nu e usor sa dai gaurile alea  :fluier:
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: spiro