Autor Subiect: Bere - ce bere va place  (Citit de 150474 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Bere - ce bere va place
« Răspuns #1220 : 10.Aug.2026, 09:19:18 p.m. »
Hop Hooligans în colaborare cu Labietis (din Latvia) - Boyar's Brew, bere Braggot style ale, 7%. Amu'... berea de tip Braggot este o conbinație între mead și bere, mai precis o încercare făcută de-a lungul vremii de a ”potrivi” mierea și malțul, fără a eclipsa vreunul din aceste ingrediente. Aparent aroma ar trebui să fie un mix între cele două, eu o să merg pe încredere că așa este, nu am avut ocazia să gust mead până acum. Am citit că era o băutură relativ populară în vremurile medievale, dăcât că nu puneau hamei. Berea de față are ca ingrediente pe lângă clasicele apă, malț (de grâu și de orz), hamei și miere de salcâm, hasmațuchi și flori de mălin. Despre gust... să zicem că nu-i printre preferatele mele, are un aspect ce ține de gust foarte ciudat, este... cumva uscată, oricât de ciudat ar părea.  :dknw: Mirosul este iar necaracteristic pentru o bere, deși jumătatea mea mai bună a decretat simplu - ”miroase a bere!”.

În altă ordine de idei, am mai dat o nouă comandă la HH... am ignorat cu brio toate excentricitățile tip Sour, dar tot au rămas 2-3 chestii noi pe-acolo pe care abia aștept să le încerc. Evident, am luat mai multe bucăți din clasicele Crowd Control și Shock Therapy, pe acestea o să le sărim, căci le-am cam văzut deja.
  • ex Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline ntire2000

« Răspuns #1221 : 11.Aug.2026, 09:44:54 p.m. »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #1222 : 12.Aug.2026, 12:36:56 a.m. »
  intresant, cand am intrat pe site m-a intrebat daca am 20 de ani, parca o si beam... virtual! :D
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #1223 : 12.Aug.2026, 02:06:50 p.m. »
  intresant, cand am intrat pe site m-a intrebat daca am 20 de ani, parca o si beam... virtual! :D

AI-ul si-a dat seama ca nu esti suficient de matur ...  :-))
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #1224 : 12.Aug.2026, 08:56:46 p.m. »
Inca una buna.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline jupanul1

« Răspuns #1225 : 20.Aug.2026, 09:56:39 p.m. »
Faptul că n-am mai postat nu înseamnă automat că n-am mai și băut, doar că nu doresc să fac aici dubluri. Dar pentru că mi-am călcat pe inimă și am luat și o ”bere” de-asta de Gen-z...

Hop Hooligans în colaborare cu Stepping Stone - Chemicals, bere tip Sour Ale cu adaos de chestii, 6%. Din ce înțeleg eu berea de tip ”Sour” este un tip de bere cu gust puternic acid (acru), respectiv aia făcută fără prea mare grijă pentru mediul în care are loc fermentația, permițând altor microbi să pătrundă în recipiente și astfel obținând produse mai ... să le zicem ”populare”. E pe principiul vinului de casă, unde nu se folosesc chestii prea sterile și culturi selecționate de ciuperci (a.k.a. drojdii). În acest caz, regăsim alături de Saccharomyces și alte ciuperci sălbatice dar și bacterii din familia Lactobacillaceae (de ex. Lactobacilus sp., Periococcus sp.). Ca idee, bere de tip ”sour” este și Lambic sau Berliner Weisse, spre exemplu. Aciditatea (acreala) se poate obține și adăugând fructe, nu neapărat numai din fermentație.

Bun! În cazul de față, pe lângă bere avem pireu de banane, pudră de înghețată (!), niște îndulcitori, niște conservant, niște coloranți - galben și albastru). Gustul este unul mai degrabă de suc, ca să fiu sincer, acreala berii și dulceața ălorlalte ingrediente dau ceva apropiat de sucul de mere verzi. Regăsesc aroma înghețatei de mere, nu pot să spun că gustul de piure de banane e pregnant dar cu certitudine ingredientul este prezent ca textură. Îmi pare mai degrabă un desert decât o bere. Pentru curioși: culoarea este complet needitată.

Stepping Stone Brewing Co sunt din DK. Link

Offline NicNic

« Răspuns #1226 : 20.Aug.2026, 10:40:15 p.m. »
Geroge, au fi variante pure, fara alcool?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline jupanul1

Bere - ce bere va place
« Răspuns #1227 : 20.Aug.2026, 11:53:05 p.m. »
Asta este aproape fără alcool. Eu nu am testat-o însă… deci nu o pot recomanda.

Sent from my iPhone using Tapatalk

The following users thanked this post: NicNic

Offline jupanul1

« Răspuns #1228 : 27.Aug.2026, 10:17:48 p.m. »
Hop Hooligans - Royal Execution: The Remake. Bere ”modern bitter”, 6,5%. Berea ”bitter” este berea care se servește uzual la draft în pub-urile din UK (n-am fost să verific, cred pe cuvânt) și este una din variantele de pale ale. Modern se pare că îi zice pentru că s-a pus hamei mai mult și mai variat. A ieșit deci o bere tipică, normală, amară, culoarea arămie-roșiatică este singurul lucru oarecum surprinzător pentru băutorul de bere tradițională, ce nu se complică cu toate mofturile gen-z cu fructe și mai știu eu ce. Din păcate nu e printre preferatele mele cu toate că am băut beri roșii mai slabe ca asta.

The following users thanked this post: enicky

Offline jupanul1

« Răspuns #1229 : 28.Aug.2026, 10:54:22 p.m. »
Ceva potrivit pentru ultimul week-end de vară din 2026 și deschizător de drum pentru Oktoberfest (din păcate fără participare in personam în acest an din partea subsemnatului).

Hop Hooligans - Lederhosen, bere tip Hefeweizen, 5%. Bere cu grâu, specifică Bavariei, zisă și bere albă, teoretic nefiltrată cu gust foarte... light! Producătorul zice că are aromă de banane, note de pară și coji de măr cu un pic de condimente la final și foarte ușor amărui. Pot să certific doar ultima parte, respectiv cea referitoare la amăreală, nu seamănă de loc cu ceea ce-mi aduc eu aminte de pe vremurile când mai beam weissbier... În fine, e bună ca încălzire pentru treburile serioase de la finalul lunii sectembrie.

The following users thanked this post: enicky