Autor Subiect: Sa renunt la Grand Vitara? Ce sa imi iau in schimb?  (Citit de 17643 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline flotl

Sa renunt la Grand Vitara? Ce sa imi iau in schimb?
« : 28.Oct.2014, 05:12:28 p.m. »
Sint multumit de GV, consider ca este fiabila, dar in februarie fac 6 ani si am 125.000 km. Imi este teama (si poate gresesc) ca la varsta asta, daca fac un drum in lume cu 800 km pe zi pe autostrada la 130 kmh, sa nu raman cu ea in drum. Am tot asteptat sa apara modelul nou, daca va mai aparea. S-cross-ul este cam mic pentru o familie cu 2 copii marisori, noua Vitara are portbagajul mic.
Ma gandesc la Outlander sau X-trail pentru ca au garda la sol apropiata de GV si sisteme 4x4 performante, adica sa am macar blocaj diferential. Reductor nu cred ca va mai avea nici GV. As avea un buget de maxim 25.000 EUR fara TVA.
Ce parere aveti? Sa mai tin GV?
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline shpeedy

Re: Sa renunt la Grand Vitara? Ce sa imi iau in schimb?
« Răspuns #1 : 28.Oct.2014, 05:36:44 p.m. »
Pe vremurile astea, eu ti-as recomanda sa mai tii GV-ul. Daca ai grija de masina, nu vad de ce te-ai speria la 125,000km - cu intretinere corespunzatoare, sunt convins ca te tine inca pe atat. Eu prima masina mai serioasa pe care mi-am luat-o a fost un Passat 1.9TDI vechi de 6 ani/123,000km care m-a purtat prin toata tara si pe afara (pana-n Austria) fara sa ma lase vreodata in drum. Am dat-o in stare buna de functionare la 183,000km (pentru ca exista riscul sa-nceapa sa cada chestii mai costisitoare de pe ea), cand mi-am luat SXu'...

Daca vrei masina noua, cam putine se mai ridica la nivelul GV-ului tau - ma refer la tractiunea integrala. Daca totusi vrei ceva cu care s-o inlocuiesti si tii sa ai un sistem cat-de-cat ok de tractiune integrala, in banii aia eu nu vad decat un pick-up sau poate un SsangYong Rexton W (daca te impaci cu design-ul).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline >pexic<

« Răspuns #2 : 28.Oct.2014, 06:44:10 p.m. »
Salut, deocamdata nu stii ce vrei, sa speram ca e ceva temporar  >:)
cum adica esti multumit ca e fiabila dar ti-e frica sa nu se strice in curand ?  :D  deci mai asteapta, arunca banii pe altceva daca nu ai ce face cu ei, cat despre "sisteme performante"...te uiti prea mult la reclame si prea putin la forumurile de specialitate ;)
multa bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 28.Oct.2014, 06:54:21 p.m. »
Iar daca te-ai plictisit de forma, o poti oricand imbunatati...  ;)

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline flotl

« Răspuns #4 : 28.Oct.2014, 07:34:35 p.m. »
E drept ca pe vremurile astea nu se prea merita sa cumperi masina. Cu 25.000 Euro fara TVA pot lua pe firma o garsoniera care inchiriata aduce ceva bani.
Rexton arata chiar bine, dar are elemente invechite prin interior.

Offline georgei23

« Răspuns #5 : 28.Oct.2014, 11:19:57 p.m. »
La 6 ani si 125k km o masina corect ingrijita de abia si-a facut rodajul......
Daca totusi vrei o masina noua mai old school inca mai sunt optiuni cam la banii de GV: Wrangler, toate pick-up urile;jimny....

Offline coby

« Răspuns #6 : 29.Oct.2014, 09:23:02 a.m. »
Daca ai facut reviziile la timp si nu ai omis nimic la intretinerea masinii este pacat sa o schimbi - ca nu vei primi pretul corect ; masina la 125 k km cu o motorizare peste 1,8 L este ca un bebelus inca , era o discutie daca avea 400-500 k km sau , daca te ai plictisit de ea , altfel nu ai de ce sa ti faci griji !
auto si moto

Offline BXXENL

« Răspuns #7 : 29.Oct.2014, 09:38:08 a.m. »
Nici n-a trecut de prima tinerete, mai asteapta 6 ani si atunci poti sa te gandesti s-o vinzi. Mersul constant cu 130 nu e solicitant, daca asta e genul de drum pe care-l faci stai fara grija, sa ai anvelope bune si in rest masina te duce si te aduce e. Drumurile scurte prin oras omoara masina.
  • SX4 1.5
Alex

Offline xim

« Răspuns #8 : 29.Oct.2014, 09:04:35 p.m. »
S-cross-ul este cam mic pentru o familie cu 2 copii marisori,

Cred ca asta este doar o impresie, cand te uiti din exterior.
La interior S-cross-ul este foarte spatios, si in specialin spate (loc la picioare), si portbagaj 430 l fata de 490l ai lui Grand Vitara, diferenta de doar 60l

Or fi existand alte diferente dar nu neaparat de gabarit.
De exemplu la greutate, la dimensiuni aproximativ egale, S-crosul are 1200kg fata de cele 1600 ale lui GV, enorm.
Consumul la motorizari diesel de aceeasi putere (130cp) este apropae dublu la GV fata de S-cross.
Si exemplele pot continua...
Dar poate cea mai buna alegere este cea pe care ai mentionat-o...pune bani la inmultit!
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline flotl

« Răspuns #9 : 29.Oct.2014, 09:44:51 p.m. »
GV are doar 398 litri portbagaj.
Nu pot spune ca m-am plictisit de GV, incerc sa ma bucur ca ofera pe partea de offroad ceva in plus fata de alte masini din segment.
Imi este doar teama de ce ar putea incepe sa cada si care ar fi costurile. E drept ca daca iau o masina noua pierd mai mult in primii 2 ani din pretul platit.
Ce ma mai incanta intr-o perioada era gandul ca masinile cu motoare mai noi consuma mai putin. Am fost 2 masini, a mea si o Mazda CX5, de la Brasov la Budapesta, apoi Praga si retur. A avut consumul mai mic cu numai 0,9 l la 100km., in conditiile in care masina mea cu 5 viteze suferea la 130-140 kmh pe sute de km de autostrada.
« Ultima Modificare: 29.Oct.2014, 09:55:20 p.m. de flotl »