Autor Subiect: trepidatii cutia de viteze  (Citit de 5409 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline iuliandobroiu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
trepidatii cutia de viteze
« : 17.Iun.2014, 03:59:25 p.m. »
salutare la toata lumea
sunt nou pe aici, nu am avut timp sa citesc toare postarile dumneavoastra, de ce aceea va rog sa ma iertati.
de samabata sunt proprietarul unui suzuki grand vitara 2.0 benzina an fabr 2004...la achizitie a avut jante pe 17(SA IMI SPUNA CINEVA DACA ESTE O PROBLEMA),pe drum catre casa am simtit o trepidatie la cutie.pana sa o cumpar i-am facut la service toyota o super evaluare ulei grupuri cutie etc m-am gandit ca trepidatiile ar fi de la cauciucuri ceea ce azi am descoperit ca am 2 proaste(praf) ce ar putea avea?motorul merge fff frumos, putini km REALI arata si merge fff bine :happy: :good: :clap:dar imi este teama sa nu am probleme mai departe.astept raspunsurile celor care cunosc probleme de genul asta
cu respect IUlian

Offline Laurentiu

Re: trepidatii cutia de viteze
« Răspuns #1 : 17.Iun.2014, 07:21:55 p.m. »
la achizitie a avut jante pe 17(SA IMI SPUNA CINEVA DACA ESTE O PROBLEMA),pe drum catre casa am simtit o trepidatie la cutie.
Daca inainte nu a facut probleme iar dupa achizitie ai schimbat jantele, e posibil ca ansamblu jante-cauciucuri (roti) sa fie cauza trepidatiilor.
- Inlocuieste rotile fata cu cele spate.
- Mergi cu actualele jante la roluit si apoi la echilibrare roti.
- Daca trepidatia persista, verifica prinderea axului cardanic si starea bucselor bratelor fata.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline iuliandobroiu

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 18.Iun.2014, 08:03:43 a.m. »
salutare si multumesc tare mult ca mi-ai raspuns :pardon:
cum spuneam si ieri...dupa ce am luat masina, venin cu ea acasa se auzea la viteza ca o vajaiala, am mers ieri sa ii verific echilibrarea rotilor si 2 erau vraiste, plumb peste plumb, ramane ca pe viitorul apropiat sa cumpar 4 cauciucuri all seasons de preferat noi.Teama ce-a mare a mea este sa nu aibe alte probleme spun eu ascunse...la testare a iesit foarte bine, poate dupa ce schimb cauciucurile sa ii fac directia zic bine? dimensiunea este 225/55/R17 ESTE CUMVA O PROBLEMA???astept si alte pareri ale iubitorilor de suzuki grand vitara sau poate de ce nu ale acelora care au patit la fel :-?

Offline fireburn

« Răspuns #3 : 18.Iun.2014, 09:51:07 a.m. »
Buna Iulian.

Bine ai venit pe forum.
Directia sa o refaci dupa ce pui la punc rotile (cauciucuri noi, etc).
Nu te sfatuiesc sa cumperi cauciucuri resapate; sunt diferente de pret relativ mici, dar diferente in comportament mari.

PS: Sa o stapanesti sanatos.

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 18.Iun.2014, 10:42:21 a.m. »
Directia sa o refaci dupa ce pui la punc rotile (cauciucuri noi, etc).
Directia (unghiurile) se aduce in parametrii de fabrica dupa eliminarea tuturor jocurilor (inlocuire de bucse, pivoti, capete de bara atc).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline iuliandobroiu

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 19.Iun.2014, 07:57:07 a.m. »
sfatuiti-ma va rog...sau cine stie sa imi spuna :) o sa am probleme la RAR cu dimensiunile 225/55/R17 pentru ca, dupa ce fac RAR-ul cumpar cauciucuri noi M+S, fac directia si vad eu daca mai are aceleasi simptome...voi face directia si ce mai este nevoie...ma gandeam sa nu fie cutia de vina, cand tin mana pe maneta de schimbat viteza in mers are uneori o trepidatie... :-S
MENTIONEZ CA LA TEST TOATE (CARDANE+CUTIE+GRUP) SUNT IN STARE FOARTE BUNA, AM VERIFICAT ULEI IN CELE 3 PUNCTE

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 19.Iun.2014, 09:24:57 a.m. »
o sa am probleme la RAR cu dimensiunile 225/55/R17
La RAR vei avea probleme cu TOT ce nu corespunde cu cartea de identitate a masinii daca faci si ITP-ul in acelasi timp. Daca faci doar identificarea masinii, nu cred ca se vor uita prin alte parti decit la serii insa, cel mai bine e sa ai masina in regula cind mergi la ei pt ca nu se stie niciodata ce au de gind si in ce stare sint.
  • Suzuki SX4

Offline iuliandobroiu

• Newbie
  • *
« Răspuns #7 : 19.Iun.2014, 09:49:58 a.m. »
masina are nr rosii a fost adusa din danemarca
in cartea ei nu gasesc sa scrie undeva ce fel de cauciucuri sa ruleze
pe 30 sunt programat la RAR sa ii fac identificare, nu stiu cum este cu ITP in acelasi timp cu RAR,
sfaturi te rog
asa am luat masina cu jantele pe 17
in 2005 sunt deja cu jante pe 17

Offline coby

« Răspuns #8 : 19.Iun.2014, 07:49:26 p.m. »
Vor fi toate impreuna la RAR ,identificare , CI si ITP , deci pune roti noi daca nu vrei sa ai surprize neplacute cu cei de acolo ; daca spui ca toate testele au iesit bine , problema e din cauciucuri - schimba le cat mai repede , nu amana .
auto si moto

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 19.Iun.2014, 08:08:51 p.m. »
sfaturi te rog
asa am luat masina cu jantele pe 17
Cauta un posesor cu o masina inmatriculata in tara, sa fie acelasi model cu a ta si cere-i relatii despre rotile omologate (marime jante si cauciucuri).

http://www.auto-data.net/ro/?f=showSubModel&modeli_id=1914
  • Suzuki SX4