Autor Subiect: Cutie de viteze Swift 2008+ / schimbare rulmenti  (Citit de 10356 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
  • Gen: Bărbat
Cutie de viteze Swift 2008+ / schimbare rulmenti
« : 06.Ian.2014, 06:06:30 p.m. »
Am cautat intai pe forum sa vad daca gasesc un topic similar , nu am gasit , daca cumva exista va rog sa imi oferiti un copy al link-ului , cu multumirile de rigoare .

Alfel , din ce am mai citit pe un forum din UK , se apropie la mine un schimb de rulmenti .

Masina are 107.000km .

Deocamdata in 1 si a 2-a se aude mult mai puternic zgomotul de angrenare , la rece e cel mai pregnant . A3-a , a 4-a si a 5-a inca sunt silentioase , pe cat Swift-ul poate fi de silentios .

Zgomotul nu vine din rulment ca are joc , ci mai degraba din deplasarea zonei de contact intre flancurile dintilor in angrenare (datorita jocului din rulmenti), e strict o parere personala dar bazata pe observarea unui angrenaj de la o masina centrifuga de scos miere , unde datorita jocurilor din angrenare , modificarea zgomotului de angrenare era similara .

Daca cineva a trecut prin ceva asemanator as fi interesat sa detaliem subiectul , ex elemente ce se schimba impreuna cu rulmentii , costuri estimative , typ rulmenti etc .

Iar acum ca tot mi-am adus aminte , recomand ulei de motor de la COMA UK . Am pentru a doua oara 5w-30 si doar dupa ce am avut pentru doar 300km un Mobil 5w-40 , pe care l-am scos cu tot cu filtru (motorul era zgomotos rau), am reusit sa apreciez in mod real COMA ...
COMA m-a costat 235 Ron , mai mult ca Mobil ...insa e altceva .
« Ultima Modificare: 06.Ian.2014, 06:08:50 p.m. de despada »

Offline Paull

• Full Member
  • Mesaje postate: 249
Re: Cutie de viteze Swift 2008+ / schimbare rulmenti
« Răspuns #1 : 10.Ian.2014, 11:32:06 a.m. »
Salut, ai rezolvat problema aceasta? aceeasi problema o am si eu, masina are 120.000 km.
Suzuki Swift 1.3 GS - B H  8 5  W P Y and VW Beetle '79 - B H  8 7  W P Y

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #2 : 11.Ian.2014, 08:19:12 p.m. »
Salut ,

E in plan sa o rezolv dupa Paste .
Ce nu cunosc , sunt urmatoarele :
schimb toti rulmentii sau doar cei de pe arborele de intrare ?
ce rulmenti ar trebui alesi ca pana la 200.000km sa nu mai se umble la cutie ...
care  este limita pana la care se poate merge cu masina asa ...cu usoara dezaxare intre arbori

S-ar parea ca un rulment ar fi cauza , insa cum am spus cine vrea sa mai desfaca cutia ?? pentru fiecare rulment care va mai cadea

Offline Paull

• Full Member
« Răspuns #3 : 12.Ian.2014, 12:20:06 p.m. »
Mersi, eu luni bag masina in service sa vad ce zice mecanicul, probabil ca asta este problema, sper ca asta sa fie problema :)

Offline Paull

• Full Member
« Răspuns #4 : 17.Ian.2014, 08:42:55 a.m. »
Problema e in curs de rezolvare, trebuie schimbati toti cei 6 rulmenti din cutie si rulmentul de presiune de la ambreaj.

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #5 : 23.Ian.2014, 12:27:33 a.m. »
Salut ,

Cei 6 rulmenti , ok , mai inteleg insa si rulmentul de presiune de la ambreaj .... in fine daca trebuie trebuie .

Rulmentii din ce am vazut pe unele kit-uri de rebuild sunt Timken , nu ma pricep idea este in final , care kit de rebuild e mai ok ...in final toate sunt ok :) insa exista si o diferenta de pret :) pe care e bine sa o inteleaga omul inainte :)

Cu uleiul sunt patit ...fu usor de rezolvat insa cu rulmentii as vrea sa fiu mai precaut .

Multa bafta la reparatie si multi km apoi :)

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #6 : 23.Ian.2014, 12:46:51 a.m. »
Am gasit doar ki-ul asta pe e-bay . Doar ca referinta . EUR 145,85

6 x Bearings ( Koyo / N.S.K. / N.T.N. / S.K.F. / Timken  )

2 x Differential / driveshaft oil seals

1 x Front input / laygear seal assembly

« Ultima Modificare: 23.Ian.2014, 12:48:22 a.m. de despada »

Offline Paull

• Full Member
« Răspuns #7 : 24.Ian.2014, 02:54:38 p.m. »
Eu mi-am cumparat piese originale, rulmentii au fost undeva la 1050 lei.

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #8 : 25.Ian.2014, 12:07:21 a.m. »
Salut ,

Multumesc de info . Idea e ca si rulmentii din cutie au fost originali :) , si la 110k sunt pe duca ...
Manopera :)  te rog , cand termini doar orientativ  daca se poate un pret ..unde ai facut schimbarea nu e f.imp , decat daca vrei sa dai pe forum ..sau nu .

Oricum cu rulmentii problema vine mai devreme sau mai tarziu , si cred ca o sa mai fie membrii interesati de detalii .

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #9 : 02.Mai.2014, 12:15:04 a.m. »
Salut Paul ,

Poti sa imi spui te rog daca dupa schimbarea rulmentilor , totul a revenit la normal in privinta cutiei de viteze ?
Ma apropii si eu de reparatie si incerc sa aflu daca pe langa rulmenti ai mai avut si altceva de schimbat , de exemplu vreun sincronizator .

Multumesc anticipat ;)