Am cautat intai pe forum sa vad daca gasesc un topic similar , nu am gasit , daca cumva exista va rog sa imi oferiti un copy al link-ului , cu multumirile de rigoare .
Alfel , din ce am mai citit pe un forum din UK , se apropie la mine un schimb de rulmenti .
Masina are 107.000km .
Deocamdata in 1 si a 2-a se aude mult mai puternic zgomotul de angrenare , la rece e cel mai pregnant . A3-a , a 4-a si a 5-a inca sunt silentioase , pe cat Swift-ul poate fi de silentios .
Zgomotul nu vine din rulment ca are joc , ci mai degraba din deplasarea zonei de contact intre flancurile dintilor in angrenare (datorita jocului din rulmenti), e strict o parere personala dar bazata pe observarea unui angrenaj de la o masina centrifuga de scos miere , unde datorita jocurilor din angrenare , modificarea zgomotului de angrenare era similara .
Daca cineva a trecut prin ceva asemanator as fi interesat sa detaliem subiectul , ex elemente ce se schimba impreuna cu rulmentii , costuri estimative , typ rulmenti etc .
Iar acum ca tot mi-am adus aminte , recomand ulei de motor de la COMA UK . Am pentru a doua oara 5w-30 si doar dupa ce am avut pentru doar 300km un Mobil 5w-40 , pe care l-am scos cu tot cu filtru (motorul era zgomotos rau), am reusit sa apreciez in mod real COMA ...
COMA m-a costat 235 Ron , mai mult ca Mobil ...insa e altceva .