Autor Subiect: Cutie de viteze Swift 2008+ / schimbare rulmenti  (Citit de 10357 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Paull

• Full Member
  • Mesaje postate: 249
  • Gen: Bărbat
Re: Cutie de viteze Swift 2008+ / schimbare rulmenti
« Răspuns #10 : 06.Mai.2014, 08:32:15 a.m. »
Salut, dupa schimbarea rulmentilor totul a revenit la normal. Am schimbat doar rulmentii, nu mai stiu cat a fost manopera pentru ca am mai schimbat si alte piese la masina.
Suzuki Swift 1.3 GS - B H  8 5  W P Y and VW Beetle '79 - B H  8 7  W P Y

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
« Răspuns #11 : 23.Iun.2014, 01:43:10 p.m. »
Salutare ,

Am schimbat un rulment ce avea joc . Restul rulmentilor sunt inca ok nu prezinta joc .
Nu mai se aud zgomote in cutie .
In ulei in cutie se afla si Metabond acum . Nu as vrea sa spun ca face nu stiu ce insa turatia de relanti a  scazut cu o gradatie aproape .

Cu rulmentul si gasirea lui la timp a fost o aventura insa problema a fost de partea mea .
Am fost ajutat de catre cel putin doi reprezentanti ai unor dealeri Suzuki , si probabil ca dansii isi pot aduce aminte la cat ' stress ' a fost generat in jurul incercarii de a ajunge cat mai repede in posesia rulmentului defect .
Am fost placut surprins . Multumirile mele sunt atasate .

Altfel :) ramane sa vad daca apar pete de ulei sub cutie ... daca nu e ok , masina avand vreo 2000km in spate deja ..ceea ce poate ar fi tardiv si pentru nivelul uleiului ....deci pe undeva in gluma , daca pica inseamna ca are de unde :)

« Ultima Modificare: 23.Iun.2014, 01:46:49 p.m. de despada »

Offline noobsound

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
« Răspuns #12 : 07.Iul.2014, 01:00:08 p.m. »
Cutiile de viteze cred ca sunt punctul slab al Swifturilor.  Eu detin un swift din 2010 si in urma mai multor cautari pe forumuri ( pentru diverse documentatii) am observat ca multa lume are probleme legate de cutia de viteze. 
 Masina mea ( cumparata de noua) are 25 000km si la a 2-a revizie odata cu  filtrele + ulei motor am decis sa schimb si uleiul din Cutie.  Surpriza placuta a fost ca uleiul din Cutie era curat, surpriza NEPLACUTA a fost ca aveam undeva sub 2L si picura fff lent pe la buson.   Atat busonul de golire cat si cel de umplere erau destranse atat incat le puteai rotii cu mana.  Repet masina e cumparata de noua si de busoanele alea nu s-a atins nimeni pana acum.

E cam trist sa ma gandesc la faptul ca puteam peste alte 20 000 km sa fac praf cutia dintr-o astfel de prostie.

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
« Răspuns #13 : 07.Iul.2014, 01:45:45 p.m. »
Salut ,

la mine au intrat 2.5 L pana a inceput sa dea pe afara la umplere .
Sunt acum pe la 115 mii km .
Nu am menajat-o deloc , in fine sa vedem daca o sa ma duca la 200 mii km :)
Sincer mi-a fost tare frica sa nu fie ceva pe vreun arbore , unde sa fi trebuit sa fi scos totul ...

Offline Mihailos

« Răspuns #14 : 18.Mar.2015, 02:10:01 p.m. »
Nu doar cutia de viteze este singura problema la Swift. Am masina de un an si pot spune ca m-am saturat de pretentii.
Probleme:
-cutia de viteze - fluiera odată cu accelerarea si invers, daca e in viteza, evident;
-caseta de direcție - sunet metalic pe drumuri proaste- majoritatea din Romania;
- rigiditate pe șoselele patriei, iar pe drumuri de tara nu ai ce cauta;
- confort scaune scăzut - la drum lung amortesti;
- sistem audio original - semnal slab radio, lipsa usb;
- putini mecanici se încurca cu marca aceasta;
- reprezentantele sunt neserioase - totul pentru vanzare, nimic pentru binele masinii;
- a apărut si un zgomot metalic la motor la relanti - inca nu stiu de unde si cum - ulei are, schimbat la timp;
Acum inteleg de ce masinele germane au preturi ridicate si dupa 15 ani de viata.... :(
« Ultima Modificare: 18.Mar.2015, 02:14:18 p.m. de Mihailos »