Autor Subiect: Xenon HID  (Citit de 19122 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline HyperL

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
  • Gen: Bărbat
Xenon HID
« : 23.Mar.2009, 10:30:48 p.m. »
Ce parere aveti despre aceste Xenoane aftermarket?Tocmai mi-apropus un prieten sa merg cu el sa ne punem Xenoane ca daca suntem mai multi e discount si nebunii d'astea...inca nu stiu exact despre ce e vorba...Oricum, avand in vedere masina pe care o am, ce ziceti se merita sa pun bixenon H4 pe la 6000K (maxim)?Sunt inca putin sceptic, mai ales ca nu stiu ce zice legislatia despre aceste kituri HID  :baston: . Momentan am Philips BlueVision si sunt destul de multumit de ele dar parca ar mai merge un upgrade. Mentionez ca kitul de xenon HID o sa fie tot cu bec Philips.
Astept cateva pareri, sugestii, pro&contra.

Multumesc,
Liviu
Suzuki Swift 1.3 GLX @63kW G13B
Model 2001 (achizitionat de nou in 2003)

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
Re: Xenon HID
« Răspuns #1 : 24.Mar.2009, 08:24:44 a.m. »
Salut!

In primul rand cat vei da pe acest KIT? Si eu am pus xenon pe masina mea si la bec este ca a ta, adica H4, adica vei avea BIXENON. si faza scurta si lunga fiind un singur bec. Parerea mea este la xenon Philips a cam dat-o in bara eu avand un kit phillips acesta nerezistand mai mult de 6 luni. Drept urmare am navigat putin pe net si am gasit(ulterior cumparat si montat) Kit bixenon H4 GT HiD Made in Japan. Comanda a durat in jur de 1 saptamana pana l-a adus, montajul a durat sub 30 de minute. Cost total 500 lei cu tot cu manopera si am garantie 1 an la becuri, 2 ani la controller si 5 ani la balasturi.Pana acum nu am avut absolut nici o problema si crede-ma ca te ajuta ENORM.
Adica, imagineaza-ti urmatoarea situatie: DN1 ceata de o taiai cu cutitul, ploaie, vant puternic, toata lumea (inclusiv masini foarte scumpe dar cu becuri halogen) statea cuminte pe banda 1 cu 70-80 la ora si se chinuiau sa vada ceva in fata lor. (unii trebuiau sa iasa putin in decor ca sa vada exact unde e marginea strazii) si eu mergeam tacticos cu 100-110 la ora si vedeam fara probleme la o distanta de 5-6 masini in fata. Am ajuns de la ploiesti la bucuresti in aprox. 1 ora si un prieten de-al meu care era cu mine cu o Honda Accord CL7 dar cu halogen a facut 2 ore jumatate. Este o diferenta notabila zic eu.
Un minus la acest upgrade este ca trebuie constant curatate farurile de mizerie (asta in cazul in care nu puteti monta un spalator de far) pentru a avea intensitate maxima.
In speranta ca te-am ajutat cat de cat sa iei o decizie, toate cele bune.
P.S. Daca vrei o sa incerc sa caut site-ul unde am gasit si pe cine am contactat de acolo si eventual niste poze cu instalatia.
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 24.Mar.2009, 11:03:59 a.m. »
....si eu mergeam tacticos cu 100-110 la ora si vedeam fara probleme la o distanta de 5-6 masini in fata.
:baston: Ar sa te bucuri ca esti inca alaturi de noi! Daca nu ma insel viteza maxima admisa pe DN1 e 100km/h in conditii ideale ;)

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline WayOfLife

• Hero Member
« Răspuns #3 : 24.Mar.2009, 11:20:43 a.m. »
Pai la mine erau conditii ideale ca nu aveam probleme.Altii aveau  :fluier:

Si de obicei nu merg asa pe dn1 dar in seara aia chiar ma grabeam ca trebuia sa dau un avans pentru niste piese si gaseam deschis doar pana la o anumita ora.(zic eu repede ca sa ma scot)
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 24.Mar.2009, 11:25:53 a.m. »
Offtopic: Ai vazut ce scrie sus in headerul fiecarei pagini?  >:)

Ontopic: Pentru Swift exista faruri cu lupa pentru XENON?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline WayOfLife

• Hero Member
« Răspuns #5 : 24.Mar.2009, 11:30:55 a.m. »
Suzuki sustine disciplina in trafic..... :pardon:

In mod normal nu gasesti la dealer autorizat faruri cu lupa pregatite pentru Xenon insa exista diverse firme care cumpara faruri Stock si le adapteaza cum ar fi FK de exemplu. Kiturile de xenon aftermarket nu contin si lupa.(cel putin pana acum eu nu am vazut - au decat 2 becuri 2 balasturi 1 controller si cablurile aferente eventual si un kit de "soricei")

Offline HyperL

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
« Răspuns #6 : 24.Mar.2009, 12:41:47 p.m. »
Am gasit si cu lupa pentru orice far cu bec H4 pe http://www.bluexenon.ro/, preturile par a fi destul de OK.
In legatura cu becurile Philips, am vazut ca astea din HID-uri au 2 ani garantie si daca se arde il schimba gratuit. Pretul pentru Bixenon H4 ar fi undeva in jur de 450-500RON. Eu tot incerc sa aflu mai multe detalii de la prietenul asta al meu de mi-a zis de oferta ca sa pot sa va spun concret despre ce e vorba. Oricum daca e ceva calumea se mai baga careva? Cu cat mai multi cu atat mai ieftin  ;)
Va tin la curent.
Suzuki Swift 1.3 GLX @63kW G13B
Model 2001 (achizitionat de nou in 2003)

razak

• Vizitator
« Răspuns #7 : 25.Mar.2009, 10:32:59 a.m. »
Fk nu cumpara faruri stock in care monteaza ei lupe  :inteligent: FK comanda la Chinezi un model de faruri si isi pune pe ele doar marca, lucreaza cu DEPO, KATUNING si alte firme care isi au HQ-ul in China.

Ca sa pui lupa intr-un far stock ai ceva de munca, trebuie sa-ti cumperi lupe, instalatie xenon, sa-ti masacrezi farurile, sa pozitionezi lupele sa bata corespunzator [ nu o sa mai ai reglaj electric al farurilor ] , tipul asta de far are denumirea de RETROFIT.

Bine, exclud aici faruri cum au Gabin si Andrei Suzuki :) care vin de la un producator cu lupe in ele, insa nu sunt faruri stock in care s-a aruncat o lupa. Daca va ganditi ca va cumparati un set de lupe si le bagati acolo cu bec cu tot o sa aveti o mare deceptie :D

Pun si eu 2 poze cu faruri RETROFIT pe suzuki swift , costuri aproximative - 700 Euro ! [ faruri stock + lupe + instalatie xenon de pe o masina gen Bmw E39 ] , faci la ele cam ce am facut eu la farurile luate de la Gabin doar ca iti mai legi capul si cu lupele alea :) deci destul de mult de munca :D dar rezultatul zic eu ca merita.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #8 : 25.Mar.2009, 08:56:58 p.m. »
Instalatia aia de lupe cu xenon de la bluexenon e f misto.Si-a pus un prieten pe polo si merita toti banii.Si daca stai sa o iei asa,nu costa exagerat de mult si ai si reglaju la faruri..si tot asa.Chiar merita.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

razak

• Vizitator
« Răspuns #9 : 25.Mar.2009, 11:09:08 p.m. »
pune un link aici ca sa vad despre ce e vorba exact ... sper ca nu alea de proiectoare cu angel eyes :|