Autor Subiect: Cod eroare p0468  (Citit de 11399 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MIKA

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Cod eroare p0468
« : 07.Feb.2013, 08:32:11 p.m. »
Am acest cod de eroare P0468-circuitul senzorului de debit purjare EVAP-semnal peste limita maxima si nu poate fi sters, iar indicatorul DPF sta in majoritatea timpului aprins desi testerul arata o colmatare intre 1 si 3 grame. Totul a inceput acum 1 saptamana cand s-a aprins martorul DPF, aveam o acumulare de 48 grame de funingine conform testerului. Dupa emularea facuta pe tester, cu ceva chin, dar reusita in final, au aparut coduri eroare EGR. Am mers cu masina 4 zile intr-un regim care sa nu permita colmatarea DPF dar surpriza acesta a inceput sa se aprida si sa se stinga dupa circa 20 km, desi sunt 1-3 grame asa cum am mai zis. In service a fost curata EGR, care nu era asa de murdar, dar eroarea mentionata persista si genereaza o alta eroare - imposibilitatea regenerarii DPF. Poate fi o alta problema, pe care nu o poate detecta testerul, mentionez cabam fost la reprezentanta!

Offline MIKA

• Newbie
  • *
Re: Cod eroare p0468
« Răspuns #1 : 07.Feb.2013, 10:36:39 p.m. »
Scuze este cod p0486

Offline Garett

« Răspuns #2 : 11.Feb.2013, 03:04:44 a.m. »
Salut, ai verificat și senzorii aceia de la DPF, înainte și după filtru? Să nu fie de la senzorul din aval, poate nu funcționează corect și interpretează eronat debitul ca fiind produs de înfundarea filtrului.
  • S-Cross Luxus AT 2017 Cool White Pearl

Offline quicksand

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #3 : 06.Mar.2013, 09:13:19 p.m. »
Salut nu stiu cume cu codul de eroare dar simptomele sunt similare la mine.
De la momentul in care invart cheia in contact se aprinde in bord martorul filtru de particule, la 90-100km se aprinde si cel de la injectie (patrat cu o diagrama) dupa care masina intra in Limp Mode sau regenerare, care nu se intampla nicicum, incercat regim de viteza constanta la turatii inalte mai mult de 100km  parcursi intr-o singura etapa pe autostrada (incurcat traficul cu 70-80km/h), risipa de timp si combustibil! Finalmente, la tester, am aflat ca era senzorul de temperatura de dupa DPF vinovat de imposibilitatea autoregenerarii.
Senzorul de temperatura e scump (peste 1000ron) nu l-am inlocuit inca, si nici nu am gasit solutie alternativa in afara de eliminare DPF cu totul care oricum nu o pot face pana nu inlocuiesc senzor- pt resoftare ECU, este nevoie ca toti senzorii sa fie functionali, cerc vicios. Pastreaza-ne la curent cu evolutia problemei, cei de la service ce au recomandat?
COD piesa este 14810-67J10.

Offline MIKA

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 10.Mar.2013, 12:12:06 p.m. »
Salut, asa am patit si eu acum! Se aprinde si senzorul de la injectie. La service au gasit o presiune in filtru dpf prea mare si desi s-a facut inclusiv regenerare manuala pe banc, nu se poate sterge eroarea. Am fost la tester cu filtru aprins si au gasit 1 gram. Dupa un drum fara, circa 45 km, se sitige dar se apringe martorul de la injectie. Cred ca ar trebui sa ne gasim sa vorbim!

Offline flotl

« Răspuns #5 : 16.Mar.2013, 06:19:36 p.m. »
Si eu am avut becul pentru filtru aprins. Am mai mers o saptamana, cam 60 km. Inainte de drumul pentru regenerare mi s-a aprins si martorul pentru injectie si nici nu mai puteam accelera. Am oprit masina pentru cateva secunde apoi nu s-a mai aprins, am accelerat puternic, am mers mai turat si dupa 50 km s-a stins.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline flotl

« Răspuns #6 : 17.Mar.2013, 12:56:22 p.m. »
De la incidentul anterior petrecut ieri am mai facut 230 km si azi mi s-a aprins iar martorul de injectie. Am oprit un minut si s-a stins. Am mai mers 60 km extraurban. Poate fi doar din cauza codului de eroare ramas de ieri sau ceva mai grav?

Offline MIKA

• Newbie
  • *
« Răspuns #7 : 18.Mar.2013, 08:58:38 p.m. »
De la incidentul anterior petrecut ieri am mai facut 230 km si azi mi s-a aprins iar martorul de injectie. Am oprit un minut si s-a stins. Am mai mers 60 km extraurban. Poate fi doar din cauza codului de eroare ramas de ieri sau ceva mai grav?
Cam asa a inceput si la mine! Inceraca sa te duci la o reprezentanta sa pui testerul pe masina. Cel mai important sa stergi codurile de eroare. Daca rezolvi problema, te rog sa postezi care au fost cauzele si modul de remediere.

Offline MIKA

• Newbie
  • *
« Răspuns #8 : 18.Mar.2013, 09:41:54 p.m. »
Salut nu stiu cume cu codul de eroare dar simptomele sunt similare la mine.
De la momentul in care invart cheia in contact se aprinde in bord martorul filtru de particule, la 90-100km se aprinde si cel de la injectie (patrat cu o diagrama) dupa care masina intra in Limp Mode sau regenerare, care nu se intampla nicicum, incercat regim de viteza constanta la turatii inalte mai mult de 100km  parcursi intr-o singura etapa pe autostrada (incurcat traficul cu 70-80km/h), risipa de timp si combustibil! Finalmente, la tester, am aflat ca era senzorul de temperatura de dupa DPF vinovat de imposibilitatea autoregenerarii.
Senzorul de temperatura e scump (peste 1000ron) nu l-am inlocuit inca, si nici nu am gasit solutie alternativa in afara de eliminare DPF cu totul care oricum nu o pot face pana nu inlocuiesc senzor- pt resoftare ECU, este nevoie ca toti senzorii sa fie functionali, cerc vicios. Pastreaza-ne la curent cu evolutia problemei, cei de la service ce au recomandat?
COD piesa este 14810-67J10.
Nu uita sa dai un raspuns cand se rezolva problema

Offline flotl

« Răspuns #9 : 19.Mar.2013, 07:56:42 a.m. »
La mine arata codul P0235 care ar fi pentru un senzor la turbina care masoara presiunea. Acel senzor ar costa 130 EUR.
Dar, desi pe dumul Tulcea-Constanta (125 km), de 2 ori am oprit pentru ca masina nu accelera si aveam aprins in permanenta doar martorul de injectie, dupa ce au sters codurile, pe drumul de intoarcere nu am avut nicio problema, iar consumul a revenit la normal, cam cu 1,5 litri la 100 decat la dus.