Autor Subiect: Cod eroare p0468  (Citit de 11400 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MIKA

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: Cod eroare p0468
« Răspuns #10 : 19.Mar.2013, 11:27:03 p.m. »
La reprezentanta in Constanta ai rezolvat problema? Sunt buni meseriasi?

Offline flotl

« Răspuns #11 : 20.Mar.2013, 09:21:39 a.m. »
Problema a fost foarte simpla, s-au sters codurile de eroare.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline quicksand

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #12 : 09.Apr.2013, 02:05:12 p.m. »
Am primit si inlocuit senzorul de presiune aval de DPF, sters erorile la tester. La 1 km de service s-au aprins ambele lumini in bord (diagram + filtru plin), am facut alti 200km in "limp mode" special pt a curata filtrul, fara nici o imbunatatire.

Ajuns acasa hotarat, am dat filtrul jos, deschis cu flexul, spart ceramica din interior, sudat deschiderea inpoi, polizat, vopsit cu spray vopsea rezistenta la 1200 Celsius, negru, montat inapoi pe pozitie, avand grija sa etansez conexiunea din aval de filtru, cu teava intermediara de esapament cu "gasket maker" la fel rezitent la temperature inalte.
Mers a doua zi la un atelier de electronica auto, resoftat ECU in 45 minute inclusiv testele de drum. Electronistul mi-a confiramt ca are nevoie de toti senzorii functionali pt resoftare.

Concluzie:
-> sensor presiune nou - 240 eur, eliminare filtru DPF 0 eur, spray vopsea 7 eur, silicon gasket maker 5 eur, resoftare 150 eur (ar fi fost inca 100 euro daca vroiam un upgrade cu ceva mai multi cai si consum mai efficient), nervi + timp pierdut - imposibil de calculat.
-> 700 km de drum mixt dupa eliminare, nici un martor in bord aprins, consum de 1litru la 13.3 km in computerul din bord.

Eliminarea de filtru recomand pt. cei cu masini mai vechi de 3-4 ani sa se faca la un atelier, lipsa sculelor speciale, prelugeste manopera cu ore bune din pricina suruburilor corodate si a accesului dificil.

MULTUMIRI pentru informatie si mini-turorial. Intrucat e o postare importanta pentru GVitaristi (si nu numai), am reformatat un pic textul, astfel incat sa devina mai usor de citit si tras concluzii. NU M-AM ATINS DE CONTINUT. O zi buna !!
« Ultima Modificare: 09.Apr.2013, 02:19:33 p.m. de Leutz »

Offline flotl

« Răspuns #13 : 10.Apr.2013, 02:21:58 p.m. »
Consumul a crescut/scazut?
Si ti se pare mai fasneata?
Crezi ca va fi vreo problema la ITP?
Sper sa iti scoti banii pe ambii senzori. Cel vechi inteleg ca era totusi bun, iar de cel nou nu mai ai nevoie dupa resoftare.

Offline MIKA

• Newbie
  • *
« Răspuns #14 : 12.Apr.2013, 02:36:58 p.m. »
Salut nu stiu cume cu codul de eroare dar simptomele sunt similare la mine.
De la momentul in care invart cheia in contact se aprinde in bord martorul filtru de particule, la 90-100km se aprinde si cel de la injectie (patrat cu o diagrama) dupa care masina intra in Limp Mode sau regenerare, care nu se intampla nicicum, incercat regim de viteza constanta la turatii inalte mai mult de 100km  parcursi intr-o singura etapa pe autostrada (incurcat traficul cu 70-80km/h), risipa de timp si combustibil! Finalmente, la tester, am aflat ca era senzorul de temperatura de dupa DPF vinovat de imposibilitatea autoregenerarii.
Senzorul de temperatura e scump (peste 1000ron) nu l-am inlocuit inca, si nici nu am gasit solutie alternativa in afara de eliminare DPF cu totul care oricum nu o pot face pana nu inlocuiesc senzor- pt resoftare ECU, este nevoie ca toti senzorii sa fie functionali, cerc vicios. Pastreaza-ne la curent cu evolutia problemei, cei de la service ce au recomandat?
COD piesa este 14810-67J10.

Ce cod de eroare aveai pe tester? Am desfacut dpf sa il dau la curatat si senzorul de temperatura de dupa filtru care avea electrodul rupt, cel care cu codul 14810-67J10

Offline MIKA

• Newbie
  • *
« Răspuns #15 : 12.Apr.2013, 02:43:18 p.m. »
Quicksand, in martie spuneai ca este senzorul de temperatura iar acum ai zis ca ai inlocuit senzorul de presiune!? Despre care din cei doi senzori este vorba!?

Offline quicksand

• Newbie
  • *
« Răspuns #16 : 13.Apr.2013, 01:13:19 p.m. »
Scuze, neatentia mea(leutz , se poate edita  ;) ). E vorba de acelasi sensor de temperatura, nu de presiune. Legat de subiect, daca doreste cineva sa inlocuiasca senzorul, cel achizitionat de mine e inpoi in cutia lui si e de vanzare (150 eur).

Offline flotl

« Răspuns #17 : 25.Apr.2013, 10:19:07 p.m. »
De ce nu ar avea succes o operatie doar de eliminare a ceramicii din interiorul filtrului? Fara resoftare sau alte costuri.

Offline danval

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
« Răspuns #18 : 24.Mai.2013, 12:49:10 p.m. »
Salut,
ne mai spui cum se comporta masina dupa ce ai eliminat DPF-ul si resoftare, ceva probleme, fum dens?
AI avut probleme la verificarea ITP din cauza asta?

Offline quicksand

• Newbie
  • *
« Răspuns #19 : 26.Mai.2013, 11:46:53 a.m. »
 Salut, masina merge fara probleme. Nu s-a mai aprins nimic in bord. Nimic anormal, vizibil la evacuare, ramane de vazut in iulie la ITP cum e cu noxele.