Autor Subiect: Tratare ulei de motor sau combustibili....pareri pro sau contra.  (Citit de 6204 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
Am dat din intamplare peste un site cu produse Metabond....diverse tratamente pentru toate tipurile de uleiuri cu care functioneaza o masina, inclusiv tratamente pentru combustibili. Am intrat pe cateva forumuri, dar fiecare isi da cu parerea din auzite sau din diverse intamplari. Am vazut ca produsul exista si pe site-uri nemtesti, dar nu am putut sa citesc mai nimic. Cei din Romania, care distribuie asa ceva, le lauda ca fac numai bine. Asa ca va invit la discutii. A folosit cineva pana acum astfel de substante? Ar risca cineva sa puna asa ceva in motor? Ori daca cineva a folosit in trecut, a fost multumit?
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline coq

Re: Tratare ulei de motor sau combustibili....pareri pro sau contra.
« Răspuns #1 : 24.Feb.2009, 10:52:17 p.m. »
Eu unul nu as folosii asa ceva niciodata, pur si simplu am mai spus si ma repet nu cred in asa zisele "produse minune".
Combustibilul... cade ca de oriunde ai pune cam tot aia este, dar despre ulei mai degraba fac un schimb... doua  intre cele oficiale
cu ce stiu eu mai bun si zic ca este ok. Deci fara alti aditivi, eu sunt contra.
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 25.Feb.2009, 10:02:41 a.m. »
daca la aditivi intra si cei de curatare...
mie mi-au recomandat chair cei de la service(dacia) sa pun in masina 1 doza la nu mai stiu cati km ...

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1659
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #3 : 25.Feb.2009, 11:27:43 a.m. »
Eu am folosit  "CERA TEC" de la LIQUI MOLY dar nu stiu  efectele ca am vindut masina!
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/d_3721.html
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #4 : 25.Feb.2009, 03:03:13 p.m. »
Nu am spus ca sunt "produse-minune", mai ales cum sigur cred ca nu exista nimeni, normal la cap, care sa creada ca daca pui ceva gen "gem de prune" in motor vei obtine un motor cu reactie. Dar exista produse care pot optimiza anumiti parametri de functionare ai motorului. Iar cei care le vand le lauda mereu, tocmai de aceea vreau sa aflu pareri ale celor care le-au folosit, pentru ca ele pot fi cele mai pertinente.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline redippy

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #5 : 13.Mar.2009, 12:24:41 a.m. »
   Metabond am utilizat la un motor de Citroen Saxo dupa segmentare, dar singurul efect cu adevarat socant a fost cel din portofel. Era din gama Gold pt motoare uzate si costa undeva in jur de 160 de RON. Nu as putea sa afirm ca nu a avut nici un efect dar masina a pierdut in continuare ulei si nici de tras nu tragea mai bine.
   Cu toate astea as mai fi dispus la un test si pe SX, fie Metabond fie Duralube, dar nu prea stiu daca merita banii. Ma gandesc ca rau nu are cum sa-i faca.
   Cat priveste aditivii pt curatarea injectoarelor si cei de marirea cifrei octanice mi-au parut o teapa. E adevarat ca motorul pe Saxo era de 1.1 dar rezultatele nu au fost pe masura investitiei. Pana acum in SX nu am bagat nici un aditiv dar e posibil ca la un motor mai mare efectele sa fie mai vizibile.
SX4 1.6 4WD sunlight cooper

Offline BXXENL

« Răspuns #6 : 17.Mar.2009, 05:32:39 p.m. »
Despre aditivi de ulei: Nu folositi niciodata aditivi cu particule solide (Tratamente cu teflon sau alte nenorociri) Cele lichide sunt ok, dar daca deja folositi un ulei bun schimbat la timp, atunci aruncati banii de pomana.

Cele de timp motor flush care se pun in uleiul vechi, se tin cateva min apoi se schimba uleiul nu stiu. Din ce am auzit la unii au facut bine, la altii au nenorocit motorul pt ca au curatat toate depunerile si a inceput motorul sa pape ulei si sa piarda compresie grav. Depinde de produs.

In benzina eu am pus metabond, nu stiu daca facea bine, cert e ca imi crestea f putin consumul 0.1% (deci probabil ca nu).

Vreti solutie pt un motor vioi si care va tine o viata? Ulei adecvat si filtre schimbate la timp (adica nu la 15.000 ci macar la 10k daca nu la 8k) si benzina buna (ceea ce la noi NU EXISTA)
  • SX4 1.5
Alex

Offline dragon

« Răspuns #7 : 07.Iul.2009, 07:18:01 p.m. »
Dar in motorina a adaugat cineva vreun aditiv de pe piata?Ce ati constatat?
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #8 : 13.Sep.2009, 08:12:38 p.m. »
Tot citeam pe forumuri ,review-uri etc!Tot nu stiu daca se merita bagat intrun motor cu 20-30k kilometri asa ceva.Ideile sunt impartite ,mie mi-a facut cu ochiul METABOND ,despre care am citit numai de binedin partea celor care folosesc!
http://www.eco-metabond.com/metabond_c.html
Go Terios!!!:)

Offline danker

« Răspuns #9 : 13.Sep.2009, 10:06:00 p.m. »
- Eu sunt impotriva aditivilor de ulei, consider ca daca proprietatile aditivilor ar fi reale, firmele mari, care produc uleiuri de mare performanta si scumpe le-ar introduce in propriile uleiuri.
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !