Sunt si masini de multe zeci de mii de eur care au greierasi. Problema este starea drumurilor de la noi si nu fabricantul. Sau conteaza si exploatarea masinii.
Si eu mai aud uneori greierasi prin masina. Uneori imi dau seama ca sunt obiecte de prin buzunarele de la usi, cotiera sau torpedou. Oricum eu cand merg cu masina ascult mereu muzica, asa ca nu este o problema foarte mare. Am avut Toyota Corolla model nou, 2007, si acolo mai suna cate ceva.
Legat de consum, am facut un drum Tulcea -Constanta cu viteza maxima 110 kmh si mi-a consumat 7,7%.
Am mers Tulcea-Bucuresti cu vit max 140 kmh, dar si cu accelerari bruste, inclusiv in panta si mi-a consumat 9,5%. Drumul are 280 km, din care 100 km sunt pe autostrada unde am pus cruise control la 140 kmh.
Masina are 2500 km.
Consumul este influentat mult si de modul cum accelerezi cand vrei sa ajungi de la 60-70 kmh cand iesi din localitate spre 110-140 kmh.
Un prieten are Tucson de cativa ani si spune ca daca merge cu maxim 110 kmh are 7,5%. Daca merge cu maxim 120 kmh are 8%.