Autor Subiect: Intrebare sunet ciudat la roata  (Citit de 3596 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Intrebare sunet ciudat la roata
« : 21.Iul.2012, 11:14:03 a.m. »
Salutare tuturor.

Suzi mea are undeva la vreo 850 km, iar de la vreo 400 aud un sunet ciudat la roata. Un scartait parca, atunci cand trec peste denivelari mai mari. Banuind ca e de la roata, am inceput sa "sar" pe masina :))
Si intr-adevar, se aude un scartait. Sa fie de la arcuri ? Stie cineva ? A mai avut cineva problema asta ?

Mersi de lamurire.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Laurentiu

Re: Intrebare sunet ciudat la roata
« Răspuns #1 : 21.Iul.2012, 11:24:05 a.m. »
...se aude un scartait.
1. Scirtiitul se aude de la rotile fata sau spate ?
2. Cind scirtiitul se aude, frina de mina e decuplata COMPLET sau e trasa partial ?
3. Daca ii faci o baie masinii, cu multa apa pe la roti si fara sa se usuce, mai aexista acele scirtiieturi ?
4. Masina e dotata cu placute de frina fata-spate sau e cu placute pe fata si tamburi pe spate ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristidav

« Răspuns #2 : 21.Iul.2012, 11:46:49 a.m. »
1. Rotile din fata, mai exact stanga aud eu.
2. Scartaitul se aude in mers, cand trec peste denivelari mai grosolane gen petice de asfalt prost puse. Evident, fara de mana iese din calcul.
3. O sa vad.
4. Placute de frana fata/spate.

Repet, se aude cand trec peste denivelari mai mari. Se mai aude daca masina stationeaza si pur si simplu o apas in jos "sa-i verific arcurile".

Pareri ? :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 21.Iul.2012, 12:21:39 p.m. »
Pareri ? :)
Din cite mi-ai spus pina acum, suspectez bucsa de cauciuc de la bara antiruliu. Toarna o cana de apa pe ea si mai balaseaza masina. Daca scirtiitul dispare, aia e buba. ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline cristidav

« Răspuns #4 : 21.Iul.2012, 12:57:17 p.m. »
Din pacate, numa pricep la partea tehnica.
Habar n-am care e bucsa aia.
Am vazut ca ai pus un zambirici. Adica nu e problema ? Sa stau linistit ? Sau sa-mi fac griji ca in nici 1000 de km imi scartaie ceva ? :(

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 21.Iul.2012, 01:12:29 p.m. »
Asa cum spunea si Laurentiu, vinovate de acel scartait sint acele bucse, cunoscute si sub numele de bucse de la bara stabilizatoare. Problema e recunoscuta de Suzuki si acele bucse se pot schimba pe garantie.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #6 : 21.Iul.2012, 01:14:46 p.m. »
Am vazut ca ai pus un zambirici. Adica nu e problema ? Sa stau linistit ? Sau sa-mi fac griji ca in nici 1000 de km imi scartaie ceva ? :(

La nici 1000 km nici nu s-au păsuit/așezat piesele, stai calm !
În staționare, dacă e trasă orișicât frâna de mână și balansezi caroseria, se va auzi un scârțâit ... La trecerea peste denivelări cel mai probabil scârțâie bucșele de pe bara antiruliu - la mașina ta e posibil să nu aibă nici măcar acel minimum de uzură care să-i permită funcționarea în parametrii proiectați. Pe forum vei găsi topic dedicat acestor bucșe, care ne-au scos peri albi și bani din buzunare - la temperaturi ambientale  mici însă!  Dacă acele bucșe sunt în neregulă, ți se vor schimba pe garanție.
Folosește liniștit mașina, observând, ascultând, fără însă să te „agiți” - pe la vreo 4000-5000 km parcurși probabil va fi într-o ținută de drum excelentă ! >:D<
Weekend plăcut !
« Ultima Modificare: 21.Iul.2012, 01:43:27 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 21.Iul.2012, 01:21:40 p.m. »
Am vazut ca ai pus un zambirici. Adica nu e problema ?
"Zimbariciul" e pt rezolvarea problemei  :).  Asta tine numai de comfortul auditv. Daca scirtiitul se transforma in "bataie" atunci defectul devine serios si bucsa respectiva trebuie inlocuita.

Pt moment, in faza in care esti, rezolvarea are doua cai pe linga cea scrisa in postul de mai sus a lui rexkrokiDAU:
1. umezirea bucsei mereu insa nu cu produse petroliere;
2. stringerea suruburilor ce tine bucsa pina ce aceasta nu se mai poate roti pe "ax" (bara). Stringerea suruburilor se face OBLIGATORIU cu masina cu rotile pe sol.
  • Suzuki SX4

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 21.Iul.2012, 01:34:13 p.m. »
Din pacate, numa pricep la partea tehnica.

• Suzuki SX4

Offline cristidav

« Răspuns #9 : 21.Iul.2012, 01:42:55 p.m. »
Frana de mana nu e trasa deloc. Punct :)
Citisem pe forum ca la majoritatea a aparut la temperaturi mici sau varianti de temperatura. La mine a aparut timid pe la 500 km si parca se aude mai des acum, la 800 km. Ma streseaza doar gandul ca e masina noua si uite ce-mi face. Sa nu mai spun ca am renuntat la Dacie exact pentru asta, sa iau calitate.

Sa merg cu ea in service sa vada si sa schimbe ceva daca e cazul ? Sau sa astept cei 4000 km facuti, adica inca vreun an ? :(
Rahat... Mi-a stricat acum ziua.

ps: chiar acu gasisem si eu poza aia pe forum.