Autor Subiect: "Cafea cu lapte" in cutia de viteze !  (Citit de 4009 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LLV Racing

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
"Cafea cu lapte" in cutia de viteze !
« : 06.Nov.2011, 10:21:45 p.m. »
Am un Swift luat de nou in 2009. Masina nu mi-a facut nici cea mai mica problema de cand o am.
Saptamana trecuta am decis sa trag o privire la uleiul din cutia de viteze simtind ca nu mai merge la fel de usor ca atunci cand era noua. (masina are acum 33000 km).
Eu am acasa garaj cu groapa de vizitare asa ca a mers foarte usor cu desfacutul busonului. Cand am desfacut busonul am avut un soc. Nu-mi venea sa cred ca o masina luata de noua avea asa ceva in cutia de viteze. (vezi poza).
 Mi-am sunat repede un prieten care lucreaza la Suzuki si i-am spus ce "cafea cu lapte" am gasit in cutia de viteze.
Nu a parut deloc surprins si mi-a spus ca nu sunt primul, ca uleiul cu care vine e de tot rahatul si ca trebuia sa ma uit mai devreme.
L-am schimbat cu ulei Mobil si acum cutia merge impecabil.
Sfatul meu este ca in momentul in care luati o masina, chiar si noua, sa  puneti tot ce e mai bun in ea si sa nu va incredeti in porcariile fabricantilor care abia asteapta sa va ia si ultimul ban la service cand masina se strica (din cauza lor nu a voastra). De prin anul 2000 de cand industria auto a descoperit ca o masina facuta bine, care rezista 300.000 - 400.000 de mii fara sa se strice nu le aduce decat un mare gol in buzunar, este o loterie sa gasesti o masina buna care sa nu-ti faca probleme (chiar si la marcile premium) deci trebuie sa aveti grija singuri de masinile voastre daca vreti sa va bucurati de ele. Nu stiti mecanica, puneti mana si invatati si o sa vedeti cati bani salvati.  Numai bine.

« Ultima Modificare: 06.Nov.2011, 10:23:16 p.m. de LLV Racing »

Offline miocrl

Re: "Cafea cu lapte" in cutia de viteze !
« Răspuns #1 : 07.Nov.2011, 10:32:10 a.m. »
bine de stiut.. poate ca cei ce se plang acum de cutiile de viteza aveau si ei la fel ca tine dar nu puteau cei de la service sa le spuna asta la prima schimbare a uleiului

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #2 : 07.Nov.2011, 10:42:49 a.m. »
Salut! Multumim pentru avertizare.
La revizii oare n-au observat nimic, sau ti-au pus tot un ulei din asta, "misto"?
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 07.Nov.2011, 10:57:15 a.m. »
Nu a parut deloc surprins si mi-a spus ca nu sunt primul, ca uleiul cu care vine e de tot rahatul si ca trebuia sa ma uit mai devreme.
Nu prea cred ca un producator isi bate joc de propria marfa. Din moment ce 3 ani de zile masina a mers fara probleme, ma indoiesc de cele relatate mai sus. De unde stii ca uleiul din CV nu are un aditiv in el care ii da aceasta culoare ???
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dpavel

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #4 : 07.Nov.2011, 11:15:59 a.m. »
Am un Swift luat de nou in 2009. Masina nu mi-a facut nici cea mai mica problema de cand o am.
Saptamana trecuta am decis sa trag o privire la uleiul din cutia de viteze simtind ca nu mai merge la fel de usor ca atunci cand era noua. (masina are acum 33000 km).
Eu am acasa garaj cu groapa de vizitare asa ca a mers foarte usor cu desfacutul busonului. Cand am desfacut busonul am avut un soc. Nu-mi venea sa cred ca o masina luata de noua avea asa ceva in cutia de viteze. (vezi poza).
 Mi-am sunat repede un prieten care lucreaza la Suzuki si i-am spus ce "cafea cu lapte" am gasit in cutia de viteze.
L-am schimbat cu ulei Mobil si acum cutia merge impecabil.
Sfatul meu este ca in momentul in care luati o masina, chiar si noua, sa  puneti tot ce e mai bun in ea si sa nu va incredeti in porcariile fabricantilor care abia asteapta sa va ia si ultimul ban la service cand masina se strica (din cauza lor nu a voastra). De prin anul 2000 de cand industria auto a descoperit ca o masina facuta bine, care rezista 300.000 - 400.000 de mii fara sa se strice nu le aduce decat un mare gol in buzunar, este o loterie sa gasesti o masina buna care sa nu-ti faca probleme (chiar si la marcile premium) deci trebuie sa aveti grija singuri de masinile voastre daca vreti sa va bucurati de ele. Nu stiti mecanica, puneti mana si invatati si o sa vedeti cati bani salvati.  Numai bine.

Ce cod are uleiul Mobil, cat a intrat si cat te-a costat (de unde)?

Offline roberto

« Răspuns #5 : 07.Nov.2011, 12:07:13 p.m. »
Este a doua oara cand schimb uleiul din cutie, insa niciodata nu a aratat ca cel din poze. Inclin sa cred ca este un caz singular totusi.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #6 : 07.Nov.2011, 02:18:36 p.m. »
Nici eu n-am mai vazut asa.. Nici la Ignis nici la Swift..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline bogogica

« Răspuns #7 : 07.Nov.2011, 02:24:28 p.m. »
Poate ca chiar exista anumite uleiuri care sa aiba acea culoare. Mie imi vine foarte greu sa cred ca este o "greseala" a producatorului si si mai imposibil mi se pare sa fie un "sabotaj" premeditat al vanzatorului pentru a avea clienti in service.

PS: la o scurta cautare am gasit o discutie pe alt forum din care reiese ca uleiul de cutie automata este de culoare alb.
« Ultima Modificare: 07.Nov.2011, 02:31:22 p.m. de bogogica »

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #8 : 07.Nov.2011, 02:55:43 p.m. »

Nu ai lăsat mașina în vreun service pt mai multe ore fără să fii în preajmă ? Întreb și eu că doar trăim în RO.
Mai putem încerca terminarea unui bidon cu un tip de ulei și completarea cu alt ulei de transmisie chiar în fabrică, poate chiar umplerea cutiei cu ulei A.T. conform link-ului postat de colegul de forum...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline LLV Racing

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #9 : 08.Nov.2011, 07:56:50 p.m. »
Referitor la uleiul Mobil, (ma intreba cineva mai sus) Am luat Mobil un pic mai gros si anume 80w-90 si m-a costat 22 lei litrul.
Acum cutia merge perfect, nu a mers nici noua asa.
Ceea ce ati vazut voi acolo era un ulei care se facuse spuma, daca tineai un pic in mana respectiva spuma revenea la starea de ulei dar dupa cateva minute.
Toti producatorii de ulei nu mai stiu ce aditivi antispuma sa bage ca uleiul sa ramana si la turatii mari in stare lichida.
Se pare ca eu am nimerit producatorul care nu s-a interesat de asta :-))
Chiar sunt curios ce marca era minunea aia din cutie.

« Ultima Modificare: 08.Nov.2011, 08:02:19 p.m. de LLV Racing »