Autor Subiect: "Cafea cu lapte" in cutia de viteze !  (Citit de 4010 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: "Cafea cu lapte" in cutia de viteze !
« Răspuns #10 : 08.Nov.2011, 09:47:25 p.m. »
1. Referitor la uleiul Mobil, (ma intreba cineva mai sus) Am luat Mobil un pic mai gros si anume 80w-90 si m-a costat 22 lei litrul.
Acum cutia merge perfect, nu a mers nici noua asa.
2. Ceea ce ati vazut voi acolo era un ulei care se facuse spuma...
1. Acum CV se va comporta bine in schimb la temperaturi mai scazute, vei avea probleme (la introducerea cel putin in treapta a 2-a de viteza) pina ce uleiul se va transforma din stadiul de gelatina in cea de flui si/sau lichid.

2. Inseamna ca cineva (neavizat) a amestecat doua "soiuri" de ulei de transmisie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dpavel

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 11.Nov.2011, 09:56:17 a.m. »
Am un Swift luat de nou in 2009. Masina nu mi-a facut nici cea mai mica problema de cand o am.
Saptamana trecuta am decis sa trag o privire la uleiul din cutia de viteze simtind ca nu mai merge la fel de usor ca atunci cand era noua. (masina are acum 33000 km).
Eu am acasa garaj cu groapa de vizitare asa ca a mers foarte usor cu desfacutul busonului. Cand am desfacut busonul am avut un soc. Nu-mi venea sa cred ca o masina luata de noua avea asa ceva in cutia de viteze. (vezi poza).
 Mi-am sunat repede un prieten care lucreaza la Suzuki si i-am spus ce "cafea cu lapte" am gasit in cutia de viteze.
Nu a parut deloc surprins si mi-a spus ca nu sunt primul, ca uleiul cu care vine e de tot rahatul si ca trebuia sa ma uit mai devreme.
L-am schimbat cu ulei Mobil si acum cutia merge impecabil.
Sfatul meu este ca in momentul in care luati o masina, chiar si noua, sa  puneti tot ce e mai bun in ea si sa nu va incredeti in porcariile fabricantilor care abia asteapta sa va ia si ultimul ban la service cand masina se strica (din cauza lor nu a voastra). De prin anul 2000 de cand industria auto a descoperit ca o masina facuta bine, care rezista 300.000 - 400.000 de mii fara sa se strice nu le aduce decat un mare gol in buzunar, este o loterie sa gasesti o masina buna care sa nu-ti faca probleme (chiar si la marcile premium) deci trebuie sa aveti grija singuri de masinile voastre daca vreti sa va bucurati de ele. Nu stiti mecanica, puneti mana si invatati si o sa vedeti cati bani salvati.  Numai bine.

Cat ulei intra in cutia de viteze??? In manual zice 2.2 litri.
Unii spun ca e suficient 2 litri.

Offline LLV Racing

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #12 : 12.Nov.2011, 04:48:53 p.m. »
Intra 2.2 litri daca lasi sa se scurga bine tot uleiul vechi.

Referitor la temperatura scazuta nu a fost nici o problema si noaptea trecuta au fost cu minus. Am plecat de la niste prieteni pe la 3 dimineata si merge foarte bine.
Oricum un ulei bun se ingroasa la frig dar in nici un caz nu se face gelatina. Crede-ma am folosit la unele masini si ulei mai gros si nu a fost nici o problema.
Mai am Un Bmw 325 pe care il tin de curse si are in cutie Mobil 80w90 plus o cutie intreaga de aditiv STP, la fel si in diferential si nu au nici o problema.