Autor Subiect: Accident Suzuki Swift - caut piese pentru reparatii  (Citit de 5241 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline marius_guitar

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Accident Suzuki Swift - caut piese pentru reparatii
« : 17.Oct.2011, 03:15:18 p.m. »
Salutare...
Nici bine nu am apucat sa ma bucur de masinuta ca nah belea...  :(
Imediat cum am luat-o de la ITP am avut ghinionul sa lovesc pe cineva care era parcat, aveam ceva viteza, am alunecat iar masinuta n-am mai putut s-o controlez... primul meu accident dupa 3 ani de sofat...
Voi posta ceva poze cand ajung acasa... ideea e ca am ceva nevoie de piese, asa ca incep cautarea la colegii forumisti, voi da si niste telefoane pe la dezmembrari sa vad ce gasesc... la o constatare rapida am nevoie de:

capota motor
aripa fata dreapta
far+semnal dr
carcasa filtru aer
bara fata
radiator AC
electroventilator+carcasa
traversa superioara radiator

Piesele sunt necesare ptr un Suzuki Swift 2001, motor 1.3, caroserie hatchback cu 5 usi!
daca stie cineva ceva, va rog sa-mi da0ti de stire,

Multumesc in avans,
Marius

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Accident Suzuki Swift - caut piese pentru reparatii
« Răspuns #1 : 17.Oct.2011, 03:16:48 p.m. »
Cred ca ai sa gasesti cu siguranta multe piese la dezmembrari.Multa bafta.
Go Terios!!!:)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 17.Oct.2011, 04:34:31 p.m. »
Incearca la dez.ro si ia legatura cu @Trixi. Cred ca te poate ajuta cuboiese din dezmambrari de prin Ungaria
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #3 : 17.Oct.2011, 06:12:09 p.m. »
evident, incerc sa vad care e situatia si in Ungaria, insa daca vine vorba de capota si aripa, costul transportului ajunge sa fie mai mare decat al piesei si pe deasupra...doamne feri sa pateasca ceva pe drum.

oricum, vedem cum reusim sa il ajutam. dracu' nu e tocmai asa de negru niciodata precum pare din prima.

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 17.Oct.2011, 09:05:26 p.m. »
am alunecat iar masinuta n-am mai putut s-o controlez... primul meu accident dupa 3 ani de sofat...
La mine a fost primul dupa 30 de ani de sofat. Se mai intimpla. Bine ca nu ti-au explodat Air Bagurile. Eu n-am avut norocul asta  :( . Piesele le-am luat noi toate si m-au ajuns undeva la 6.000 lei. De manopera m-am ocupat singur. Mai ramine vopsitoria de facut si o pot scoate la strada. Nu e Swift; e un SX4 dar diferente de pret la materiale prea mari nu cred ca exista intre ele.

Bafta multa la reparatii !!!
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 17.Oct.2011, 09:34:14 p.m. »
Piesele le-am luat noi toate si m-au ajuns undeva la 6.000 lei. De manopera m-am ocupat singur. Mai ramine vopsitoria de facut si o pot scoate la strada.

De cat timp sta pe tusa?

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 18.Oct.2011, 11:16:07 a.m. »
De cat timp sta pe tusa?
Din noiembrie anul trecut din lipsa de bani. In timpul asta m-am apucat sa reconditionez ce se putea reconditiona si reface. Din august, am facut comanda pt piese (pe bucati si in functie de fonduri) iar in mai putin de 24 de ore, totul a fost montat pe masina cu retusurile de rigoare in afara de vopsitorie. Volanul a ramas cel original din care a sarit Air Bagul insa imbracat in piele.
La ora actuala masina nu mai are Air Bagurile si centurile pretensionate in rest totul e OK si "tras la linie".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #7 : 19.Oct.2011, 11:59:29 p.m. »
Spor la treaba in continuare si iti doresc sa te bucuri din nou de ea cat mai curand.  :)

Offline marius_guitar

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #8 : 20.Oct.2011, 01:23:25 a.m. »
Multumesc ptr informatii si sugestii, in special userului Trixi, care a fost indeajuns de amabil sa ma ajute cu niste informatii! Asa cum am promis, atasez si niste poze...

Problema se pune in felul urmator: eram in interes de serviciu cand am produs accidentul masina fiind pe firma iar eu recent angajat :((
Dupa mici cercetari, am mai vb cu soferi, agenti se pare ca in situatii de genul asta normal ar fi sa se faca 50-50 la reparatii, ca doar nu ma duceam cu ea la mare... poate daca o loveam in drum spre casa ar fi fost altceva... voi ce ziceti? in contractul meu nu se stipuleaza asa ceva, dar oricum, seful meu e super baiat si orice ar fi nu vreau ca faza asta sa ne strice colaborarea, oricum eu imi dau interesul s0o aduc la starea initiala...

Sunt mai multe variabile:
1. Am luat un deviz de la service-ul Super Trafic unde am facut constarea la Astra ptr cel pe care l-am lovit, baietii mi-au zis un pret de 2500 ron (manopera montaj piese+vopsitorie) ceea ce sincer mi se pare f mult. am dat ceva tel pe la dezmembrari si nu am gasit nimic momentan, doar un suz mai vechi care nu se potrivea... inca mai caut... un prieten mi-a zis ca piesele m-ar costa in jur de 800-1000 lei si imi da un vopsitor la 200 / element ceea ce inseamna inca 600 la vopsitorie! sa zicem 1600 + montaj ajung pe la 2000, ceea ce e mult mai bine...
 totusi ma gandesc ca cu 500 de eur + inca 200 imi iau un suzuki din germania ptr piese si tot ies mai bine, voi ce ati face in locul meu?

Inca o data, daca aveti sa-mi dati ceva sugestii ref la piese, sunt deschis!

Multumesc frumos,
Respect, Marius

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #9 : 20.Oct.2011, 10:18:30 a.m. »
gandeste-te putin la faza cu swiftul cumparat. ok , il cumperi cu 500 de euro, dar cat te costa sa il aduci la tine, sa il depozitezi si sa il dezmembrezi?
mai bine ai rabdare si vezi ce pret primesti pentru piese. daca ai dat de bucluc, adica de o piesa prea scumpa, posteaza aici la concret si vedem cine cu ce idee te poate ajuta.

si nu te supara ca devizul e mare  :)  vezi, daca poti sa obtii banii pentru reparatia in regim propriu, sau cat la suta vor sa iti dea in asa fel din suma totala. (mie ardaful mi-a dat mai putin de jumatate, pe motiv ca nu au calculator pentru masina mea si nu exista reprezentanta competenta sa imi dea un calcul pentru reparatii. mult laudatul suzuki oradea, mi-a dat o hartie scrisa de mana pe care au pus o stampila dupa ce am insistat. banuiesc ca nu trebuie sa va zic ca astia de la ardaf au zambit usor vazand aceasta opera de arta dar nu mi-au dat nici un ban pentru ea.)

e bine deja ca ai gasit o vopsitorie decenta. te scapa de o cheltuiala mare. spor si tine-ne la curent!