Autor Subiect: fluierat la accelerare  (Citit de 17215 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BXXENL

Re: fluierat la accelerare
« Răspuns #30 : 13.Ian.2013, 03:19:18 p.m. »
Omul a zis ca i-a facut resoftare pe langa eliminarea din soft a DPF-ului. Deci nu sustine ca a obtinut cai prin eliminarea DPF-ului, ci prin resoftare. Ce e greu de crezut ca a resoftat un motor diesel si are acum 30 de cai in plus?
  • SX4 1.5
Alex

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #31 : 13.Ian.2013, 03:50:58 p.m. »
Da eu nu cred ca sau adaugat numai printr-o resoftare asa de multi cai, Mi se pare ca este mult prea mult si de unde au venit caii astia....asa de rapid numai prin actionarea unor taste. Sunt rezervat in aceasta privinta. :-t

Offline ace117

« Răspuns #32 : 19.Ian.2013, 12:34:11 p.m. »
Treaba este ca nu sunt un incepator in ale resoftarii... La o fosta mea masina, un Seat Leon am castigat printr-o o simpla resoftare, cu DPF on 48 de cai pe dyno: http://www.4tuning.ro/masini-tunate-din-romania/stealth-knight-seat-leon-by-gtt-racing-4730.html. Deci apasarea de taste chiar functioneaza atat pe masinile de strada cat si pe cele de curse cu care am avut onoarea sa concurez in campionatele nationale. ;)
Nu merita sa faci dyno pentru 160 CP (aproximativ), ca o fi 156 sau 162 asta chiar nu conteaza, conteaza ca masina fuge tare, am reusit s-o imping pana la 180 km/h (inainte nu prea mai mergea dupa 160 km/h) si nu mai are lenesitatea aia specifica GV. Am mers 4 ani si jumatate fara soft si sincer nu am vrut s-o resoftez insa m-a suparat treaba cu turbina si DPF, iar acum ma mir cum nu am facut mai inainte, asa cum procedez de obicei. De exemplu pe Alfa Brera am scapat de DPF, am pus un soft stage2 (in jur de 250-260 CP) de cca un an iar de atunci masina e fenomenala. :)
Oricum, cine are reticiente fata de resoftari nu o sa se apuce pe acest drum niciodata, insa cei care au incercat macar odata un soft BUN stiu despre ce vorbesc...
O zi frumoasa tuturor, sper sa ne vedem la o intalnire unde sa va arat cum merge un GV resoftat! ;)
« Ultima Modificare: 19.Ian.2013, 12:42:39 p.m. de ace117 »

Offline andreibr

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #33 : 20.Ian.2013, 11:27:24 a.m. »
Ace117, poti sa dai mai multe detalii despre scos DPF si resoftare? Doar ai spart filtrul pe interior sau l-ai inlocuit pe tot cu o teava?

Despre soft, din cate stiu conteaza mult unde faci re-softarea si cat de bun e soft-ul nou. Poti sa spui unde ai facut-o si eventual un cost?

Ma intereseaza si pe mine sa scot filtrul, nu stiu inca daca si sa adaug putere din soft.

Multumesc

Offline ace117

« Răspuns #34 : 21.Ian.2013, 01:55:46 p.m. »
Salut! Prima oara am vrut inlocuirea DPF-ului cu o teava, asa cum am procedat si pe Alfa Brera. In acest caz poti salva DPF-ul pentru o eventuala remontare. Insa la Suzuki nu am mai avut ce salva, DPF-ul era infundat irecuperabil. Pur si simplu l-am golit (vezi poza cu o pagina, doua inainte). Softul l-am facut la CF Tuning din Sf.Gheorghe, ei lucreaza cu ChipFactory din Austria deci softul provine de la ei, iar la CFT se face citirea respectiv incarcarea softului (sau unele ajustari daca este cazul). Atentie insa, incarcarea softului nu merge prin OBD din cauza imobiliser-ului din fabrica (asa cum am patit si eu dupa care a trebuit sa "reinvat" cheile la un dealer Suzuki) ci direct pe unitate (calculatorul masinii). Oricum, dupa eliminarea fizica al DPF-ului ai nevoie si de eliminare lui din soft ca sa nu-ti apare erori pe bord sau mai rau sa-ti intre masina in limp-mode (mod de avarie) cand incearca calculatorul sa comande o regenerare. Deci ramane la decizia ta daca cu ocazia respectiva vrei sau nu un plus de putere. Succes! :)
« Ultima Modificare: 21.Ian.2013, 01:58:44 p.m. de ace117 »