Autor Subiect: fluierat la accelerare  (Citit de 17212 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ace117

Re: fluierat la accelerare
« Răspuns #10 : 11.Ian.2012, 01:28:16 p.m. »
Hah, la mine se zice ca e turbina  :-((  Vom vedea exact saptamana viitoare cand sunt programat la un service. Daca e turbina atunci o las asa pana crapa de tot...n-am de ales, am inteles ca turbina pe pe DDiS pe "water-cooled" si costa enorm de mult... :-((

Offline danval

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
« Răspuns #11 : 17.Sep.2012, 08:52:40 a.m. »
Hah, la mine se zice ca e turbina  :-((  Vom vedea exact saptamana viitoare cand sunt programat la un service. Daca e turbina atunci o las asa pana crapa de tot...n-am de ales, am inteles ca turbina pe pe DDiS pe "water-cooled" si costa enorm de mult... :-((

Da, si eu am acel fluierat si la mine e turbina.
Noua e vreo 50 mil, dar vezi ca sunt unii prin Brasov care fac reconditionari cu pret intre 2 si maxim 7 milioane.
Mi s-a spus ca pana nu cedeaza de tot nu are rost sa ii fac nimic. Deasemenea am observat ca daca am mers tare/turat pe autostrada mi s-a redus zgomotul. Poate s-a mai curatat singura.
Salut.

Offline quicksand

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #12 : 31.Oct.2012, 11:15:28 a.m. »
 Fluierat din compartimentul motor cu accentuare la turatie, rezolvat prin schimbare distribuitie si transmisie, curele si role "capac" pompa apa, etc. Oricum trebuiau facute si asa asteptasem prea mult (110.000km). Bilant -1500ron cu manopera la service fara fitze in Galati. Numai doua dintre role si curelele aratau semne de oboseala dar daca tot desfacusera am inlocuit tot preventiv. In prezent 140.000 Km fara probleme la turbina sau alternator.

Offline Dragos

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 87
« Răspuns #13 : 19.Dec.2012, 03:44:32 p.m. »
Si eu am problema cu rola intinzatoare (cea cu arc care se poate vedea intre radiator si bloc). Am schimbat de 2 ori rola, o data pe garantie si o data pe barba mea. Sunetul persista  X-(
Dar doar la frig si la umezeala... si din fericire se opreste dupa 3 semafoare :)
Ce ma streseaza foarte tare la GV e ca imi scartaie tamburii pe spate la frane mai accentuate... Scartaie de se uita toata intersectia la mine...si eu ma fac mic, mic, mic...
Un tip din fata mea s-a si speriat, a crezut ca n-am frane sau ceva de genu si a tasnit de pe loc de frica.

P.S: daca auziti un zgomot ca de o bataie/vibratie venind din partea din fata a masinii, verificati capacul de la lichidul de parbriz. :) Am stat un sfert de ora sub capota sa imi dau seama de unde vine... pana am pus mana accidental pe capac :)
GV 1.9  Ignis 1.3
Diesel powered Japs

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
« Răspuns #14 : 19.Dec.2012, 03:46:55 p.m. »
Pentru Dragos.
Pentru a nu mai avea fluieraturi si probleme la curele cumpara un scut si vei fi protejat de apa, zapada , pietricele, umiditate in general.

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #15 : 19.Dec.2012, 04:06:03 p.m. »
Ce ma streseaza foarte tare la GV e ca imi scartaie tamburii pe spate la frane mai accentuate... Scartaie de se uita toata intersectia la mine...
De cand nu ai mai verificat starea de uzura a sabotilor?
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline flotl

« Răspuns #16 : 20.Dec.2012, 09:14:45 a.m. »
Si eu am avut scartait puternic la saboti.
Sunt doua cleme care tin sabotii ficsi. La mine se turtisera. Au fost departate si repuse. Nu am mai avut probleme de mii de km.
Daca nu este clar care cleme, pot face o poza, am una noua. Comandasem sa le schimb, dar nu a mai fost nevoie.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline ace117

« Răspuns #17 : 20.Dec.2012, 02:43:11 p.m. »
Pana acum a tinut cu fluieratul. Era turbina si dupa ce fluieratul s-a accentuat in urma cu cateva zile, azi si-a dat duhul impreuna cu un nor alb imens in spate. Acum se demonteaza si il duc la Brasov pentru reconditionat. Revin cu impresii.

The following users thanked this post: Abneerrrr

Offline coq

« Răspuns #18 : 20.Dec.2012, 03:04:59 p.m. »
pff wow sa inteleg ca adecedat turbina...? :(
tare aiurea, da sa ne tii si pe noi la curent
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline ace117

« Răspuns #19 : 21.Dec.2012, 05:19:32 p.m. »
Decedat de tot, a crapat si miezul, nu se mai poate reconditiona... :-(( :-(( Motivul: DPF infundat (!!!), a crescut temparatura de evacuare peste limita, s-a incins turbina, s-au dezmembrat componente in turbina, o bucatita a dat o palma la rotor care a crapat miezul. Cam atat pe scurt. Iar miez separat nu se gaseste, deci automat trebuie o alta turbina, care costa de nou nu mai mult si nu mai putin decat 6600 lei... :-(( Noroc ca am gasit pe e-bay reconditionate cu 345 lire (+ 20 transport), maine o comand insa vine numai dupa sarbatori. Cu ocazia asta scap si de DPF atat fizic cat si din soft (resoftat). Sper ca patania mea sa fie invatatura de minte pentru altii, in sensul sa aveti grija de regenerare, nu ca mine care nu m-am panicat ca de cca 1 an nu mi s-a mai aprins becul ala portocaliu. Am crezut ca e ok, insa nu era deloc, defapt DPF-ul era infundat de tot. Revin la anul sa va zic cum am rezolvat problema, pana atunci Sarbatori Fericite!!!  :cheers:
« Ultima Modificare: 21.Dec.2012, 05:21:28 p.m. de ace117 »