Dupa cum spune si titlul acestui minunat topic, pan' la urma ma insor. Si se pare ca o fac inainte de a schimba prefixu'

Pentru ca am gasit o gramada de informatii aiurea pe netu' asta mare, am zis sa fac o lista cu documentele (pasii) ce trebuie urmati de cei care au de gand sa se lege la cap. Nu am cercetat, dar e posibil ca documentatia sa fie valida pentru toate primariile).
Asadar, primul pas ar fi sa va gasiti consoarta,
consortul.
Al doilea pas e sa alegeti data. Cand alegeti data pentru
civila tre sa luati in calcul ca tre sa depuneti actele cu 10 (zece) zile inainte de fericitul eveniment

De ce documente aveti nevoie?
1. Cartile de identiate ale faptasilor (copie si original)
2. Certificatele de nastere ale celor de mai sus (copie si original)
3. Asta-i optional. Daca vreunul dintre faptasi a mai comis-o in trecut, este nevoie de dovada desfacerii casatoriei anteriroare
4. Mai sunt necesare doua declaratii tip de casatorie (acestea le gasiti ori la Biroul de Casatorii unde vreti voi sa oficializati casatoria (mai exact la XEROX'ul de vis-a-vis o sa va trimita) ori le descarcati voi singurei de pe site-ul Primariei de sector
5. Timbre fiscale de 4 lei (cate 2lei pentru fiecare faptas)
6. Dosar cu sina
7. Certificatele prenuptiale.
Foarte important e ca la depunerea actelor trebuie sa fie prezenti ambii faptasi.
Declaratiile tip ar tre sa le aveti deja completate (desi pe site-urile primariilor gasiti ca se completeaza in fata ofiterului de la primarie) si le semnati acolo.
Certificatul prenuptial cel mai usor si ieftin il obtineti de la medicul de familie si se elibereaza pentru data in care doriti voi sa depuneti actele de casatorie. Este valabil doar 14 zile.
Daca mai aveti intrebari nu ezitati