Autor Subiect: Pompa ambreiaj - problema si cum am rezolvat  (Citit de 9292 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline chrys-gryz

• Full Member
  • Mesaje postate: 208
  • Gen: Bărbat
Pompa ambreiaj - problema si cum am rezolvat
« : 10.Apr.2011, 04:19:20 p.m. »
Dupa schimbarea casetei de directie acum 1 saptamana, pot spune ca masina se comporta total diferit. Nu mai troncanea, si toate sunetele bizare de pe puntea fata au disparut. N-am apucat insa sa ma bucur prea mult de noul comportament al masinii pentru ca ieri mi s-a intamplat ceva foarte bizar: dintr-o data, stand la un semafor, am observat ca ambreiajul a inceput sa tina foarte, foarte jos. Cand sa plec la culoarea verde, mai ca m-a dat in nas si era sa opresc motorul. I-am analizat comportamentul si ieri si azi si se pare ca in functie de cat de hotarat apas pedala de ambreiaj, cu  atat tine mai sus. Daca apas foarte molcom pedala nu ma lasa sa bag in nicio viteza, iar contra pedalei este aproape inexistenta (e ca si cum pedala ar fi rupta si revine la pozitia initiala foarte greu). Am patit de 2 ori ieri sa nu-mi intre in viteza la semafor. Nu stiu care e problema si daca e o problema, insa un lucru e clar: nu functioneaza in parametri normali si incep sa devin din ce in ce mai sceptic cu privire la calitatea masinilor japoneze. Acea mult trambitata fiabilitate se lasa asteptata in cazul automobilelor Suzuki. In cel mai scurt timp voi face o vizita la service, dar dati-mi ceva tipsuri asupra carora ar trebui sa ma concentrez, astfel incat celor de la service sa le fac o descriere cat mai amanuntita a problemei.
Mii de multumiri!  >:D<
2008 swift 1.3 GLX SE 92hp red

интересное

Offline Leutz

« Răspuns #1 : 10.Apr.2011, 04:49:05 p.m. »
Pai inainte de fiabilitatea masinilor japoneze, logica ne-ar trimite inapoi la momentul schimbarii casetei.

Cu alte cuvinte masina intra in service si se (?!) repara ceva iar la cateva zile cade in mod "neasteptat" altceva.
Sa-i cheme oare pe meseriasii din service "Dorel"? Sau ... mai rau ... esti proaspatul posesor al unui ambreiaj vechi, al tau fiind deja de mult vandut in targ ??!!

Zic si eu  :pardon: ... nu dati cu parul !!!
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline chrys-gryz

• Full Member
« Răspuns #2 : 10.Apr.2011, 05:02:45 p.m. »
dragut rationamentul, dar nu cred ca tine  :D : am fost langa masina cat timp s-a schimbat caseta de directie si pot spune cu mana pe inima ca nu s-a umblat la ambreiaj (cel putin de inlocuit nu se pune problema). Din cele spuse de tine sa inteleg ca aceasta este o practica fecventa a serviceurilor Suzuki din Romania? Foarte grav si nu-ti mai vine sa lasi masina acolo nesupravegheata nici macar 15 minute:(

интересное

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 10.Apr.2011, 06:04:42 p.m. »
...in functie de cat de hotarat apas pedala de ambreiaj, cu  atat tine mai sus. Daca apas foarte molcom pedala nu ma lasa sa bag in nicio viteza, iar contra pedalei este aproape inexistenta (e ca si cum pedala ar fi rupta si revine la pozitia initiala foarte greu).
Nu ai probleme cu ambreajul propriuzis ci cu comanda lui care este hidraulica. Se pare ca ai dusa o garnitura din pompa de actionare.
In momentul cind apesi hotarit pedala, garnitura se umfla facind presiune in cilindru urmind apoi ambreerea (debreerea); cind apesi usor, garnitura nu se umfla (nu face presiune) iar lichidul (de frina) va trece pe linga garnitura (printre peretele pompei si garnitura sau prin crapatura ei) in spatele ei.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline chrys-gryz

• Full Member
« Răspuns #4 : 10.Apr.2011, 06:46:58 p.m. »
sa inteleg ca problema ar fi la pompa de ambreiaj?

интересное

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 10.Apr.2011, 06:55:31 p.m. »
...problema ar fi la pompa de ambreiaj?
Eu asta cred pt ca nu este un simptom de defectiune al ambreajului propriuzis (disc, placa, rulment).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #6 : 11.Apr.2011, 09:32:57 a.m. »
Daca ai ambreiaj cu asistare hidraulica, incearca o aerisire a pompei de ambreiaj.

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 11.Apr.2011, 01:18:03 p.m. »
Aici banuiesc ca e problema ta:

• Suzuki SX4

Offline chrys-gryz

• Full Member
« Răspuns #8 : 11.Apr.2011, 08:49:24 p.m. »
am fost astazi la Doly pt o constatare, domnul Nica foarte amabil a aruncat o privire si mi-a confirmat ca problema este de la pompa de ambreiaj. A ramas sa dea comanda, urmand ca pe vineri-sambata sa inlocuiasca piesa "stricata".
@Laurentiu: iti multumesc pt tot ajutoru, inclusiv pt ultima poza care e mult prea tehnica pentru mine  :">  :clap:
intrebarea mea e urmatoarea: inlocuirea pompei de ambreiaj atrage dupa sine si inlocuirea altor piese din angrenajul respectiv?

интересное

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 11.Apr.2011, 09:07:23 p.m. »
inlocuirea pompei de ambreiaj atrage dupa sine si inlocuirea altor piese din angrenajul respectiv?
Daca problema este numai de acolo de unde banuiesc eu, nu necesita si inlocuirea altor piese.
  • Suzuki SX4