Autor Subiect: Japonia - drama unei natiuni  (Citit de 8373 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Japonia - drama unei natiuni
« : 17.Mar.2011, 01:19:43 p.m. »
Se pare ca incepe sa se ingroase gluma. Ieri, a iesit si imparatu' lor (care din cate am inteles nu prea iese la TV) sa indemne la calm.
S-au scris multe atat despre cutremurul de 8,9 grade sau tsunamiul devastator.
Se pare ca adevarata problema este minunata centrala nucleara. Am gasit un articol pe intelesul tuturor despre ce se intampla de fapt acolo.

Din ce am ascultat la radio (BBC) este posibil, daca nu este stabilizata aceasta situatia, ca dezastrul sa fie mult peste ceea ce a fost Cernobal in '86.

Global Suzuki a anuntat ieri ca sustine Japonia printr-un ajutor financiar de ~200000E.

Pentru mine adevaratii eroi sunt angajatii centralei nucleare care au ales sa nu paraseasca locul si sa incerce impedicarea unui dezastru nuclear.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
Re: Japonia - drama unei natiuni
« Răspuns #1 : 17.Mar.2011, 03:44:32 p.m. »
Foarte interesant si explicit articolul pus de tine. Oare de ce nu apare o astfel de explicatie si in media?  :-/
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline VAXXi

« Răspuns #2 : 17.Mar.2011, 05:04:11 p.m. »
E vremea sa puna lumea si banu' la treaba, nu doar vorbele:

http://www.jrc.or.jp/english/relief/l4/Vcms4_00002070.html

If your national society doesn’t collect donation or you wish to send your donations directly to the Japanese Red Cross Society, please direct your fund to the following bank account. If you need the receipt of your fund, please state so clearly in the comment section of the bank transfer order. All the fund received under this account will be transferred to the Distribution Committee, which is formed around the local government of the disaster-affected prefecture and to be distributed directly among the affected population of earthquake and tsunami,

Name of Bank: Sumitomo Mitsui Banking Corporation
 Name of Branch: Ginza
 Account No.: 8047670 (Ordinary Account)
 SWIFT Code: SMBC JP JT
 Payee Name: The Japanese Red Cross Society
 Payee Address: 1-1-3 Shiba-Daimon Minato-ku, Tokyo JAPAN

Thank you once again for your generous offer. It is surely the source of encouragement for the affected population in Japan.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 17.Mar.2011, 10:22:02 p.m. »
Mda...pe ora ce trece tragedia asta ma impresioneaza din ce in ce mai mult.

Ce mi se pare interesant e ca in toata aceasta perioada nu au fost raportate furturi...pana si hotii au luat o pauza  :-S

« Ultima Modificare: 17.Mar.2011, 10:26:41 p.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica

Offline hubbabubba

« Răspuns #4 : 17.Mar.2011, 10:42:37 p.m. »
Nu au fost raportare furturi in perioada asta si nici nu or sa fie pentru ca din "mica" mea experienta cu ei pot sa confirm ca pentru ei nu exista termenul de "furt". Pedepsele sunt mult prea mari la ei pentru orice incalcare a legii, motiv pentru care de la mic la mare o respecta, indiferent de pozitia sociala ocupata. Sunt de apreciat pentru toata taria de caracter pe care o afiseaza si nu in ultimul rand pentru lectiile de viata pe care nu inceteaza sa ni le dea zilnic ... totul e sa vrem sa invatam ceva ...
What goes around comes around ...

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 17.Mar.2011, 11:00:28 p.m. »
Te invidiez si pe tine si pe ceilalti care au apucat sa vada Japonia inainte de .... :(
  • #romaniaelectrica

Offline hubbabubba

« Răspuns #6 : 17.Mar.2011, 11:16:47 p.m. »
Nu ai de ce sa ma invidiezi. Japonia este intr-adevar afectata insa doar acolo unde tsunami-ul a ajuns ... in rest fiecare isi urmeaza cursul cu aceeasi constiinciozitate si responsabilitate ca si inainte. Tata s-a intors de acolo aseara (din cauza posibilelor radiatii provenite de la centrala Fukushima), insa nu pentru ca nu mai aveau unde si de ce sa munceasca. In ziua cutremurului le-a dat liber intr-adevar, insa luni dimineata programul de munca a fost unul normal. Cum s-ar fi procedat la noi ... ?!
What goes around comes around ...

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 18.Mar.2011, 12:07:07 a.m. »
Noi ne-am fi "pravalit" si ne-am fi plans de mila pana cand...probabil ar fi venit unii sa ne ajute.
Vai soarta noastra!

Japan - You'll never walk alone!
  • #romaniaelectrica

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 18.Mar.2011, 10:32:52 a.m. »
Si noi putem fi altfel :) intr-un mediu altfel.

Citat
Român din Japonia: De ce nu vreau să plec de aici

La 27 de ani, George Ianuş este cercetător şi doctorand în cadrul Universităţii din Tokyo şi face parte din echipa care lucrează la proiectarea viitorului avion hipersonic al Japoniei pentru zboruri comerciale. Tânărul spune că nu are de gând să plece din Japonia în aceste momente grele, chiar dacă mulţi dintre colegii săi au făcut-o. „Profesorii de aici mi-au oferit o şansă extraordinară de a-mi realiza educaţia la standarde înalte. Aşa că vreau să fac tot ce pot să îi ajut la rândul meu", spune tânărul.

Articolul integral aici
  • #romaniaelectrica

Offline Leutz

« Răspuns #9 : 20.Mar.2011, 12:56:22 p.m. »
http://jpquake.wikispaces.com/Journalist+Wall+of+Shame

Sa fie ei sanatosi, trei zile cu aia de alaltaieri ... impreuna cu cei care profita de e urma panicii si haosului.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019