Self driving taxi in Singapore:
http://newatlas.com/nutonomy-self-driving-taxi-public-trial-singapore/45094/Nu stiu cine e in spatele companiei dar au obtinut licenta de testare. Si in Singapore, tara cu cei mai multi bogati (1 din 10 locuitori e milionar) asta inseamna mai mult decat in restul lumii. Ar trebui sa va uitati pe sistemul de invatamant si veti intelege.
Treaba e ca anul trecut ii spunem soferului ceh ce ma lua de la aeroport ca in 20-30 de ani daca nu mai devreme aceasta meserie dispare. Iar el mi-a replicat scurt "niciodata!"... Ei , sa nu spui niciodata niciodata...
Imi place sa conduc . Dar probabil ca pe la pensie o sa conduc pe piste caci pe strada mi se va interzice, in orice caz nu cred ca sistemele electronice fac mai multe accidente ca oamenii. Si apoi e si protectie economica , nu numai tehnologie (daca nu era faza cu incalzirea globala si normele EURO industria auto europeana era istorie de vreo 10 ani). Ganditi-va de toate sistemele de pe masina care sunt destinate oamenilor pentru a semnaliza altor oameni plus sistemele de siguranta. Sunt sute bune de kg care vor fi inlocuite de senzori si servomecanisme. Sa nu mai vorbim de structura de rezistenta care va fi mult redusa. Pe baze statistice. Ca la avioane. Adica daca acum faci un accident mai scapi, in viitor in caz de accident slabe sperante...Programele vor fi din ce in ce mai stufoase dar alea nu cantaresc...