Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 421375 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline newah

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #630 : 27.Ian.2016, 11:11:38 p.m. »
Posesorii de masini japoneze fac parte dintr-o specie (profil) aparte care nu cumpara masina cu ideea de a o vinde in 2-3 ani  spre deosebire de clientii traditionali ai marcilor germane care sunt interesati mai presus de orice caracteristica, care va fi pretul de re-vanzare.

Cei care au cumparat o Suzuki sau o Toyota si vor dori sa o vanda dupa 2-3 ani, cred ca sunt rataciti in acesta specie.

eco, crezi ca peste 2-3 ani vreuna din Vitarele produse recent va mai circula pe strazi :))

Offline ecodrive

« Răspuns #631 : 27.Ian.2016, 11:13:09 p.m. »
...  parca era mai placuta postura de posesor de SX4 la inceputuri in comparatie cu Vitara astazi...

De unde ai tras concluzia asta?

Consideri ca impresiile (reactiile) mai mult sau mai putin emotionale ale unui posesor de Vitara pot fi generalizate la cei peste 700 de cumparatori de Vitara in 2015?

Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #632 : 27.Ian.2016, 11:19:16 p.m. »
Nici pe departe. Nu cunosc personal nici un posesor de noua Vitara. Singurul contact cu tot ce inseamna acest model il am prin intermediul acestui forum si a internetului.  :)

Offline ecodrive

« Răspuns #633 : 27.Ian.2016, 11:26:10 p.m. »
Regret sa vad ca atmosfera pe acest forum a fost otravita in ultimele luni in asa hal incat sa-l determine pe cititor sa traga astfel de concluzii total eronate.

Mai mult decat atat, imi doresc sa am ocazia sa pot sa ma alatur unei astfel de iesiri ca cea pe care ai postat-o mai sus, si sa impartasesc din bucuria de a conduce o Vitara.
« Ultima Modificare: 27.Ian.2016, 11:33:28 p.m. de ecodrive »

Offline shpeedy

« Răspuns #634 : 27.Ian.2016, 11:31:07 p.m. »
@ecodrive, @rex: sper ca sunteti constienti de faptul ca exista riscul sa vorbiti impreuna, dar sa va intelegeti separat...

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline hugbear

« Răspuns #635 : 28.Ian.2016, 12:21:28 a.m. »
@ecodrive: rex se referă la ceva mult mai subtil, un pic mai dificil de înțeles de un posesor de Vitara. Când am luat noi SX-urile, nu exista picătură de reclamă. Nici TV, nici radio, nici bannere - NIMIC! Parcă nici n-ar fi existat! Eu, cel puțin, am luat mașina practic „de pe net”, singura ocazie de a vedea un SX4 „pe viu” în Galați fiind la vremea respectivă cel gri pe care-l găsești zilnic parcat în fața farmaciei de pe Traian cu Tecuci (apropo, doamna îl avea dinaintea mea, deci de prin 2007, și acum tot în posesia dânsei este; merge zilnic, merge ceas  :clap:). Auzisem întâmplător de SX4 și după ce am citit pe site-ul Suzuki fișa tehnică am vrut, evident, să aflu mai multe. Au urmat luni întregi de săpat pe forumuri, în special pe cele două din SUA - pentru că la vremea aia erau foarte puțini posesori aici iar în RO se discuta pe un thread în Softpedia și pe o arie anemică de pe masini.ro. Am citit tot ce era de citit, și bune și rele, așa că atunci când am luat-o știam EXACT ce cumpăr. Când m-am dus la Brăila să vorbesc cu dealerul, știam mai multe despre mașină decât el  :D (despre ăla de la Rădăcini din Galați nici n-are rost să vorbesc, ăla nu știa nici cum îl cheamă și lăsa impresia că e plătit pentru orice altceva în afară de vânzarea de mașini...). După ce-a ajuns la mine, Zuza n-a făcut altceva decât să confirme motivele pentru care am luat-o.

Prin contrast, marea majoritate a posesorilor de Vitara au deja un forum unde să se informeze (și să defuleze...) și în general sunt sub imperiul magiei de marketing numită „reclamă”. Din păcate unii dau și peste „lămâi”, dar preferă să se lase aburiți de niște „distinși” domni din managementul Suzuki România în loc să le dea cu rabla-n cap până-și mișcă fundurile să o schimbe cu o mașină cum trebuie; în schimb, vin la noi în casă și ne trântesc farfuriile în poală în timp ce noi încercăm să ne luăm liniștiți prânzul. Go figure...

P.S. Inițial, forumul s-a numit SX4CLUB.RO - „extinderea” a venit mai târziu  ;)
« Ultima Modificare: 28.Ian.2016, 12:25:45 a.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Offline ecodrive

« Răspuns #636 : 28.Ian.2016, 12:45:10 a.m. »
Acum inteleg.

Totusi, daca stau bine si ma gandesc, nu mai stiu cum am ajuns sa dau atentie acestei marci. In capul meu nu exista decat Toyota, Honda si Mazda.

Nu stiu sa fi vazut in ultima jumatate de an vreo reclama pe TV la nici un model Suzuki. Cred ca gasit un articol intr-o revista auto si apoi am dat un search pe google si am gasit forumul. Dupa cum vad foarte putini dintre posesorii de Vitara sunt activi pe forum.

Deci, fara reclame si fara forum, ramane concluzia ca majoritatea celor care au cumparat-o au studiat ofertele online si au cantarit fara sa fie asaltati zilnic de reclame.

Offline hugbear

« Răspuns #637 : 28.Ian.2016, 02:07:02 a.m. »
Totusi, daca stau bine si ma gandesc, nu mai stiu cum am ajuns sa dau atentie acestei marci. In capul meu nu exista decat Toyota, Honda si Mazda.
Măcar erai pe calea cea dreaptă... ;)

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #638 : 28.Ian.2016, 06:45:12 a.m. »
...sa fi vazut eu cate info. am avut la dispozitie pe vremea aia. :))

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk

Go Terios!!!:)

Offline hugbear

« Răspuns #639 : 28.Ian.2016, 07:46:17 a.m. »
De aia ai ratacit drumul!  :P