Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 421376 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #620 : 27.Ian.2016, 09:32:10 p.m. »
Pe mine nu ma mira...a fost, este si va fi o marca de nisa. Din cand in cand are cate un best seller (Swift la inceputul anilor 2000, SX4 spre sfarsitul anilor 2000 si acum Vitara  :x)

eu nici nu imi doresc...  parca era mai placuta postura de posesor de SX4 la inceputuri in comparatie cu Vitara astazi...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14838
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #621 : 27.Ian.2016, 09:37:06 p.m. »
Pai tu ești de vina (@newah), c-ai luat doar o mașină.  Dacă luai 5, erai doar 20% supărat și creștea și cifra de afaceri a grupului.

Acum, fără gluma, cred ca Vitara i-a scos din foame...

Trimis folosind Tapatalk
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline newah

« Răspuns #622 : 27.Ian.2016, 10:04:11 p.m. »
gabi, uneori citind mesajele voastre imi dau seama ca pana sa iasa Vitara, posesorii de SX4 si alte modele erau un fel de "casta" a celor care apreciau un produs de nisa, cu bune si rele si care ii facea sa fie mandri ca sunt "altfel"
Apoi au "navalit" barbarii, unii posesori de Dacii care sunt acum incantati de achizitia facuta, altii care au venit la izvorul tamaduitor dupa ani de zile alaturi de marci germane de calitate insa cu fiabilitate in scadere.
Pacat doar ca ne intersectam opiniile, cred eu juste si obiective in limita suferintelor personale si generam o reactie asemanatoare cu cea a dreptcredinciosilor oripilati ca intra turistii in "moschee" incaltati si cu noroi pe talpi.
Hai sa vedem adevarul: cand Suzuki producea cateva masini, in perioada 2008-2013 calitatea masinilor era controlata direct de japonezi. Apoi venind cereri nejustificat de mari si in timp scurt, japonezii si-au luat mana si asteapta sa vada cat o tine.
Apoi ca prin minune, Vitara se va vinde la 28000 euro si ghici, va fi perfecta :)!
Asta ca sa comparam cu IX35 de 28000 transformat in Tucson de 36000 cica mai performant. Intrebarea este cui ii pasa cat timp este in alta zona de pret, un Discovery Sport fiind in jur de 40000?
Din pacate asta este "viziunea" producatorilor auto si sa nu ne miram ca noi, end userul vom penaliza grav aceste derapaje.
 Doar ca mai dureaza (stiai ca Audi A6 C6 F4 a fost la lansare in 2005 masina anului si inca este un model extrem de apreciat inclusiv SH? oare de ce? Crezi ca Vitara peste 2-3 ani se va vinde bine SH? )

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14838
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #623 : 27.Ian.2016, 10:37:38 p.m. »
Eu cred ca SX4 se vinde bine second hand,  în sensul ca nu se prea vinde. Adică din colegii pe care i-am găsit pe forum acum 6 ani și cei care au venit după mine, cu puține excepții si-au păstrat mașinile.  Ele încă au durata de viață și nu prea văd inca cu ce sa le înlocuim.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #624 : 27.Ian.2016, 10:37:53 p.m. »
@newah - cateva aspecte (poate) de tinut cont:
1. Pe SX4 nu a fost bataia care a fost la lansarea Vitarei; imi pare rau ca trebuie s-o spun, dar poate ca aveam alta discutie acum daca asteptai vreo 6-9 luni de zile de la lansarea masinii, eventual s-o iei de pe stoc. Departe de mine sa iau apararea Suzuki, dar daca exista cerere...
2. Nu compara bugetele de promovare ale VAG cu cele ale Suzuki - si premiile alea de 'masina anului' au in spate niste evaluari pe criterii obiective si pe criterii 'subiective'... ;-)

In rest, n-as zice ca e o casta a celor cu SX4 - nu vad de unde a reiesit asta, in conditiile in care in aceeasi perioada au mers la fel de bine si vanzarile de Swift...
« Ultima Modificare: 27.Ian.2016, 10:40:40 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline newah

« Răspuns #625 : 27.Ian.2016, 10:53:18 p.m. »
sx4 mi-a venit in minte din clasa Vitarei, asa mai erau Jimny si Swift la fel de apreciate

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #626 : 27.Ian.2016, 10:55:51 p.m. »
eu nici nu imi doresc...  parca era mai placuta postura de posesor de SX4 la inceputuri in comparatie cu Vitara astazi...
Bai domnule, cam asa este! Cum eram noi cu SX4 pe strazi...nebunie curata!  B-)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline newah

« Răspuns #627 : 27.Ian.2016, 10:57:38 p.m. »
adevarul este ca pana la Vitara 2015 credeam ca Suzuki vinde doar Jimny si Grand Vitara (greu de vazut pe strada). Acum este plin orasul de Suzuki, zilnic vad 4-5 masini

Offline ecodrive

« Răspuns #628 : 27.Ian.2016, 10:58:39 p.m. »
Posesorii de masini japoneze fac parte dintr-o specie (profil) aparte care nu cumpara masina cu ideea de a o vinde in 2-3 ani  spre deosebire de clientii traditionali ai marcilor germane care sunt interesati mai presus de orice caracteristica, care va fi pretul de re-vanzare.

Cei care au cumparat o Suzuki sau o Toyota si vor dori sa o vanda dupa 2-3 ani, cred ca sunt rataciti in acesta specie.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

The following users thanked this post: lucianer, ariciul

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #629 : 27.Ian.2016, 11:01:55 p.m. »
Bai domnule, cam asa este! Cum eram noi cu SX4 pe strazi...nebunie curata!  B-)

ca bine zici...   :D