Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 443470 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #3301 : 10.Apr.2025, 10:07:33 a.m. »
  Cred ca e ceva dubios acolo...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline miocrl

« Răspuns #3303 : 20.Mai.2025, 06:25:07 p.m. »
https://www.biziday.ro/320080-2/

Consiliul Concurenței investighează șase importatori auto, care acoperă 70% din parcul auto național. Suspectează că au introdus clauze abuzive privind garanția, pentru a determina clienții să efectueze revizii și reparații doar în rețeaua autorizată.
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

The following users thanked this post: ASZ, ntire2000, NicNic, nick5roo

Offline saureign

« Răspuns #3304 : 07.Aug.2025, 09:31:20 a.m. »
ce părere aveți despre euro6e-bis

https://suzuki.auto-net.ro/wp-content/pdf/liste_preturi/lista_scross.pdf

sau de la 130CP la 110CP
  • S-cross 1.4 6MT allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline NicNic

« Răspuns #3305 : 07.Aug.2025, 09:39:36 a.m. »
Pare sa aibe un consum mai mic.
Daca ma gandesc ca cei 130 CP se obtineau pe la peste 4000 rpm, nu cred ca ar fi prea multe momente cand ar fi folositi toti caii. Deci nu ar fi o pierdere deosebita.
In schimb, consumul mai mic, va fi un beneficiu permanent ....

Dar preturile imi par foarte mari. Nu stiu cat sunt justificate de imbunatatiri aduse, ori cat sunt consecinte ale situatiei economice actuale globale.
Practic, toate masinile noi s-au scumpit, nu e doar o problema de la Suzuki ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: saureign

Offline saureign

« Răspuns #3306 : 07.Aug.2025, 10:33:32 a.m. »
atașez oferta pentru mașina mea actuală, primită în iulie 2024. Comparând documentele, reiese că e același consum, sunt aceleași emisii. Oare ce s-a schimbat în bine pentru planetă?

Singura deosebire pe care o văd ar fi că se oferă cutie automată pe același boosterjet. Anul trecut era automată doar la 1.5 hybrid, care a dispărut acum din ofertă, cu totul
  • S-cross 1.4 6MT allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline NicNic

« Răspuns #3307 : 07.Aug.2025, 11:01:03 a.m. »
Da, pe hartie, in afara de reducerea turatiei la care se obtin parametrii maximi, par a fi egale motoarele. Nu imi este clar daca au limitat si turatia maxima ce o poate atinge motorul (de exemplu, la M16A era 6100 rpm, parca).

In realitate, reducerea turatiei face ca motorul sa nu mai ajunga la acele regimuri in care devenea mai putin eficient si mai poluator.
Deci ma astept ca la condusul real sa se perceapa o scadere a consumului. Consumul ce il dau ei, cf. norme WLTP, e doar orientativ pentru mine.

Daca ar fi pentru mine, as prefera varianta mai veche de motorizare, fiindca as avea destule momente in care as folosi resursele motorului aproape de limita lor de sus. (in cazul cand as face overlanding -sa nu zicem off-road-, ori ca fac depasiri turand motorul la peste 5000 rpm, etc.)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού