Autor Subiect: Protest impotriva preturilor - avem vreo sansa? la carburant  (Citit de 7744 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Parerea mea e ca aceste proteste nu vor avea nici un efect.
Azi Boc a cerut un raport pt a analiza cauzele care au adus la scumpirea benzinei. Toate astea in urma protestelor facute in tara (anuntat pe antena 3).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

Protest impotriva preturilor - avem vreo sansa? la carburant
« Răspuns #1 : 10.Ian.2011, 04:32:50 p.m. »
E adevarat, se poate numii si asta un efect, dar nu cred ca e cel scontat. Boc poate sa ceara ce vrea dar asta nu inseamna ca scade automat si pretul combustibilului. Acesta nu poate sa scada decat din doua cauze. Una ar fi scaderea pretului barilului de titei pe plan international. Din experientele anterioare s-a vazut ca desi au mai fost astfel de situatii, scaderea nu s-a reflectat si la pompa. Din varii motive. Si a doua cauza ar fi diminuarea accizelor. Din nou putin probabil, pentru ca ele trebuie aliniate la nivel UE si pentru ca ele sunt o sursa importanta de venit la bugetul statului, buget si asa destul de anemic.

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 10.Ian.2011, 04:44:49 p.m. »
...diminuarea accizelor.
Accizele au fost cele care au scumpit ultima oara benzina.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 10.Ian.2011, 04:46:45 p.m. »
Pai vezi, cu atat mai putin are sorti de izbanda acest protest.

Offline Silfax

« Răspuns #4 : 10.Ian.2011, 04:47:46 p.m. »
Daca este sa fiu sincer la ora actuala, pe mine ma incanta aceasta miscare, nu pentru scopul ei in sine, cat pentru exercitiul de atitudine civica pe care il face. Nu cred ca trebuie sa fii un fin sociolog ca sa iti dai seama ca te confrunti cu o reala problema de masa atunci cand in mai putin de o luna de la "saltul in parlament", iti apar aceste proteste spontane.
Sper din tot sufletul sa nu se politizeze cu timpul aceste luari de pozitie (in mod cert se va incerca asta), caci atunci totul va fi in zadar.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 10.Ian.2011, 04:54:04 p.m. »
cu atat mai putin are sorti de izbanda acest protest.
Macar s-a luat o atitudine in PUBLIC. Vorba lui Silfax:
Citat
ma incanta aceasta miscare, nu pentru scopul ei in sine, cat pentru exercitiul de atitudine civica pe care il face.
Una e sa stai cu nasul in cur precum ciinele pe ger si alta e sa-ti strigi oful impreuna cu altii.
  • Suzuki SX4

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #6 : 10.Ian.2011, 05:05:20 p.m. »
Eu nu am contestat asta, eu am spus doar ca nu cred ca vor scadea preturile la combustibil in urma acestui protest.  :)

Offline sfichiu

« Răspuns #7 : 10.Ian.2011, 05:55:44 p.m. »
..si eu cred ca asceasta miscare e un razboi cu morile de vant dar cel putin trebuie sa aratam ca suntem unuti in fata unor aberatii dictate de guvern!!...cel putin cand se vede ca este unitate in toata tara poate apare un semn de intrebare pentru guvernanti si atunci cand dau o ordonanta de urgenta mai chibzuiesc un pic.....e buna sau nu!........asta  parerea mea :inteligent:
  • VITARA S ,Matiz

Offline sfichiu

« Răspuns #8 : 10.Ian.2011, 06:25:48 p.m. »
     ..si inca o chestie: noi tot vorbim de aceasta miscare pe cand taximetristii trec la fapte!!!http://www.auto.ro/asia_motors/taximetristii-vor-boicota-joi-benzinariile---51895.html/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=zilnic
  • VITARA S ,Matiz

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 10.Ian.2011, 06:28:28 p.m. »
..si eu cred ca asceasta miscare e un razboi cu morile de vant ...
Vom vedea  :). Abia a inceput anul. Au fost si vor urma boicoturi la pompele de benzina, vor incepe grevele minerilor, urmeaza cele ale CFRistilor, opozitia se regrupeaza si formeaza aliante => ceva o sa se intimple in tara asta.
  • Suzuki SX4