Autor Subiect: 2011 vine cu amenzi mai mari pentru soferi :(  (Citit de 4933 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: 2011 vine cu amenzi mai mari pentru soferi :(
« Răspuns #10 : 24.Mar.2011, 05:39:15 p.m. »
Mai era o discutie pe baza acestor propuneri undeva pe forum si cum am zis si acolo zic si aici, nu cred ca e de bun augur in conditiile actuale de disciplina in trafic de la noi o astfel de abordare.  :-S

Offline BXXENL

« Răspuns #11 : 24.Mar.2011, 07:34:56 p.m. »
Cu aceasta noua regula TOATA lumea va trebui sa mearga cu FIX viteza admisa, altfel la 1km peste vei lua avertisment, iar a 2-a oara amenda. Astfel ne aliniem si noi cu celelalte tari in care limita e limita si nu +10km/h fara consecinte.

Acum: Limita 50, mergi cu 59 toata ziua, nu zice nimeni nimic. 

Pe viitor: Limita 50, mergi cu 51 avertisment. A doua zi, limita 50, mergi cu 51 AMENDA.  Ca prima data primesti avertisment si ca ai 51 si ca ai 69 nu e relevant. Important e ca a doua oara, chiar daca ai doar 51 iti vei lua AMENDA.

Si poate pe 51km/h mai contesti, ca nu e 100% precis radarul,  dar la 55 la ora nu mai contesti nimic. Si sa nu imi spuna cineva ca el n-a mers niciodata cu 55 pe limita de 50, ca nu-l cred.

Problema e ca la noi nu prea se aplica lega pt ca se dau spagi, iar politia nu iese pe strada decat la japca, nicidecum sa previna accidentele sau sa fluidizeze traficul.
  • SX4 1.5
Alex

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 24.Mar.2011, 07:45:56 p.m. »
Hmm.. Pai legea spune ca din contra poti merge cu pana la +20km/h mai mult fata de viteza legala.
Cat despre faptul ca in tarile cu apa calda esti sanctionat daca depasesti cu doar 1km/h iti pot spune din experienta ca nu se intampla asa. Eu am mers in 99% din situatii cu +9km/h mai mult vs viteza legala (inclusiv pe autostrada).
Am zis 99% pentru ca in Elvetia mi-a fost nitel frica ;)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline sfichiu

« Răspuns #13 : 24.Mar.2011, 07:50:27 p.m. »
.BXXENL,mai sunt si politisti care sunt umiliti in mijocul strazii de catre "persoane deosebite" gen cocalari.sotii de VIP-uri,smecheri de doi lei..etc,si nu pot face nimic fiinca legea e cu fundu in sus!!...............deci nu cred ca tre sa-i bagam pe toti in aceeas oala!.....parerea mea.. :baston:
  • VITARA S ,Matiz

Offline BXXENL

« Răspuns #14 : 24.Mar.2011, 09:08:54 p.m. »
Legea spune ca poti merge cu max 20km/h peste limita legala si vei primi doar un avertisment. Avertisment care se contorizeaza, iar daca mai esti oprit inca o data in 6 luni, iei amenda!

Pana acum, pt mers cu max 10km peste limita legala, nu pateai nimic. :good:

Acum iei avertisment, iar a 2-a oara amenda! :baston:

Inainte nu pateai nimic, iar de'acum te vor arde. Asa vad eu lucrurile. :baston:

Pt celelalte contraventii, da, s-a modificat in bine. Dar pt viteza, e mai severa legea.
  • SX4 1.5
Alex

Offline hugbear

« Răspuns #15 : 24.Mar.2011, 09:24:11 p.m. »
A remarcat cineva ca s-a redus "gravitatea" circularii cu mai mult de 10km/h sub limita legala fara un motiv justificat? Adica s-a dat liber la cocalarii care merg cu 20 la ora pe mijlocul susalei "ca sa vede pitipoancele ce mertzan mi-am tras si sa moara dusmanii ca iei n-are valoare".
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline BXXENL

« Răspuns #16 : 24.Mar.2011, 09:36:07 p.m. »
http://www.ziarulsemnal.ro/?p=1352

A aparut un update care zice ca toleranta de 10km/h inca se aplica. Adica in continuare, la max 10km/h peste limita nu patesti nimic. Pai...liber la talpa atunci.

In consecinta as vrea sa imi retrag afirmatiile de mai devreme.  Deci 90 la ora pe limita de 70 prin sate, treceri de pietoni slab iluminate... :-S Eu cred ca guvernantii nostri si-au propus sa ne mai rareasca nitel :-S
  • SX4 1.5
Alex

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #17 : 24.Mar.2011, 09:39:43 p.m. »
Si inainte te puteau arde daca mergeai cu 55 in loc de 50. Ca nu o faceau asta e alta treaba, dar nici unde nu scrie ca acum sigur vei lua avertisment pentru mers cu 55. Si acum te pot ierta. Problema e ca acum toata lumea va fi mai relaxata ca nu va lua amenda din prima daca merge cu 69 in zona de 50 sau cu 89 in zona de 70.  Si 89 in localitate e destul de mult, sinceri sa fim.

Offline BXXENL

« Răspuns #18 : 24.Mar.2011, 10:29:53 p.m. »
Era specificata amenda inainte pt <10km/h peste limita legala maxima admisa? Cate puncte?   

Intradevar, nu scrie clar, dar scrie ca iei avertisment pt viteza cu pana la 20km/h mai mare decat limita. Iar 5km/h este pana la 20km/h. Doar ca in linkul pus de mine putin mai sus, se spune ca toleranta de 10km/h se pastreaza si ea.  Deci in continuare <10km/h peste fara sanctiune, si intre 10 si 20km/h peste avertisment apoi amenda.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #19 : 25.Mar.2011, 11:19:55 a.m. »
Avertisment care se contorizeaza, iar daca mai esti oprit inca o data in 6 luni, iei amenda!
Se "contorizeaza" doar avertismentul scris; cel verbal, NU.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!