Autor Subiect: Placute frana fata uzate sub 30000km?  (Citit de 15293 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline deathangel1974

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 319
  • Gen: Bărbat
  • McQueen
Re: Placute frana fata uzate sub 30000km?
« Răspuns #20 : 19.Ian.2011, 02:11:05 p.m. »
Si eu le-am schimbat pe la ~ 15000 km. Depinde de stilul de condus si cat de mult circuli in oras. Masina are in jur de 19000 km din care 2/3 in Bucuresti. 
Suzuki SX4 1.6 GS 4WD

Offline BXXENL

« Răspuns #21 : 19.Ian.2011, 03:12:37 p.m. »
, am făcut câteva drumuri al munte si se aprindea becul din când in când dar acum in Buc nimic

Becul se aprindea pt nivel scazut de lichid de frana. In curbe, panta, etc, tot lichidul se duce intr-o parte, si senzorul de nivel se panicheaza. Eu le-am schimbat la 33.000, si am pus tot TRW. Am fost foarte multumit de frane, prefer performanta in schimbul duratei de exploatare.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #22 : 19.Ian.2011, 03:25:27 p.m. »
...acum in Buc nimic...
E posibil sa aprinda (becul) si in Bucuresti. Pe masura ce placutele se consuma iar in rezervorul de lichid nu s-a mai completat, nivelul lichidului scade facind ca senzorul de nivel lichid sa coboare destul de mult. La frinari bruste sau la diverse inclinatii ale masinii, becul martor al nivelului de lichid de frina se va aprinde.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #23 : 19.Ian.2011, 04:24:48 p.m. »
Asa e. La mine s-a aprins acel bec in parcarea de la magazinul Unirea, cand urcam cu viteza. Dupa ce am completat cu lichid de frana nu s-a mai aprins.

Offline hubbabubba

« Răspuns #24 : 19.Ian.2011, 04:42:31 p.m. »
Asa e. La mine s-a aprins acel bec ... Dupa ce am completat cu lichid de frana nu s-a mai aprins.

Asa am patit si eu, s-a aprins odata, nu l-am bagat in seama, apoi se mai aprindea din cand in cand, am completat cu lichid de frana, nu s-a mai aprins ... pana cand, am ajuns la Autonet la una din reviziile gratuite si le-am schimbat pentru ca se pare ca asta era cauza  :D pe la app 18 mii. Acum la revizia de 2 ani, dupa app inca 10 mii, nenea de acolo m-a felicitat ca cica nici nu se vede c-am mers cu ele  :-)) stilul de condus nu l-am schimbat semnificativ ... deci ori placutele sunt mai bune (recunosc ca nu stiu ce marca de placute mi-au pus cand mi le-au schimbat  :">) ori conduc muuult mai "prudent"  ;-)
What goes around comes around ...

Offline lrbc

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
  • Life is only a daring adventure or nothing at all.
« Răspuns #25 : 09.Feb.2011, 09:04:06 a.m. »
Vad ca multa lume se plange ca schimba placutele foarte devreme. Si, pe buna dreptate, nu e normal sa se toceasca la 20.000km. Eu am 85.000km facuti in 4 ani cu Clio III pe care-l am acum si inca nu am schimbat nimic. Cred ca pot fi doar 2 motive: calitatea slaba sau stilul de condus. Sunt curios cat va dura la SX4 pana voi inlocui placutele.

Offline adrian_r5

« Răspuns #26 : 09.Feb.2011, 09:15:56 a.m. »
calitatea slaba
Cred ca ar fi interesant un punct de vedere avizat vis a vis de de notiunea "placute de frina de calitate slaba" ... sau macar niste pareri despre ce intelege fiecare prin aceasta notiune.
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline ballavilhelm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #27 : 04.Mar.2011, 10:58:32 p.m. »
Eu de exemplu nu circul mult in oras, momentan am 62000 km dar inca nu le-am schimbat, si nici nu le voi schimba curand deoarece inca au o grosime de 5mm(conform manualului de reparatie Suzuki noi au grosime de 10mm iar se considera uzate la 2 mm). Deci evitand orasul si ambuteiajele(pe cat se poate) se pot face lucruri remarcabile.

Offline miocrl

« Răspuns #28 : 06.Mar.2011, 08:34:07 p.m. »
Cred ca ar fi interesant un punct de vedere avizat vis a vis de de notiunea "placute de frina de calitate slaba" ... sau macar niste pareri despre ce intelege fiecare prin aceasta notiune.

si cine crezi ca e avizat sa ne dea nou a astfel de informatii? nimeni
dupa mine: placutele de frana care se consuma sub 30 ooo de kms pt mine sunt de calitate slaba; altfel nu imi explic

Offline adrian_r5

« Răspuns #29 : 06.Mar.2011, 08:55:07 p.m. »
placutele de frana care se consuma sub 30 ooo de kms pt mine sunt de calitate slaba
Imho e prea generala afirmatia ... depinde mult si de stilul de condus ... de ce sant lasa placutele pe disc ...
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah: