Autor Subiect: busoane schimb ulei cutie de viteza  (Citit de 9733 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mariuspavel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
  • Gen: Bărbat
busoane schimb ulei cutie de viteza
« : 03.Nov.2010, 09:59:15 p.m. »
Buna ziua,
Astazi am intilnit o problema.
Cand am fost sa fac schimbul de ulei la cutia de viteza, cele doua busoane nu au putut fi desfacute, in ciuda tuturor incercarilor si substantelor utilizate, mai mult aceasta operatie a fost incercata in trei service-uri auto.
Nu mai stiu ce sa fac.Pierderi nu am, iar cei de la service, considera ca daca nu am pierderi, nu se impune schimbarea uleiului din cutie, voi ce parere aveti?
Nu a-si mai vrea sa fortez busoanele pentru a nu sparge cutia de viteze, dar a si vrea sa stiu cat mai pot merge asa, cu acest ulei.
Multumesc,

Marius

Offline Laurentiu

Re: busoane schimb ulei cutie de viteza
« Răspuns #1 : 04.Nov.2010, 08:03:37 a.m. »
Cand am fost sa fac schimbul de ulei la cutia de viteza, cele doua busoane nu au putut fi desfacute, in ciuda tuturor incercarilor si substantelor utilizate, mai mult aceasta operatie a fost incercata in trei service-uri auto.
Ai doua variante pe care le poti incerca; ambele in zonele busoanelor:
1. folosesti azot lichid;
2. incalzire cu lampa de benzina, sudura autogena etc.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline unde

« Răspuns #2 : 05.Nov.2010, 09:46:15 a.m. »
 Uleiurile din transmisie (cutie de viteze, cutie de transfer, diferentiale) se schimba la 2 ani sau 30.000 de km sau la 5.000 in conditii dificile, parca astea sint cifrele din manual. Daca busoanele tale nu s-au putut desface e semn ca nu a mai fost umblat de mult timp pe acolo  ;) deci cu atit mai mult se impune sa schimbi uleiurile.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline >pexic<

« Răspuns #3 : 05.Nov.2010, 10:25:06 a.m. »
salut, mai e o solutie temporara :

bagi un furtunas pe la sonda de verificat nivelul uleiului, pana jos, scoti (cu o pompa ceva) cat ulei poti si dupa aia completezi cu ulei nou.
solutie doar de moment (pentru inca 1-2000km) pana reusesti sa desfaci busonul.

bafta
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #4 : 05.Nov.2010, 10:06:30 p.m. »
La Jimny exista sonda pentru verificat nivelul ulueiului din CV?
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline >pexic<

« Răspuns #5 : 06.Nov.2010, 01:19:14 p.m. »
corect, scuze, nu citisem cu atentie, am crezut ca e vb de uleiul din motor.

Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 06.Nov.2010, 02:02:13 p.m. »
am crezut ca e vb de uleiul din motor.
La motor e simplu. Exista in statiile service aspirator pt uleiul de motor. Extragerea uleiului se face prin teaca jojei daca sint probleme la busonul de golire.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #7 : 07.Nov.2010, 06:38:17 p.m. »
Uleiurile din transmisie (cutie de viteze, cutie de transfer, diferentiale) se schimba la 2 ani sau 30.000 de km sau la 5.000 in conditii dificile, parca astea sint cifrele din manual. Daca busoanele tale nu s-au putut desface e semn ca nu a mai fost umblat de mult timp pe acolo  ;) deci cu atit mai mult se impune sa schimbi uleiurile.
In cartea pe care o am scrie ca uleiul din cutia de viteze se schimba la 36 luni sau 45 000km;72 de luni sau 90 000km etc. Uleiul din cutia de transfer se inspecteaza din 30 000km in 30 000km. Uleiul din diferentiale se schimba la 15 000km si dupa se inspecteaza din 30 in 30 000km. Cifrele astea sunt pentru folosirea masinii in conditii normale.
In cazul folosirii masinii in conditii de conducere dificila toate uleiurile in afara de cel din motor se schimba la 24 luni sau 30 000km.

Offline crismanis

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
« Răspuns #8 : 08.Mai.2011, 08:14:15 p.m. »
Jimny-ul meu are 12.000 km si cand l-am urcat pe o rampa ca sa vad si eu cum arata pe dedesubt am constatat ca, cutia de viteze era murdara de ulei. M-am uitat la busonul de golire si se vedeau cateva filete. Am pus un patrat de 10 pe el si a mers strans de 5 ori. Atunci am observat un fel de silicon verde pe filetul busonului. Acum nu stiu daca mai am suficient ulei in cutie...Busonul de nivel este amplasat in stanga sus intr-o pozitie incomoda si nu am reusit sa ajung la el. Ce ma sfatuiti sa fac?
In ceea ce priveste busoanele care nu se desfac intradevar incalzite cu autogenul ar trebui sa se desfaca, dar daca nu se desface prin incalzire calitatea uleiului din cutie nu va fi afectata? Ca sfat incearca intr-un service sau la un mecanic de camioane...ei se intalnesc mai des cu suruburi care nu vor sa se desfaca.

Offline unde

« Răspuns #9 : 09.Mai.2011, 10:24:19 a.m. »
 Sfatul meu e sa te duci la service si sa schimbi tot uleiul. Nu merge acum adviserul de la Motul, dar in cutia de transfer si cutia de viteze intra impreuna cam 3l. Daca nu s-a schimbat zgomotul cutiei, nu agata cind schimbi, inseamna ca (virgula) cutia nu a fost afectata. Totusi e de preferat sa duci masina la service tractata sau pe platforma.
 Problema busoanelor intelepenite nu se aplica ca tine, tu ai problema exact pe dos. Busonul intelepeneste din cauza ca nu mai umbla la el nimeni cu anii si atunci cind busonul e desfacut uleiul se schimba.
Suzuki Jimny 1.3i 2004