Autor Subiect: Viteza croaziera  (Citit de 27145 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Viteza croaziera
« Răspuns #100 : 11.Aug.2010, 08:47:52 a.m. »
Deci, cum ar zice Vanghelie,primarul sectorului meu, vitezele...care este, nu sunt asa greu de deosebit.
Normal ca asa se spune: vitezele e sub numarul de 50 (cicnci zeci) si de aia ESTE. SINT e folosit pt ce e mai mare de 50. :D In primul rind trebuie sa inteleaga cei care cred ca ne conduc si apoi restul ;).
Exact. E plina lumea de lingvisti, ingineri si filosofi. :)

...se refera la ACEA viteza cu care TU incerci sa mergi constant la drum lung ...
As vrea sa vad si eu unul care merge CONSTANT cu 110 - 150 km/h (din Bucurest la Constanta sau Timisoara) in RO; sa nu mai vorbesc de drumurile de munte. :)
« Ultima Modificare: 11.Aug.2010, 09:19:58 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

« Răspuns #101 : 11.Aug.2010, 09:21:23 a.m. »
eu cand am votat am ales viteza la care tind sa tin eu masina la drum lung. aceasta viteza dupa cum spune si Maioru este de ~+9 peste viteza legala

Offline M_TM

« Răspuns #102 : 11.Aug.2010, 03:44:55 p.m. »
Cred ca in cazul nostru,rromanica,viteza de croaziera este egala cu viteza de trafic.Cel mai mult se circula in coloana,cu accelerari si franari repetate. Sunt foarte putine zonele in care poti merge constant (120-130) mai mult de 5-10 minute.

Offline bogogica

« Răspuns #103 : 22.Aug.2010, 12:30:16 p.m. »
Foarte bine punctat "M_TM " si intr-adevar, cel putin pentru mine, elucidat sensul intrebarii, asa ca eu am subscris plaja de 70-90 km/h.

Offline fireburn

« Răspuns #104 : 31.Aug.2010, 11:48:57 a.m. »
Cred ca ar trebui pusa o formula matematica, astfel incat oricine sa poata calcula cu aproximatie viteza de croaziera.
Am vazut si persoane (una) care a votat 150-170Km/h.
Asta inseamna ca viteza maxima atinsa e undeva la 250-300Km/h.
Nu cred ca exista posesor de masina suzuki, aici pe forum, a carui masina sa ruleze cu 300Km/h.
E calculul facut gresit sau termenul inteles aiurea.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #105 : 31.Aug.2010, 12:02:42 p.m. »
in mod sigur e o harababura si fiecare interpreteaza dupa cum crede...

eu as vedea urmatoarle cazuri:

viteza maxima - viteza cea mai mare cu care ai mers, varfuri atinse in depasiri sau pentru o perioada scurta de timp
viteza de croaziera - viteza cu care te simti confortabil sa mergi pe un anumit drum si cu care incerci sa mergi constant cea mai mare parte a timpului
viteza medie - media orara obtinuta pe un anumit drum, calculata cu ajutorul computerului de bord sau a unui gps. Se poate estima si stiind distanta parcursa, ora de plecare si cea de sosire.

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #106 : 31.Aug.2010, 12:03:18 p.m. »
Exceptand deplasire in care procentul rulat pe autostrada este mare, o viteza medie intre 70-90 km/h pentru Romania este o valoare realista si cateodata greu de atins.

Daca poll-ul este destina drumurilor din Romania (si sunt convins ca asa este) vitezele medii peste 110 sunt hazardate....parerea mea

Offline Laurentiu

« Răspuns #107 : 31.Aug.2010, 07:34:36 p.m. »
...o viteza medie intre 70-90 km/h pentru Romania este o valoare realista si cateodata greu de atins.
Valoarea reala la ora actuala a vitezei medii de deplasare pe soselele din Ro [pt un mers legal] este de aprox. 40 km/h.

viteza de croaziera - viteza cu care te simti confortabil sa mergi pe un anumit drum si cu care incerci sa mergi constant cea mai mare parte a timpului
Si la bietul motor in care sa se simta bine (sa nu traga din greu, sa nu fie subturat sau supraturat, sa nu se incalzeasca excesiv etc) chiar nu ne gindim deloc ?
Viteza de croaziera este data pt parametri optimi de folosire ai motorului si nu de cit de bine (confortabil) ne simtim noi la volan.

La cite feluri de drumuri sint in RO, conform definitiei date de tine, nu prea poti crea o viteza de croaziera.
« Ultima Modificare: 31.Aug.2010, 07:42:24 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #108 : 31.Aug.2010, 11:04:11 p.m. »
nu stiu cum e la tine, dar eu pe orice drum gasesc o viteza la care sa ma simt confortabil atat eu cat si motorul, ca doar nu o sa ma simt confortabil daca simt ca sar pistoanele prin capota...  am si specificat ca viteza respectiva depinde de drum...  deci pe autostrada e una iar pe drumuri nationale alta, si depinde de mai multi factori, trafic, starea carosabilului, conditiile meteo etc

Offline Silfax

« Răspuns #109 : 01.Sep.2010, 04:53:24 p.m. »
Nu cred ca exista posesor de masina suzuki, aici pe forum, a carui masina sa ruleze cu 300Km/h.
E calculul facut gresit sau termenul inteles aiurea.

... daca caderea libera poate fi interpretata drept rulaj, atunci sa stii ca omul avea dreptate  :inteligent:
  • S-Cross Elegance benzina 4x2