Autor Subiect: vine iarna.. si eu plec in tarile calde, cum sa fac?  (Citit de 5578 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline John16

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Gen: Bărbat
  • Fiat Sedici 4X4 Dynamic
vine iarna.. si eu plec in tarile calde, cum sa fac?
« : 25.Oct.2010, 10:27:25 p.m. »
Salut, am si eu o problema existentiala.

Momentan sunt in sudul Frantei, dar am masina si nevasta in Bucuresti. Pe ambele vreau sa le aduc la inceputul lui februarie.

Problema e ca acum caut sa-mi incalt masina cu cauciuri de iarna si ma tot gandesc cum sa fac. Am renuntat la ideea de a lua jante pe 15 si cauciucuri ca n-am ce face cu ele dupa aia si m-am hotarat sa iau doar anvelope pe 16.
Nu stiu ce sa fac, practic anvelopele astea vor vedea iarna doar pana in februarie. Pe de alta parte nu stiu daca, si nu prea cred, ca anvelopele de vara vor incape printre bagaje astfel incat sa le pun acolo, deci s-ar putea ca ce iau acum sa ma tina poate pana la vara cand m-oi mai intoarce acasa.

Intrebarea e ce anvelope sa iau astfel incat sa nu fie prea scumpe ca nu are rost, dar sa fie unele care sa ma duca in siguranta pana acolo si sa fie cat de cat ok si pentru Bucurestiul din iarna asta si sa ma mai tina si pe acolo pana la vara?

Am gasit aici http://www.anvelopejantepromotii.ro/anvelope-detalii.php?cod=8915 cele mai ieftine posibile. Or fi bune de ceva sau sa ma uit dupa unele allseason, sau dupa altele mai scumpe/buna?

Orice sugestie e binevenita :)

Offline LTD

Re: vine iarna.. si eu plec in tarile calde, cum sa fac?
« Răspuns #1 : 26.Oct.2010, 08:07:11 a.m. »
daca vrei si iarna si vara si sa schimbi doar anvelopele eu as merge pe all season.
pe peugeot 406 am avut vreo 4 ani anvelope all season vredestein.
si n-am avut nici o problema si nici vreo emotie... cale de vreo 55.000 km pina am luat sx-ul
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline danker

« Răspuns #2 : 26.Oct.2010, 08:30:21 a.m. »
-Si daca nu-ti mai iei de loc gume de iarna si gata?  intreb si io, nu aruncati cu pietre!
« Ultima Modificare: 26.Oct.2010, 08:40:36 a.m. de danker »
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 26.Oct.2010, 08:38:49 a.m. »
Sau ai putea sa-ti iei niste anvelope de iarna SH, de care sa nu-ti pese c-o sa le folosesti pina in vara, cand te-ntorci in tara...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #4 : 26.Oct.2010, 09:51:35 a.m. »
Daca nevasta nu circula cu masina prin Bucuresti in iarna asta poti sa nu iei anvelope de iarna, dar daca da, eu zic sa iti iei ceva cat de cat ok, nu neaparat din cele scumpe dar nici pe cele mai ieftine. Cauciucurile de iarna le vei folosi si in iernile urmatoare, chiar daca prin sudul Frantei nu sunt ierni grele, temperatura tot scade sub 7 grade. Te inteleg ca e o cheltuiala si ca poate acum ai alte prioritati dar eu te sfatuiesc sa te gandesti de doua ori pana iei o decizie si sa cumperi ceva cat de cat ca lumea, nu poti niciodata sa sti cand aceasta decizi te scuteste de costuri ulterioare mai mari. Uite de exemplu aici unde colegul @sxtelu a renuntat la casco "Casco nu mai am de vreun an, de când bunăstarea a cuprins întreaga ţară" si acum ar fi prins bine.

Offline John16

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #5 : 26.Oct.2010, 10:26:12 a.m. »
-Si daca nu-ti mai iei de loc gume de iarna si gata?  intreb si io, nu aruncati cu pietre!

Initial asta a fost si ideea mea, dar se pare ca sunt tari prin care voi trece in drum spre Franta unde gumele sunt obligatorii.

Sau ai putea sa-ti iei niste anvelope de iarna SH, de care sa nu-ti pese c-o sa le folosesti pina in vara, cand te-ntorci in tara...
Nu prea m-as risca la SH-uri, mai bine imi iau niste prastii noi. Nu mi-o pasa mie de ele, dar de mine sigur imi pasa... n-as vrea sa fac vre-un accident din cauza lor.

Am googleit si eu aseara dupa anvelope allseason pe masura SX-ului dar n-am gasit nimic. Daca a gasit vre-unu dintre voi ceva spuneti-mi si mie.

Despre anvelopele alea Nexen stie cineva ceva?

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
« Răspuns #6 : 26.Oct.2010, 10:38:47 a.m. »
Eu am "uitat" cauciucurile de iarna pe masina o vara intreaga, adica le-am pus inainte de iarna a venit vara si le-am dat jos dupa urmatoarea iarna. Daca nu faci sport extrem cu ele e ok, poti merge linistit cu ele...in cel mai rau se uzeaza putin mai mult dar nu semnificativ. La tine nu e cazul sa mergi cu ele un sezon cald intreg, deci pune-ti de iarna si ti-ne-le pana revii in tara.

Offline LTD

« Răspuns #7 : 26.Oct.2010, 10:56:39 a.m. »
uite o lista aici
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline shpeedy

« Răspuns #8 : 26.Oct.2010, 11:17:37 a.m. »
Nu prea m-as risca la SH-uri, mai bine imi iau niste prastii noi. Nu mi-o pasa mie de ele, dar de mine sigur imi pasa... n-as vrea sa fac vre-un accident din cauza lor.

Nu ma intelege gresit. Nu-ti recomandam sa-ti iei ultimele "joarse" de cauciucuri.

Si eu merg pe ideea de nou, dar ma mai ghidez dupa urmatoarele:
- dintre "all-season" si dedicate vara/iarna, le prefer pe cele dedicate;
- la aceeasi buget limitat, dintre un No-Name nou si un Brand SH dar in stare buna, prefer Brand-ul; ca o paranteza, primele mele cauciucuri de iarna au fost niste Continental ContiWinter care m-au dus fara probleme vreo doua sezoane.
« Ultima Modificare: 26.Oct.2010, 11:21:20 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline John16

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #9 : 26.Oct.2010, 12:31:24 p.m. »
Ai perfecta dreptate, insa eu nu sunt in tara acum, si nu am cum sa stau sa caut astfel de anvelope, si chiar daca as fi nu m-as pricepe sa le aleg. De asta cred ca ar fi prea riscant pentru mine sa iau SH.