Autor Subiect: vine iarna.. si eu plec in tarile calde, cum sa fac?  (Citit de 5575 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BXXENL

Re: vine iarna.. si eu plec in tarile calde, cum sa fac?
« Răspuns #10 : 26.Oct.2010, 01:31:40 p.m. »
Ia-ti ce cauciucuri de iarna iti permiti, le poti tine linistit tot anul pe masina atata timp cat nu esti genul de boy-racer, care o arde in nestire pe unde prinde.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #11 : 26.Oct.2010, 01:47:55 p.m. »
...le-am pus inainte de iarna a venit vara si le-am dat jos dupa urmatoarea iarna.
Gigel are dreptate. Poti merge linistit cu cauciucuri de iarna si in timpul verii. Invers e mai problematic.

Cauciucuri pt SX4 gasesti la oferte prin supermarketuri. Singura problema este ca nu vei gasi 205/60/16 ci doar 205/55/16 dar asta nu e o problema grava. Va trebui sa stai cu ochii pe vitezometru - nu vei mai avea diferenta de 5 km/h in plus; viteza de pe kilometraj va fi si viteza "reala" (foarte apropiata).

P.S. Nu te complica cu cauciucuri pt toate sezoanele.
« Ultima Modificare: 26.Oct.2010, 01:49:59 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline John16

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Gen: Bărbat
  • Fiat Sedici 4X4 Dynamic
« Răspuns #12 : 26.Oct.2010, 02:53:43 p.m. »
Pai si e ok pentru masina sa pun 205/55/16? Vor incape pe jante?

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 26.Oct.2010, 03:03:18 p.m. »
...205/55/16? Vor incape pe jante?
Pai acum, ce cauciucuri ai pe masina ? Daca ai jante pe 16" cauciucurile legale (trecute si in certificat) sint cele de 205/60/16.

Dimensiune de 55 respectiv 60, nu este altceva decit inaltimea talonului (distanta de la buza jantei la suprafata de rulare.

P.S. o rectificare la mesajul meu anterior: cauciuc cu talon de 55 => viteza pe kilometraj mai mare decit viteza reala (5 km/h + x km/h din cauza inaltimii mici a talonului).
« Ultima Modificare: 26.Oct.2010, 03:06:26 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline John16

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Fiat Sedici 4X4 Dynamic
« Răspuns #14 : 26.Oct.2010, 03:37:20 p.m. »
Pai si daca dimensiunea de 55 nu e legala, nu e posibil sa am probleme legale? Mai ales ca o sa trec prin mai multe tari cred ca trebuie sa am si asta in vedere... la noi politistii or fi ei cum or fi, dar prina alte tari chiar nu stiu cum sunt.

Offline miocrl

« Răspuns #15 : 26.Oct.2010, 03:39:39 p.m. »
nu cred ca o sa ai probleme.. e ok daca sunt de iarna.. dar din experienta nu s-a uitat la mine nimeni nici o data la cauciucuri

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 26.Oct.2010, 03:50:14 p.m. »
Pai si daca dimensiunea de 55 nu e legala, nu e posibil sa am probleme legale?
Hai sa nu fim copii si mai catolici decit Papa. Intre 55 si 60 nu e mare diferenta mai ales la inaltimea talonului.
De regula se uita (daca o fac si pe asta) la celelalte dimensiuni (diametrul jantei si latimea suprafetei de rulare). E foarte bine ca vrei sa respecti si sa fii la litera legii dar ........ fiecare poate sa judece ce anume poate avea prioritate in viata si buzunarul lui.
  • Suzuki SX4

Offline BXXENL

« Răspuns #17 : 26.Oct.2010, 04:21:21 p.m. »
Singurul mod in care poti imbina legalitatea si economia e sa iei niste cauciucuri 205/60R16 de iarna pe care sa le tii tot anul apoi. Nu au nici o problema vara daca nu mergu cu viteze f mari si sustinute. Pe viraje si franare se comporta excelent si cele de iarna. Doar ca sunt mai moi si se vor toci un pic mai repede. Pe smart am avut numai cauciucuri de iarna de cand il am, si am facut peste 70.000km cu un set. Continental-urile de vara de pe Suzuki nu cred ca vor tine atat.
  • SX4 1.5
Alex

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
« Răspuns #18 : 26.Oct.2010, 05:00:30 p.m. »
Laurentiu, diferenta intre 205/60/r16 si 205/55/r16 este de 1 cm pe inaltime, ma refer la raza nu la diametru....

Offline Laurentiu

« Răspuns #19 : 26.Oct.2010, 05:07:25 p.m. »
Laurentiu, diferenta intre 205/60/r16 si 205/55/r16 este de 1 cm pe inaltime...
Ai facut tu raportul intre 205 mm si 16" (inchi) ??? Eu marturisesc ca nu l-am calculat (:|.
« Ultima Modificare: 26.Oct.2010, 05:13:37 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4