Autor Subiect: Probleme cu seria de caroserie (VIN number)  (Citit de 5812 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • Gen: Bărbat
  • No cat should stay in my way!
Probleme cu seria de caroserie (VIN number)
« : 20.Oct.2010, 08:52:37 p.m. »
Uite ca a venit timpul sa-l injur pe japonel. Si pe hungarianu care a facut-o pe Zuza: dupa ce a luat un mic accident in partea dreapta-spate (mai pe coltz), ma chinui sa aduc acel flaps negru (sau fender sau bara sau bucata de plastic negru) care statea pe coltul masinii, peste aripa lateral-dorsala de pe dreapta. Adica undeva in coltul din spate dreapta al masinii, oameni buni.

Asa... si am fost la magazine care pot sa imi aduca piesa originala. Adica bucata de plastic negru. Si mi-au cerut seria caroseriei (aka VIN number). Si le-am dat-o!!! Si... SURPRINZATOR: E IN-VA-LI-DA! Adica da, nu poate fi gasit vehiculul in baza de date. La toti cei 4 magazinari la care am fost.

Am gasit si explicatia: digitul 10 e de vina! adica acolo cica s-ar codifica anul de fabricatie. Iar la mine pe pozitia aia e 0. Yeap: ZERO. Adica ceva ce nu se potriveste cu 7 care ar fi insemnat 2007. Normal, nu e produs SX4 in 2000. Ai-acuma va intreb pe voi: sa fie oare nevoie sa merg cu ea la reprezentanta ca sa pot aduce o amarata de piesa???

A mai patit careva pocinogul asta? :dknw:

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!

Offline hugbear

Re: Probleme cu seria de caroserie (VIN number)
« Răspuns #1 : 20.Oct.2010, 09:50:40 p.m. »
Suna-l pe dealeru' care ti-a adus-o si cere-i sa-ti rezolve problema cu V.I.N.-ul a.s.a.p. Aici chiar nu-i vina ta, problema e a dealerului, a Suzuki Romania si a Magyar Suzuki Corp. Din moment ce ei sunt cei care au dat cu mucii in fasole, e jobul lor sa te rezolve!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shoricelu

• Full Member
« Răspuns #2 : 20.Oct.2010, 10:02:55 p.m. »
Hugbear, seria de pe caroserie (aia stantata) e si pe cefertecat si pe cartea masinii. Deci s-ar putea sa nu fie problema dealerului ci un nou algoritm dupa care se face VIN-ul asta la zuzuki. E clar ca tre sa ma bag in seama cu un dealer, ca la nenorocitii de la Saramotors nu mai merg in viata vietilor mele. Probabil la Craiova o sa merg, ca tipul de acolo a fost cu buca subtire si mi-a confirmat si problema cu zdranganitul de la caseta de directie. Mai am 2-3 luni de garantie asa ca o sa dau bice pana nu pierd garantia.

Numai de bine sa auzim si multam fain!

ремонт зонтов

Offline hugbear

Re: protectie aripa spate
« Răspuns #3 : 20.Oct.2010, 10:07:13 p.m. »
A reusit cineva sa comande vreo piesa pe SX4 fara sa aibe probleme cu seria de identificare (serie caroserie, VIN number)?

Yep, moi! De fapt nu direct ci prin service-urile care mi-au reparat masina. Prima data a fost vorba de "skid-plate"-ul spate (plasticu' ala argintiu plus cel negru dintre el si bara), a doua oara ornamentele pasajului de roata dreapta-spate si bandourile dreapta. No problems here! Prima data a fost prin Irmex Braila (dealer Suzuki prin afiliatie cu Radacini dar nu si service autorizat) si a doua oara un service "generalist" din Galati care n-are nici o treaba cu Suzuki.
« Ultima Modificare: 20.Oct.2010, 10:17:31 p.m. de hugbear »

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shoricelu

• Full Member
« Răspuns #4 : 20.Oct.2010, 10:10:50 p.m. »
Seria ta e cumva asemanatoare cu asta? TSMEYB61S00XXXXXX?

Ma intereseaza in mod special S00. Ca acolo nu bate la mine, digitul de an. Primul 0.

ремонт зонтов

Offline hugbear

« Răspuns #5 : 20.Oct.2010, 10:14:19 p.m. »
TSMEYB21S00xxxxxx. Exact ca la tine. Nu vad de ce la tine ar fi o problema...

Offline shoricelu

• Full Member
« Răspuns #6 : 20.Oct.2010, 10:25:46 p.m. »
nici eu nu vad acuma:)) Dar toti mi-au zis ca nu e valid pe softul de comanda al celor de la Suzuki - Piese de origine.. Dau la dealer.

ремонт зонтов

Offline hugbear

« Răspuns #7 : 20.Oct.2010, 10:37:42 p.m. »
Hehe! M-ai facut curios, asa ca am incercat si eu un decodificator de VIN si uite ce mi-a zis despre masina mea (literalmente, n-am adaugat si n-am sters nimic):

Citat
Year:      0
Make:     
Model:     
Style:     
BodyType:     
Trim:

O sa mai caut si alte "decodificatoare" sa vad ce zic si ele...

Offline shoricelu

• Full Member
« Răspuns #8 : 20.Oct.2010, 11:05:34 p.m. »
see???? see??? told ja! :prty:

ремонт зонтов

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #9 : 21.Oct.2010, 12:08:50 a.m. »

Si la mine arata la fel VIN-ul. Ma intreb insa de ce au nevoie de el ca sa comande ornamentul: din cate stiu, partea aia de masina nu s-a schimbat deloc de la un model la altul...
Grow up.