Autor Subiect: martor bord aprins (continuare vitezometru)  (Citit de 6658 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ignisGLX

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
  • Gen: Bărbat
martor bord aprins (continuare vitezometru)
« : 04.Oct.2010, 08:53:51 a.m. »
Salutare!
Hai sa va povestesc continuarea la  faza cu  vitezometrul...   :)
Am ajuns cu ea la Dolly, mi-au verificat baietii sigurantele, au desfacut si masurat cititorul de pe cutie (cred, de undeva de sub motor/ accesul s-a facut cu o cheie cu tija lunga, de prin capota, undeva intre motor si peretele ignifugat), comandat altul pentru inlocuire.
Sambata ia doamna mea  masina, si, dupa ce pune benzina de la OMV, de 95 fara plumb, vede ca pe bord se aprinde martorul de noxe (nu mai stiu exact cum se cheama, dar cred ca stiti la care ma refer). Verifica bonul, pompa, sa vada daca nu cumva a pus motorina....nu era benzina, mai pune de la o alta pompa niste benzina de 100 (carrera parca) in ideea ca ce a pus era prost si sa o combine sa nu beleasca motorul, insa....evident ca martorul ramane aprins.
A mai patit cineva ceva de genul..? Aveti idee de la ce poate fi..?
Oricum azi o duc la doctor, dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept.
Merci fain!
IGNIS GLX 15k

Offline danker

Re: martor bord aprins (continuare vitezometru)
« Răspuns #1 : 04.Oct.2010, 09:25:45 a.m. »
- Incearca sa iesi la drum lung, si sa mergi un pic cu ea turata sa vezi daca nu se stinge beculetul, asa mai patim si noi, de la mersul in oras.  :-/
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline ignisGLX

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 04.Oct.2010, 09:34:20 a.m. »
Danker...merci fain...!
Dar totusi mai patiti si voi asta cu martorul..?
Din cauza subturarii..?  Si daca o forjati un pic se stinge singur..?
Sunt curios ce o sa-mi spuna la service..ca as vrea sa-i faca totusi si o diagnoza; in cartea tehnica era specificat ca nu e recomandat sa se mearga cu ea cu martorul aprins ca poate ascunde o defectiune majora si poate defecta partea de control emisie noxe.
IGNIS GLX 15k

Offline danker

« Răspuns #3 : 04.Oct.2010, 10:15:55 a.m. »
- Da, mai patim si noi si nu numai la ignis si nu numai la suzuki,..... martorul "check engine" se mai aprinde si din cauza asta in conditiile traficului ingrozitor din bucuresti :(
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #4 : 04.Oct.2010, 11:00:12 a.m. »
Mie in 74.000km cu Ignisu nu mi s-a aprins niciodata.Si a vazut benzina de toate felurile..de la Lukoil de 95..pana la Mol Evo sau Alto101.
In schimb cu Swiftu am probleme cu becul de la check engine.Dar nu e de la benzina.E de la catalizator 90%.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline ignisGLX

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 04.Oct.2010, 01:13:24 p.m. »
Am fost la Dolly.
Am discutat cu baietii de acolo, am pus-o pe tester si cu ochii mei am vazut ca eroarea era de Speed sensor (senzorul care il am busit de 1 saptamana) si pe care il astept sa-mi vina. Dupa spusele D-lui Nica era si singura eroare de altfel.
Acum mi-a sters erorile si am sa urmaresc sa vad daca mai apare martorul.
Interesant este momentul in care a aparut eroarea, nu imediat dupa ce a cazut senzorul, ci la cativa km dupa.
Sper totusi sa nu fie si o eroare de la catalizator, cum am banuit si eu, si cei de la service sa ma abureasca ca sa nu il faca acum cat inca mai am 1 luna garantie.
Ma rog, vom trai si vom vedea, am sa le acord votul de incredere pana la proba contrarie.
Daca o sa-mi mai apara, eroarea am sa ma duc si la un alt service sa-mi faca o diagnoza pe banii mei si o sa le-o dau celor de la Dolly in cap!!
Dar sper sa nu fie cazul!!!
IGNIS GLX 15k

Offline mihaitza2007

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • Suzuki Ignis 1.3 GL AC 2003
« Răspuns #6 : 13.Oct.2010, 11:03:24 a.m. »
La mine acest senzor sta aprins mai tot timpul, insa nu-mi fac griji, avand in vedere ca circul cu gpl si este normal in aceste conditii. Se mai stinge din cand in cand, atunci cand gpl-ul este de calitate.
Respectati-va in trafic si conduceti preventiv!

интересное

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #7 : 13.Oct.2010, 11:21:29 a.m. »
Se mai stinge din cand in cand, atunci cand gpl-ul este de calitate.

Perfect ! Acum spune-ne de unde alimentezi cu GPL de calitate . Ori nu este o regula, aceeasi firma poate avea gaz bun si apoi prost,etc. ?
« Ultima Modificare: 13.Oct.2010, 03:32:48 p.m. de Leutz »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline ignisGLX

• Newbie
  • *
« Răspuns #8 : 19.Oct.2010, 09:40:40 a.m. »
Salutare!

Am rezolvat-o!  Acum Suza nu "mai clipeste"!   ;)
Inca de lunea trecuta, insa n-am apucat sa postez!
M-au sunat baietii de la Dolly, si luni am fost in service, am vorbit cu D-nul Nica, si
 in 30 minute aveam noul senzor (desigilat in fata mea) pe masina.
De atunci nu s-a mai aprins martorul!
Si cred ca acum este ok!
IGNIS GLX 15k

Offline cata quarkk

« Răspuns #9 : 19.Oct.2010, 12:26:45 p.m. »
beculetul poate sa se aprinda si de la benzina, din cauza calitatii slabe. eu am fost cu ea la service, au pus-o baietii pe tester si mi-au confirmat ca totul este in regula dpdv tehnic. fiindca nu prea imi permit sa bag benzina mai buna decat 95-ul, cand se mai aprinde, scot cateva minute borna de la baterie si apoi nu mai ramane aprins. alteori se stinge singur. nu recomand faza cu borna de la baterie decat daca stiti codul de la player. altfel ramaneti fara muzica vreo cateva zile, cum am stat eu :D si e trist.