Autor Subiect: Insonorizare Swift  (Citit de 5679 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Valy-SSS

• Full Member
  • Mesaje postate: 166
  • Gen: Bărbat
Insonorizare Swift
« : 22.Iun.2010, 03:42:03 p.m. »
De curand am facut o mica imbunatatire pe partea de sunet a masinii. Treaba a constat in:
1) Insonorizare cele 2 usi cu 10 folii Hushmat(aproximativ 2,5kg/usa). Pret 35lei/folie;
2) Inlocuirea difuzoarelor stock cu un set de Alpine.Pret 360lei.
3) Manopera 150lei
Rezultatul este unul destul de satisfacator tinand cont ca nu am schimbat si CD-playerul(pastrandu-l pe cel de fabrica din mai multe motive: spargatori de masini si partea estetica)

« Ultima Modificare: 22.Iun.2010, 05:04:25 p.m. de cristyyy2003 »

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
Re: Insonorizare Swift
« Răspuns #1 : 22.Iun.2010, 04:46:28 p.m. »
In prima poza ala e rezultatul final?
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Valy-SSS

• Full Member
« Răspuns #2 : 23.Iun.2010, 12:59:40 p.m. »
Da, acolo mi se pare ca a terminat ca e pusa folia de plastic pentru praf. Nu e o insonorizare de top dar e mult peste cum era ea cheala. Eu sunt multumit de ce a iesit si stii bine cat de nasol era la inceput.

Offline GabrielC

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
« Răspuns #3 : 22.Iul.2010, 09:11:37 a.m. »
Salutare, saptamana viitoare trebuie sa-i fac revizia de 30.000 si ma gandesc extrem de serios sa fac acelasi lucru pentru toate cele 4 usi. M-ar ajuta foarte multa daca mi-a da cateva repere legate de magazinul de unde pot cumpara materialele, dar mai ales as fi curios sa stiu cum se "aud" usile acum dupa insonorizare, respectiv daca mai suna a tabla goala la inchirere. Multumesc.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #4 : 22.Iul.2010, 09:34:41 a.m. »
Iti recomand sa faci acest pas numai din punct de vedere al muzicii din masina.Calitatea sunetului se imbunatateste enorm cu usile insonorizate.
Ca sa iti faci o idee de preturi te poti uita de ex pe beloud.ro sau sono.ro.  Sunt cam cele mai ieftine magazine..
Daca vrei sa vezi cum suna usa cu 2 randuri de dynamat,vatelina si pasta brax (deci insonorizata la maxim) poti veni la o intalnire si asculti masina mea..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline GabrielC

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 22.Iul.2010, 02:38:26 p.m. »
Multumesc mult. Am luat legatura cu cei de la beloud si in linii mari pentru  masina mea (SS 5 usi) costul total al insonorizarii usilor acestora este  de 1,000 lei, asta insemnand 3 straturi de material insonorizant pe fiecare usa, unul pe spatele fetei de usa, unul pe cadrul de metal si unul sub panoul usii. La o prima impresie nu cred ca este tocmai rau avand in vedere ca-mi asigura si montajul.
Din cate am inteles de la ei, cat si din cele spuse de tine diferenta este notabila in ceea ce priveste sunetul sistemului audio, pe mine in mod deosebit ma intereseaza zgomotul exterior, diminuarea acestuia.
Imi dau seama ca insonorizarea usilor este doar o parte a problemei, insa ce vreau sa te intreb este daca vezi vreo diferenta din acest punct de vedere? Cat despre sunetul de tabla goala la inchiderea usii, banuiesc ca diferenta este clara -before and after- corect?
Oricum sunt hotarat sa procedez... mai ramane s-o conving pe utilizatoarea masinii (sotia, in speta) de utilitatea operatiunii, argumentul principal fiind pentru ea reducerea sunetelor exterioare.
Zi buna.

Offline miocrl

« Răspuns #6 : 22.Iul.2010, 03:05:13 p.m. »
zgomotul din exterior - cred ca te referi la zgomotul provenit dinspre motor in habitaclu. asta e alta izolare necesara. si nuam idee cum se poate face.

toata lumea zica ca diesel-urile sunt mai zgomotoase. azi am condus un Renult Fluence diesel. nu se auzea deloc motorul. de ce? cred ca e izolat mai bine intre habitaclu si motor.

Offline Valy-SSS

• Full Member
« Răspuns #7 : 22.Iul.2010, 03:12:58 p.m. »
Salut GabrielC. Eu tot la Beloud am facut lucrarea si sunt foarte multumit de rezultat. Montajul la insonorizare nu este gratuit. Te costa jumatate din pretul foliilor. La Beloud gratuit  este doar montajul boxelor. cdplayer,dvd etc in cazul in care mergi dimineata pana intr-o anumita ora. Asta doar in cazul in care tie nu ti-au facut vreo oferta speciala. Daca nu sa iti faci un calcul cate folii iti montezi pe toate usile,pretul manoperei fiind ,dupa cum am mai zis, jumatate.
Rezultatul este evident: zgomot exterior mult redus, sunet interior mult mai bun(eu am schimbat si boxele), usi mai grele(la mine cam 2-3 kg in plus pe usa).
Un sfat: Sa nu faci lucrarea la 12VOLTI, este exagerat de scump. Daca doresti sa vezi ce am facut ne putem intalni cu mare placere. Contacteaza-ma prin PM te rog

Offline GabrielC

• Newbie
  • *
« Răspuns #8 : 22.Iul.2010, 03:19:03 p.m. »
Zgomotul motorului este intradevar o parte a discutiei, si se poate rezolva cu izolarea mai buina a peretelui dintre motor si habitaclu. insa nu asta urmaresc eu, ma refer la zgomotul de rulare si cel produs de vant la viteze mari.

Offline miocrl

« Răspuns #9 : 22.Iul.2010, 03:30:10 p.m. »
zgomotul produs de vant cred ca apare datorita aerodinamictatii, nu cred ca poti scapa de el