Multumesc mult. Am luat legatura cu cei de la beloud si in linii mari pentru masina mea (SS 5 usi) costul total al insonorizarii usilor acestora este de 1,000 lei, asta insemnand 3 straturi de material insonorizant pe fiecare usa, unul pe spatele fetei de usa, unul pe cadrul de metal si unul sub panoul usii. La o prima impresie nu cred ca este tocmai rau avand in vedere ca-mi asigura si montajul.
Din cate am inteles de la ei, cat si din cele spuse de tine diferenta este notabila in ceea ce priveste sunetul sistemului audio, pe mine in mod deosebit ma intereseaza zgomotul exterior, diminuarea acestuia.
Imi dau seama ca insonorizarea usilor este doar o parte a problemei, insa ce vreau sa te intreb este daca vezi vreo diferenta din acest punct de vedere? Cat despre sunetul de tabla goala la inchiderea usii, banuiesc ca diferenta este clara -before and after- corect?
Oricum sunt hotarat sa procedez... mai ramane s-o conving pe utilizatoarea masinii (sotia, in speta) de utilitatea operatiunii, argumentul principal fiind pentru ea reducerea sunetelor exterioare.
Zi buna.