Autor Subiect: Ce trebuie sa avem in masina cand calatorim in strainatate?  (Citit de 6622 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Ce trebuie sa avem in masina cand calatorim in strainatate?
« Răspuns #30 : 02.Iun.2010, 10:53:14 a.m. »
Presupun ca nu aveai card VISA Electron emis de BCR si nici Mastercard emis de BRD  :D

Am Visa ELECTRON emis de ING si nu mi-a fost refuzat in nicio tara pana acum (Ro, It, Fr, Elvetia, De, Au, Hu, Hr, Slo, Sk, Bg, etc...)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline bogdanb

« Răspuns #31 : 02.Iun.2010, 12:15:08 p.m. »
VISA Electron nu e VISA. La fel cum Mastercard Maestro nu e Mastercard. Daca va interesati o sa vedeti ca pe langa faptul ca Electron si Maestro nu sunt acceptate in multe locuri si aproape niciodata la cumparaturi online, au si comisioanele diferite.

De fapt e mai complicat de atat. Depinde foarte mult ce conventii de transfer are banca ta cu banci din strainatate si ce politici are comerciantul.
Am intalnit hoteluri unde nu primeau la plata decat carduri de credit (nu si de debit), cat de internationale ar fi fost. In alta ordine de idei, vedeti ca in Franta au instalat tot felul de automate dedicate platilor online pentru tot felul de chestii. Ei bine, la unele din ele, companiile detinatoare nu primesc decat carduri emise de banci din Franta (nu auzita pe strada, ci spusa de la un functionar al unei astfel de companii).

Pe de alta parte, este o prejudecata falsa fata de Visa Electron, ca nu este acceptat aproape niciodata la cumparaturi online. Mie mi-a fost acceptat intotdeauna, fara nici cea mai mica problema - cel putin pe site-uri din UE, SUA si UK.  Dupa cum, cu cardul Maestro am platit in Franta de la bilete de tramvai si taxe de parcare pana la cumparaturi in Lafayette si nu mi-a fost refuzat decat la o benzinarie de pe langa un hypermarket de marca obscura.
In schimb, cardul sotiei emis de Bancpost (Mastercard gold nu-stiu-de-care, embosat si international) mi-a fost rejectat tot la benzinarie fara ca macar sa-mi ceara PIN-ul.

Concluzia: ca turist ma bazez intotdeauna pe cash...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #32 : 02.Iun.2010, 12:29:49 p.m. »
Si mie mi-a fost acceptat Visa electron de la BCR in toate tarile unde l-am incercat (inclusiv Turcia si Ucraina), si la bancomate, si la comercianti.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
« Răspuns #33 : 02.Iun.2010, 03:11:50 p.m. »
Ciudat, eu am vazut n siteuri care aceptau doar VISA, Mastercard sau American Express...
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline mammut

« Răspuns #34 : 02.Iun.2010, 03:59:13 p.m. »
Multumesc tuturor pt ideei, si va rog sa continuati :)
Update la lista:

- cricul din dotare
- triunghi reflectorizant + extintor + cablu de curent + sufa
- trusa medicala omologata (+ trusa mea cu tot ce-i trebuie)
- vesta reflectorizanta (citisem undeva ca trebuie cate una pt fiecare pasager)
- becuri de schimb (de care nu stiu, o sa desfac sa vad)
- scule auto? (patent, surubelnita multifunctionala, 2-3 chei fixe, manusi, briceag, soricei)
- GPS + detector radar
- solutie geamuri
- sigurante auto (am vazut ca sunt cateva in capacul de sigurante, dar poate mai iau cateva sa fie, are cineva idee de unde, ca am vazut ca sunt un pic diferite fata de cele care sunt peste tot)
- card asistenta rutiera (CASCO)
- pelerina ploaie
- lanterna
- banda adeziva (Tesa)
- termos
- canistra (10-20 l) sincer as prefera de 10, sa vad ce gasesc
- harti clasice detaliate (exista)
- card + cash (o sa schimb sa am si maruntis)
- pt caine: carnet de sanatate la zi, pasaport, cip, parafe, tot ce trebuie
- pr muzica o sa am cd-uri :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #35 : 02.Iun.2010, 04:49:14 p.m. »
Ciudat, eu am vazut n siteuri care aceptau doar VISA, Mastercard sau American Express...
Nu am zis ca l-am folosit online, ci local. Pentru online, BCR are un card virtual in USD, numit Virtuon, care este asociat cardului in lei. De la bancomat poti transfera suma dorita in contul in valuta si de acolo poti plati fara probleme tranzactiile online in valuta.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #36 : 02.Iun.2010, 08:33:42 p.m. »
Traseul o sa fie: Ro - Ungaria - Austria - Germania - Franta.
La canistra si lada renunt pt a avea mai mult spatiu.
O sa fiu eu, prietena si catelul.

Poti renunta linistit la canistra, sunt suficiente benzinarii, rar sa nu gasesti la interval de 50-80 Km una. Cu un rezervor de aprox. 40 l mergi oricum 350 Km in orice conditii (urcus, aer conditionat, urban etc.etc.).
Atentie insa ca sunt tari in care detectorul radar este ilegal si te amendeaza rau de tot. N-am avut niciodata deoarece se circula foarte fluent si civilizatia rutiera este OK. Au camere de luat vederi unde nu te astepti asa ca este bine sa mergi corect, sa nu scoti banul pentru amenzi.
In Franta au niste benzinarii tampite unde platesti mai mult cu card, spre deosebire de Austria si Germania unde platesti, dupa ce alimentezi, cum doresti (cash sau card).

Despre manometru, si acesta poate lipsi eu fiind insa "maniac" cu presiunea din pneuri nu-l uit niciodata.

Ignis 1.3 GLX+

Offline dafimoto

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 94
« Răspuns #37 : 02.Iun.2010, 08:54:19 p.m. »
catelul ce dotari are ? are carnet de sanatate ?
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDIS / 129 CP / 4x4 CU REDUCTOR / 5 USI

Offline mammut

« Răspuns #38 : 02.Iun.2010, 09:14:10 p.m. »
catelul are asa: carnet de sanatate cu toate vaccinurile si toate deparazitarile, mai nou pasaport pe care am pus si ultimul vaccin, de acum se pun pe asta, cip in ceafa :), husa bancheta spate, zilele astea o sa iau si o botnita, in tarile pe care o sa le vizitez legea e ca la noi, cainii de talie mare si cei agresivi trebuie sa aiba, a mea e doar mare, dar din spusele prietenilor care au fost sau locuiesc pe alte meleaguri, nu se folosesc :)
Si o sa trec cu ceva timp inainte de plecare pe la cabinet sa-i mai puna o stampila in carnet.
Cam atat despre dotariile cainelui, mai are un chef nebun de plimbari cu masina :)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #39 : 02.Iun.2010, 11:00:58 p.m. »
E suficient pasaportul care sa ateste ca are implantat cipul. Noi am iesit pana acum cu Ribizli si desi am aratat pasaportul nimeni nu s'a uitat la el.
Totusi verifica ca nu cumva vreuna din tarile pe care vizitezi / tranzitezi sa aibe vreun regim aparte.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!