Autor Subiect: Ce trebuie sa avem in masina cand calatorim in strainatate?  (Citit de 6621 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Ce trebuie sa avem in masina cand calatorim in strainatate?
« Răspuns #20 : 01.Iun.2010, 10:29:25 p.m. »
Mai in gluma, mai in serios, eu spun ca nu trebuie uitat cardul bancar acasa.  :)

Offline Valy-SSS

• Full Member
  • Mesaje postate: 166
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #21 : 01.Iun.2010, 10:35:29 p.m. »
Si eu sunt de parere ca o harta buna(actuala) e Sfanta in masina intr-o vacanta. E bine sa ai si GPS dar doar pentru completare si nu pentru a te lasa in totalitate pe seama lui. Am plecat in multe tari in vacanta numai cu masina , nu am folosit niciodata GPS,doar cu harta. Insa anul acesta intentionez sa iau unul, e util totusi ;-)

Offline bogdanb

« Răspuns #22 : 01.Iun.2010, 10:37:31 p.m. »
Traseul o sa fie: Ro - Ungaria - Austria - Germania - Franta.
La canistra si lada renunt pt a avea mai mult spatiu.
O sa fiu eu, prietena si catelul.

La canistra in nici un caz NU trebuie sa renunti. Eu era sa raman in pana prostului duminica pe la orele 23:00 la 20 km de Strasbourg fiindca:
1. In Franta toate benzinariile, tot ce inseamna market  si in general toate locurile de unde poti cumpara ceva in afaraq de o parte din restaurante sunt inchise.
2. La benzinariile din Franta se poate alimenta duminica doar la unele si numai cu carduri emise de banci franceze  X-(

In alta ordine de idei, verificati inainte ce vaccinuri si ce acte trebuie pentru catel.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #23 : 01.Iun.2010, 10:43:48 p.m. »
In majoritatea tarilor vestice unde intr-adevar sunt benzinariile inchise gasesti si una 2 pompe care sunt automate. Eu in Franta am alimentat asa!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline bogdanb

« Răspuns #24 : 01.Iun.2010, 10:50:44 p.m. »
In majoritatea tarilor vestice unde intr-adevar sunt benzinariile inchise gasesti si una 2 pompe care sunt automate. Eu in Franta am alimentat asa!

Presupun ca nu aveai card VISA Electron emis de BCR si nici Mastercard emis de BRD  :D
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
« Răspuns #25 : 02.Iun.2010, 01:12:00 a.m. »
Cu un card VISA normal platesti oriunde.
Sa ai o harta a tarilor respective as recomanda si eu. Am avut si eu de cateva ori probleme din cauza unor lucrari de reparatii, iar harta a fost nepretuita. Insa sa nu faceti ca mine greseala de a va baza pe o harta rutiera a Europei. Inainte de a avea GPS, bazandu-ma pe o astfel de harta la o scara mult prea mare, am cautat in apropiere de un oras in Ungaria aproape doua ore o iesire de la intersectie inexistenta. Adica in realitate erau doua intersectii, la o distanta de vreo doi km, dar cei ce au produs harta le aratau drept una singura :) iar eu am mers in toate directiile pana la primul sat, care oricum nu aparea pe harta mea, asa ca pana la urma am abandonat acel drum si am ocolit vreo 80 de km parca.
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline SGD

• Hero Member
  • Mesaje postate: 549
« Răspuns #26 : 02.Iun.2010, 01:36:52 a.m. »
Offtopic: anumite carduri (indiferent ca sunt Visa, Mastercard etc.) au doar utilizare nationala, nu si internationala (depinde de emitent)  ;)

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #27 : 02.Iun.2010, 07:59:45 a.m. »
Cu un card VISA normal platesti oriunde.

Asa stiam si eu dar s-a adeverit ca nu e chiar asa. Eram intr-un supermarket in Germania, Real daca imi aduc bine aminte, si am incercat sa platesc cu un card Visa si nu a mers. Probabil pentru ca era Visa Electron, desi l-am folosit cu succes la multe alte magazine si benzinarii din diverse tari. Norocul meu a fost ca pe acelasi cont mai am atasat si un card MasterCard embosat cu care am putut plati. Alternativa ar fi fost sa scot bani cash de pe Visa de la bancomatul din magazin.

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
« Răspuns #28 : 02.Iun.2010, 09:35:33 a.m. »
VISA Electron nu e VISA. La fel cum Mastercard Maestro nu e Mastercard. Daca va interesati o sa vedeti ca pe langa faptul ca Electron si Maestro nu sunt acceptate in multe locuri si aproape niciodata la cumparaturi online, au si comisioanele diferite.
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline bachus

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #29 : 02.Iun.2010, 10:52:06 a.m. »
fiind vorba  de un drum lung avem nevoie si de cd-uri cu muzica
Ignis 1.3 GLX. b 75 yoa