Autor Subiect: Vibratii la franare,in jur de 60 Km/h  (Citit de 7986 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dexter

• Full Member
  • Mesaje postate: 158
  • Gen: Bărbat
Re: Vibratii la franare,in jur de 60 Km/h
« Răspuns #20 : 30.Iun.2010, 11:10:42 p.m. »
Deoarece masina are 41150 km, real,si dupa ce am dezmembrat vinerea trecuta un alt swift mai vechi cu un an decat al meu si de doua ori mai multi km,neconstatand mari  de uzuri la bucse,pivoti,bielete,capete de bara,flanse de amortizor,niciuna ne fiind schimbata,tind sa cred ca nici la a mea nu ar fi astfel de probleme. Fenomenul nu e foarte deranjant,insa "ma mananca" sa aflu de unde provine.Anvelopele din fata sunt noi,jentile drepte,rotile sunt echilibrate.Nu troncane nimic pe fata,pivotii,capetele de bara  sunt verificate.Din pacate,nici timpul,nici banii nu imi permit sa schimb bucsele,flansele,bieletele,etc. Mai merg asa un timp,pana mai strang ceva bani si voi avea timp de surubareala.Acum geometria e cam in pom,asa ca astept sa vad cum se comporta dupa ce o fac si pe asta.Cealalta problema e mai spinoasa:troncanit/scartait pe spate,la denivelari si la urcat/coborat din masina,si se aude din zona amortizor-arc,si e enervant rau! Mai mult,nu gasesc decat una din cele 3 bucse prezente la bascula spate.
Cand cumpar un obiect,intai il repar, apoi il folosesc

Offline Laurentiu

« Răspuns #21 : 01.Iul.2010, 08:28:55 a.m. »
Deoarece masina are 41150 km, real... mai vechi cu un an decat al meu si de doua ori mai multi km,neconstatand mari  de uzuri la bucse,pivoti,bielete,capete de bara,flanse de amortizor,niciuna ne fiind schimbata,tind sa cred ca nici la a mea nu ar fi astfel de probleme.
Nu conteaza virsta masinii sau numarul de km. Conteaza STILUL de conducere. Poti avea o masina foarte tinara si cu putini km la bord insa cu suspensia si directia facuta varza fata de o alta masina, condusa pe aceleasi drumuri insa cu vechime mult mai mare.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #22 : 01.Iul.2010, 08:32:22 a.m. »
Si chestia cu vibratia cel mai probabil nu vine din buse, pivoti, bielete, capete de bara, ci din sistemul propriu-zis de franare. Fenomenul de regula apare la discuri ovalizate. Dar daca sunt schimbate si sunt noi, poate fi vreo problema la tamburi sau etrieri. Pe tester apare ceva? La franare? sau nu ai apucat sa o testezi pe aparat?

Offline dexter

• Full Member
« Răspuns #23 : 01.Iul.2010, 09:55:13 p.m. »
     @Laurentiu, masina pe care o am,a fost condusa, inainte sa o cumpar,de 2 tipe. Nu vazuse niciodata mai mult de 90km/h,folosita 95% in oras.De aici si uzura pronuntata a discurilor de frana (grosimi de 14.53 mm si 15.05 mm)la un rulaj asa mic,cred eu. Masina  dezmembrata a fost de firma si chinuita de mai multi,destul de urat. A trecut prin mai multe accidente,si avea schimbate toate panourile pe partea dreapta, asta s-a vazut la dezmembrare.Nu are legatura cu subiectul insa arata cat a suferit masina aia,si totusi nu avea probleme cu directia si suspensiile.De altfel,chiar ma gandesc sa verific atent subansamblele demontate si sa inlocuiesc la a mea.Ar mai fi ceva de facut,adica sa imprumut un comparator cu suport magnetic si sa verific bataia discurilor. Stilul meu de condus e unul destul de linistit,foarte rar o calc in depasiri,insa folosesc des frana de motor,asa ca nu suprasolicit franele. Astept sa fac rost de ceva malai si sa merg la geometrie,poate-poate se rezolva.
      Masina nu trepideaza la nicio viteza,cel putin pana la 140 cat i-am dat ultima oara,iar in ecartul 70km/h pana la 50km/h desi mai trepideaza,nu e pronuntat,si mai ales nu se simte nimic in pedala de frana.In week-end mai am de facut niste drumuri si voi fi atent la toate aspectele astea.
      @Alex,nu am fost la tester,dar in noiembrie am fcut ITP-ul cu discurile si bielete/capete de bara vechi si nu am avut nicio problema,a trecut pe bune fara nicio interventie. Am observat atunci ca frana pe dreapta era mai slaba dar in parametrii. Si intr-adevar,la o frana puternica masina fuge de spate spre dreapta,dar putin. La tamburii de frana nu s-a umblat niciodata inafara reviziilor din garantie(sper sa se fi facut si alea dar la  B&S.....)

Offline Laurentiu

« Răspuns #24 : 01.Iul.2010, 10:51:05 p.m. »
1.     @Laurentiu, masina pe care o am,a fost condusa, inainte sa o cumpar,de 2 tipe. Nu vazuse niciodata mai mult de 90km/h,folosita 95% in oras.De aici si uzura pronuntata a discurilor de frana (grosimi de 14.53 mm si 15.05 mm)la un rulaj asa mic
2.  Masina nu trepideaza la nicio viteza,cel putin pana la 140 cat i-am dat ultima oara,iar in ecartul 70km/h pana la 50km/h desi mai trepideaza,nu e pronuntat,si mai ales nu se simte nimic in pedala de frana.In week-end mai am de facut niste drumuri si voi fi atent la toate aspectele astea.
1. E exact ce am spus si eu in legatura cu vechimea, nr. de km si stilul de conducere.

2. Eu zic sa mai incerci varianta cu schimbul de roti(fata sa treaca in spate si invers). Dupa cum spui eu cred ca problema este din trenul de rulare, suspensii, brate si nicidecum din sistemul de frinare.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline dexter

• Full Member
« Răspuns #25 : 02.Iul.2010, 10:14:01 p.m. »
    Am verificat azi pe strung discurile vechi si bataia e undeva la 0.02 mm  #:-S deci vibratiile,asa cum banuiam nu proveneau din discuri,inainte sa le schimb. Cred ca voi comanda setul de bucse si dupa ce le montez,fac si geometria.

Offline Batranul

« Răspuns #26 : 02.Iul.2010, 11:16:55 p.m. »
 :D
sper sa-mi amintesc de problema ta

nepotu, pe o honda accord coupe a avut problema asta...nu stiu daca a apucat sa o remedieze dar stiu ca o diagnosticase intr-un final si parca nu a fost de la discuri

videm...videm, rabdare sa fie
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline Laurentiu

« Răspuns #27 : 03.Iul.2010, 10:01:43 a.m. »
1. Am verificat azi pe strung discurile vechi si bataia e undeva la 0.02 mm  #:-S
2. asa cum banuiam nu proveneau din discuri,inainte sa le schimb.
1. E o batae normala pt indepartarea placutelor de frina dupa intreruperea fortei pe pedala de frina.

2. De ce sa incepem cu ce-i mai usor cind se poate si invers ? :-O
  • Suzuki SX4

Offline dexter

• Full Member
« Răspuns #28 : 03.Iul.2010, 08:42:37 p.m. »
 1. Stiu inca de cand aveam Oltcit ca exista acea bataie,tocmai pt a impinge placutele de frana :)
 2. Verificarea discurilor vechi a fost "just for fun",aveam un pic de timp liber la serviciu,si eram deja convins ca nu discurile sunt de vina,niciodata nu am simtit pulsatii in pedala de frana.
      Din pacate drumurile planificate pt acest week-end s-au anulat,asa ca verificarea la drum intins se amana. Eposibil sa fi devenit eu paranoic :-S,si vibratiilesa fi disparut dar la frane pe asfalt nou turnat(adica ala cu piatra colturoasa si goluri)sigur trepideaza. Mai incercam...sa gasim asfalt vechi dar bun(paradox)

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
« Răspuns #29 : 04.Iul.2010, 11:26:07 a.m. »
 :D Franeaza cu transmisia ...nu o sa mai vibreze ....cam juma de an eu nu am avut frane la dacie mai de mult , eram la a doua pompa de frana si lua si asta aer rau de mi se acrise de aerisit si ajunsesem sa apas frana din reflex insa din cauza aerului din instalatie nu avea nici un efect insa cu ceva distanta fata de cel din fata si iuteala la sch vitezele am reusit sa nu am nici o bushala cu masina ...ce vremuri