0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Un apartament Ceaușist avea consum de putere de vârf calculata de 20kW (cablurile alea de aluminiu intec erau la baza - sa tina 10A continuu. Nu 16A ca astăzi). Asta înseamnă ca puteai consuma maxim 20kWx24= 480kWh ...adică îți încarci mașina de 100 kWh si tot îți mai rămâne 380kWh in rezerva... Iarăși explic confuzia (voita?) intre puterea instantanee cu cea continua...
Un apartament Ceaușist avea consum de putere de vârf calculata de 20kW (cablurile alea de aluminiu intec erau la baza - sa tina 10A continuu. Nu 16A ca astăzi). Asta înseamnă ca puteai consuma maxim 20kWx24= 480kWh ...adică îți încarci mașina de 100 kWh si tot îți mai rămâne 380kWh in rezerva... Iarăși explic confuzia (voita?) intre puterea instantanee cu cea continua... A, si asta la rețeaua comunista, aia veche...Apropo, fiecare stație de încărcare are cate un monstru de baterie in buffer, exact pentru situația in care vin toți si încarcă toți la curent maxim... Cel puțin așa are Tesla...
Da, nu e nimic greșit, eu vorbesc de energia consumată ca putere x timp. Si aia 20kWh erau pentru tot consumul, la toate prizele cu un factor de siguranță, ca poate unul punea ceva si mai si. Adică este 7 kWh contract dar rețeaua teoretic duce mult mai mult. Dar nimeni nu vrea să uzeze rețeaua (consumul mare duce la uzura cablurilor, izolației etc).Eu unul am vrut doar sa arat ca in realitate daca vrei - poți. Ca exista resursa neutilizata. De aceea vedeți absolut peste tot apărând stații de încărcare, in toată lumea fara sa vedeți ca toți schimba cablurile. Tot ce ai nevoie este ca pui o baterie suficient de mare ca sa absoarbă din rețea curent permanent la un nivel acceptabil si sa o livreze mașinilor la nevoie la puterea instantanee de încărcare a mașinilor.Da, in tara am avut la apartament siguranțe de 16A la prize, dar cablurile se încălzeau si au pățit-o multi sa li se întrerupă rețeaua (aluminiul se corodează la consum mare si căldură, mai ales in bai si bucătarii) - fratele meu a pățit-o la un Revelion, am rămas pe întuneric la 11 noaptea, a cedat unul din firele care venea din tablou si intra in perete...!). Eu in Suedia am alimentarea pe 3 faze cu siguranțe de 32A pe fiecare faza deci un consum instantaneu maxim de 21,12 kW (putere maxima consumata) si o energie maxima consumata într-o zi de 21,12x24=506,88 kWh.[...]
Da, nu e nimic greșit, eu vorbesc de energia
Privind la ce se întâmplă in lume, tranziția la EV este si mai necesara, pentru ca energia putem sa ne-o producem, chiar si din cărbuni, pe când petrolul este mai ales de import... de la rusi...(da, avem derogare de la UE si importam petrol rusesc la greu!). Poate știți ca prin triajele românești si ale lumii sunt multe locomotive cu aburi care in caz de război pot fi reactivate sa meargă cu orice arde...
Poate știți ca prin triajele românești si ale lumii sunt multe locomotive cu aburi care in caz de război pot fi reactivate sa meargă cu orice arde...
Ma rog, știu exact la ce ma refer, nu ma agat in terminologie. Am 3 faze, dar 220, nu 380, nu am consumatori trifazați. Da, si cailor le-au trebuit cam 10-15 ani sa iasă de pe străzi complet. Si tranziția la EV va dura zeci de ani, ca sunt mai multe chestii pe țeavă, WWIII este cel mai important. Dar nu exista daca. Si probabil ca in 5-10 ani de acum încolo nu veți mai avea probleme, e exact ca in USA, unde au "descoperit" ca mult mai mulți americani si-ar lua EV daca si vecinii ar avea una... restul sunt...scuze...
@Costique , pentru blocurile din România singura opțiune pentru încărcarea masinilor electrice la domiciliu este amplasarea în parcările de reședință sau publice adiacenta a stațiilor de încărcare de către primării. Dar asta înseamnă investiții în stații, proiectare, instalare/execuție. Si asta doar dacă există condiții tehnice (respectiv LES - linii electrice subterane) care să asigure necesarul de putere și cerere din partea locatarilor (adică disponibilitate de plată a energiei consumate).