Autor Subiect: Placute de frana  (Citit de 14194 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Visatorul

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 73
Placute de frana
« : 21.Oct.2008, 01:55:56 p.m. »
Dupa cum se stie una din problemele Swiftului sunt placutele. In afara de faptul ca scartaie (la inceput nu prea m-a deranjat insa parca ma deranjeaza din ce in ce mai rau) am senzatia ca sunt prea dure si "mananca" din disc. Uneori cand franez incet se aude acel huruit specific si deja discurile au facut un pic de margine.
Una peste alta m-am decis sa le schimb. Initial m-am gandit sa le fac pe garantie, insa nu stiu daca merita bataia de cap si nici nu stiu ce placute mi-ar pune baietii in locul celor stock. Ca atare am cautat niste placute Ferodo. Am inteles ca unul din distribuitorii lor sunt cei de la Autototal. Am sunat la ei, nu vand persoanelor fizice, doar firmelor, insa mi-au spus vreo 2 firme catre care livreaza.
Am sunat la una din ele Car&Go de pe Mihai Bravu si mi-au zis ca le au in stoc la pretul de 120 RON. Este vorba de placute Ferodo Premier, iar codul pentru Swift este FDB1617 (probabil le au pe stoc deoarece aceleasi placute sunt si pe Clio III).
O sa trec astazi sa iau placutele, sper ca pretul din magazin sa fie acelasi cu cel de la telefon. In masura in care am timp (pana se intuneca) o sa incerc sa le montez tot astazi.  O sa le montez chiar eu, am mai facut operatiunea la un Matiz si totul a decurs fara probleme.
Suzuki Swift 1.3 GLX

Offline >pexic<

Re: Placute de frana
« Răspuns #1 : 21.Oct.2008, 06:33:06 p.m. »
Sa ne tii la curent, si eu vreau sa schimb placutele. thx.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Visatorul

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 73
« Răspuns #2 : 21.Oct.2008, 08:46:15 p.m. »
In prima faza cei de la magazin s-au dovedit neseriosi. Desi am facut telefonic comanda, cand i-am sunat inainte sa plec spre ei, mi-au zis ca nu au adus placutele si ca ar fi bine sa trec pe la magazin ca sa fac comanda... Macar daca ziceau asa de prima oara ar fi fost ceva (desi pentru o valoare atat de mica nu cred era neaparat necesar sa platesc avans).
M-am interesat la un alt magazin si mi s-a zis un pret de 150 Ron. Pana la urma am hotarat sa ma duc tot la cei de la Car&Go sa vad ce si cum. Am dat comanda, insa initial mi-au zis ca pretul este de 140 Ron. Cand le-am reamintit ca la telefon mi-au zis 120 Ron, mi-au zis ca aaahh, v-am acordat inseamna reducere.
In fine, am facut totusi comanda la 120 Ron si mi-au promis ca maine or sa mi le aduca. Va tin la curent.

=====================================
Nu pot sa fac un alt post deoarece ultimul post a fost tot al meu. Asa ca l-am rugat pe Cristyyy2003 sa posteze, ce este mai jos este scris tot de mine.
« Ultima Modificare: 24.Oct.2008, 12:37:31 a.m. de Visatorul »
Suzuki Swift 1.3 GLX

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
R?spuns: Placute de frana
« Răspuns #3 : 24.Oct.2008, 12:06:48 a.m. »
@Visatorul spune:
So: am sunat ieri inainte sa plec de la munca la ei ca sa vad daca au sosit placutele. Dau iar de d-ra blonda care imi spune ca au venit placutele, insa deoarece nu au avut in stoc modelul FSL1617 au adus FDB1617, iar astea sunt mai scumpe cu 20 RON  . Evident ca eu le comandasem de la inceput pe cele cu FDB, nicidecum FSL. In fine, am zis ca nu mai insist la telefon ca mi-ar fi luat prea mult sa o fac sa inteleaga. Am ajuns la magazin si am vazut placutele. Erau sigilate, era modelul care trebuie. Pentru ca nu am mai vazut de mult un asemenea sictir pe o persoana si pentru ca efectiv am fost foarte amuzat de comportamentul d-rei (credeti-ma de mult nu am mai vazut pe cineva atat de "customer oriented"  ) am decis ca fara alte discutii de altfel cu siguranta complet inutile sa achit diferenta de 20 Ron si sa plec, mai ales ca ma grabeam sa ajung sa le si montez.
Am ajuns acasa, am dat roata jos. Prima problema a fost ca dupa ce am slabit un pic suruburile la etrier, acestea se invarteau in gol. M-am prins in cele din urma ca trebuie sa tin contra pe un alt surub din interior (probabil o protectie ca sa nu se desfaca suruburile). Am scos ambele suruburi de la etrier, am scos etrierul de pe disc. Am avut grija ca etrierul sa nu atarne si sa nu rasucesc furtunul de la etrier. Placutele au iesit usor, le-am scos cu mana. Desi sunt dure, totusi sunt pe jumatate tocite, insa si discul este un pic mancat. Placutele au niste suporti care se pot scoate, initial am crezut ca trebuie sa ii scot ca sa pot pune noile placute. Insa de fapt suportii trebuie sa ramana pe loc, noile placute intra destul de usor daca le introduci intai in partea de jos bine, apesi pe ele, si aspoi le strecori si in partea de sus. Bineinteles ca am pierdut un pic de timp pana mi-am dat seama de miscare, mai ales ca deja ma bazam pe iluminatia stradala si o lanterna din dotare. Nu am reusit sa urnesc pistonul sub nici o forma, desi eu credeam ca nu o sa fie o problema. Noroc ca si-a adus aminte taica-miu ca are o presa din aia de impins pistonul si m-a salvat. La cea de a doua roata nu a durat mai mult de 10 minute, cu tot cu demontarea/montarea rotii.
Scule necesare: cheie de 13, cheie de 16 (cu asta tii contra), presa piston etrier (musai).
Acum as putea repeta in timp record operatiunea, parerea mea e ca nu merita sa dai bani la service pentru asta. Daca vreti sunt dispus sa va ajut.

Bottom line: nu mai scartaie deloc frana si desi inca nu sunt bine asezate placutele (trebuie sa treaca macar 100 km) va pot spune sincer ca parerea mea este ca masina franeaza mai bine. Diferenta am observat-o in momentul in care faci franare de urgenta de la viteze de peste 60 km/h.
Nu cumparati de la Car&GO!!! Pentru 10 Ron diferenta merita sa cumparati de oriunde altundeva. Cei la care am gasit cu 150 Ron placutele se numesc Autoliv si par mai seriosi (macar au un site amarat pe net). Sunt pe blvd. 1 Decembrie, pe la Poarta 4 Faur. Dar puteti sa gasiti si alti distribuitori, si din alte zone,  daca sunati la cei de la Autototal.

Am uitat sa va spun ca una din vechile placute, cea care vine pe interiorul discului, are prinsa pe ea o clema care probabil te avertizeaza cumva in momentul in care placutele sunt tocite. Noile placute nu au avertizare la tocire.
I-am intrebat pe cei de la B&S Motors cat costa la ei niste placute de frana si daca au si altele in afara celor stock. mi-au zis ca le au doar pe cele stock la pretul de 237 Ron (cineva de pe masini.ro a zis ca el a schimbat placutele cu ocazia reviziei si l-a costat 190 Ron....). Initial am vrut sa schimb pe garantie placutele, dar am considerat ca nu merita. Uufff, mult am mai scris, sorry.
« Ultima Modificare: 24.Oct.2008, 12:37:13 a.m. de Visatorul »
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline >pexic<

R?spuns: Placute de frana
« Răspuns #4 : 24.Oct.2008, 11:50:02 a.m. »
multumesc f mult pt info.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline DarkDac

• Full Member
  • Mesaje postate: 101
« Răspuns #5 : 15.Nov.2008, 10:20:56 p.m. »
Eu am cumparat niste placute de frana italiene, erau cele mai ieftine si le-am schimbat in parcare. Au costat cam 150 lei. Nu scartzaie deloc, ca de asta le-am si schimbat, ca mai tineau cateva mii de km. pe cutia lor am observat ca se mai potriveau la cateva masinin bu mai retin decat ca era vorba printre ele de Nissan Micra

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 16.Nov.2008, 12:09:47 a.m. »
Multumim de info...si bine ai venit! ;)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline a MZG

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #7 : 06.Feb.2009, 02:45:40 p.m. »
Si la Splash scartaie de mori, am fost in service la ei , un domn dragut m-a luat 'la plimbare' sa vada. Ghici ce, ca la dentist. Scartaiau mult mai usor. 'Nu doamna, e normal...' and so and so... Sa astept pana la revizie totusi sau sa le schimba acum ?
Suzuki Splash 1.2 GS Rouge

Offline gabin

« Răspuns #8 : 24.Mai.2009, 07:58:20 p.m. »
"EBC Greenstuff pads £44.50 a set, but if 10 people are interested I can get them for £36 a set.

EBC also have discs for the 1.3-1.5s and are soon due to release discs for the Sport

Leave a reply on here if you're interested

Cheers"

E cineva interesat? Atat pt 1.3/1.5 cat si Sport. Eu mi-as lua pt a mea, inseamna cam 150Ron la care mai adaug si transportul, dar daca luam mai multi impartim transportul B-)
'08 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT .:. Apex .:. Ferodo .:. Enkei
"Pe masura ce faci imbunatatiri costisitoare masinii, creste riscul de a o accidenta."

Offline gabin

« Răspuns #9 : 26.Oct.2009, 08:38:09 p.m. »
ia uite ce zice un baiat de pe www.swiftowners.co.uk
Citat din: identti
Phone up Monster Sport Europe on 01908 231170, I got the Suzuki Sport brake pads for roughly £35 for the fronts and a similar price for the rears. They're a massive improvement over the standard brake pads - I can't believe how much of a difference it made.

'08 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT .:. Apex .:. Ferodo .:. Enkei
"Pe masura ce faci imbunatatiri costisitoare masinii, creste riscul de a o accidenta."