Autor Subiect: Placute de frana  (Citit de 14193 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ff_2004_06

Re: Placute de frana
« Răspuns #10 : 16.Sep.2013, 09:55:25 p.m. »
Site cineva daca la Suzuki Swift (Sport) exista senzor de uzura a placutelor?
Mersi.
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline ff_2004_06

« Răspuns #11 : 21.Sep.2013, 11:02:37 p.m. »
Revin cu intrebarea de mai jos, vreouna din placute are senzor de uzura?
Nu as vrea sa ajung sa stric discurile si nici sa verific periodic placutele. Mersi.

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 22.Sep.2013, 10:46:21 a.m. »
vreouna din placute are senzor de uzura?
Daca sint ca la SX4, o singura placuta de pe partea stinga are un martor "mecanic" de uzura. O tablita care incepe sa scirtiie  cind suprafata activa este aproape de sfirsit.

Cel mai indicat ar fi ca periodic sa verifici grosimea lor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ff_2004_06

« Răspuns #13 : 22.Sep.2013, 09:57:02 p.m. »
Mersi de raspuns.
Doar ca franele scartaie oricum.  :-)) E un scartait pe care sa-l recunosc usor cel de care zici?

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 23.Sep.2013, 08:42:54 a.m. »
E un scartait pe care sa-l recunosc usor cel de care zici?
Depinde de ureche  :). E un scirtiit de "tabla pe fier" dar cum ti-am spus, indicat e sa dai rotile jos si sa verifici grosimea placutelor.

Chiar si cu senzorul respectiv poti avea surpriza ca celelalte placute (pina la 3 la numar sa fie ori bune ori exagerat de tocite) asa ca, eu unul nu pun mare accent pe acea PANARAMA de senzor. Masini de generatii mult mai inapoiate erau dotate cu senzori electrici pe fiecare placuta in parte.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ff_2004_06

« Răspuns #15 : 23.Sep.2013, 11:03:51 p.m. »
Mersi inca o data de detalii.
Cunosc acel "scartait", am avut ocazia sa merg si "tabla pe fier" acum multi ani.
Acusi trecem la rotile de iarna, voi profita atunci si ma voi uita atent la placute.

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #16 : 27.Sep.2013, 12:08:35 p.m. »
Evident, fiecare procedeaza cum doreste, dar eu  recomand proprietarilor de placute scartaiitoare ca sa le schimbe cu unele mai moi, avand in vedere ca ele rod discul de frana, care ustura mult mai tare la buzunar cand este nevoie de schimb. Pe vremea cand nu aveam posibilitati de alegere, schimbam deodata placutele cu discurile la fiecare 20.000 de km. Nu merita.

Offline ff_2004_06

« Răspuns #17 : 27.Sep.2013, 11:07:39 p.m. »
Pana adineaori traiam cu impresia ca scartaie pentru ca placutele sunt prea moi. Tu spui ca sunt prea tari?  :-/
Eu unul vreau oricum sa schimb si discurile si placutele anul viitor (dupa ce se "termina" actualele) cu ceva mai bun decat OEM asa ca nu ma supar daca imi mananca discurile. :)

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #18 : 28.Sep.2013, 12:26:25 a.m. »
ele scartaie pentru ca sunt placute care contin prea mult fier in loc de ferodo. ( e o inventie relativ noua, se numesc "ecologice" ) da, sunt tari si cam ineficiente fata de placutele mai moi. daca oricum vrei sa le dai jos e ok, insa intereseaza-te din timp de posibilitatile privind discurile de frana. nu stiu care model de swift ai... eu am cea fabricata pana in 2007 si abia acum 2 ani au aparut discuri perforate, ventilate si cu canale pentru mine la pret nu foarte decent.

Offline ff_2004_06

« Răspuns #19 : 28.Sep.2013, 12:56:01 a.m. »
Pe mine ma depaseste motivul pentru care ar pune placute eco pe o masina aproape sportiva.
Am Swift Sport productie 2008, nu m-am interesat, dar ma astept sa gasesc discuri si placute de la producatori de top (EBC, Brembo etc.).
De fapt am si facut o cautare rapida si se pare ca voi gasi, de exemplu: http://www.pro-line.ro/discuri-frana/suzuki-swift-16-2006-2012/. Nu cred ca discurile de pe spate sunt mai mari decat cele de pe fata, dar e ok ca se gasesc, iar combinate cu http://www.pro-line.ro/placute-frana/suzuki-swift-16-2006/ (Green / Yellow) sunt sigur ca e muuult peste OEM si sigur nu scartaie.  :)