0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Intr-un viraj,roata de pe interior tinde sa se invarta mai repede decat cea de pe exterior pt ca nu are greutate pe ea. Nu stiu sa iti explic de ce se intampla asta ca nu prea le am cu mecanica...
...gandestete ca daca ai avea decat una, spre exemplu cea din dreapta: masina ar trage usor usor dreapta, iar atunci cand pleci de pe loc puternic, masina s-ar duce puternic dreapta.
Intr-un viraj,roata de pe interior tinde sa se invarta mai repede decat cea de pe exterior
poate ne explica cineva care "le cunoaste", ce rol are (si care este principiul de functionare) al diferentialului. Cred ca aici este raspunsul la intrebare.
Mecanismele planetare aşa cum s-a arãtat mai sus au în componenţã şiroţi cu axe mobile. Dacã gradul de mobilitate al acestor mecanisme este M = 1se numesc mecanisme planetare simple iar dacã gradul de mobilitate esteM 〉 1, mecanisme planetare diferenţiale.Diferenţialul este un mecanism utilizat la automobile, tractoare dar şi lamaşini unelte, având ca scop divizarea unei mişcãri la doi receptori sau cuplareaa douã mişcãri şi transmiterea la un receptor .Diferenţialul automobilului are ca scop adaptarea mişcãrilor roţilormotoare la configuraţia drumului.Mecanismul (figura 8.22.) se compune din arborii 1 şi 8, numiţiplanetari, legaţi de roţile 3 şi 5, numite planetare, douã roţi 9, numite sateliţi,legate de crucea sateliţilor 4, montatã în carcasa 2. Carcasa 2 se roteşte înraport cu baza (şasiul automobilului), primind mişcarea de la angrenajul coniccu dinţi curbi numit pinion de atac 7 şi coroana diferenţialului 6, solidarizatã cucarcasa 2.http://www.utgjiu.ro/ing/prof/gepo/LAB16.pdf