0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Mai exact, cand plec de pe loc (de la semafor), acul fiind abia ajuns in pozitia respectiva, plec ok, fara nicio problema, dar daca am mers mai mult prin oras (stat mai mult la semafoare etc.), daca nu benzinez (turez) mai serios (inclusiv o ambreiere mai usoara), risc sa demarez cu trepidatii (la propriu).
Ce iti pot spune din propria experienta cu masini de-a lungul timpului ar fi: exista o sonda care masoara temperatura lichidului de racire si una pentru motor. Ceasul de la bord arata temp. lichidului de racire (are si un simbol termometru cu apa). Plaja de toleranta este oarecum aproximativa +- citeva grade.
Despre trepidatii nu cred sa se traga de aici ci mai degraba de la modul cum lucreaza ambreiajul la solicitari dese, intense, in traficul de oras. Am simtit si eu la cealalta masina ( 67.000 Km) o reactie asemanatoare care se compensa prin ambreierea putin mai sus - adica dadeam drumul la ambreiaj catre treimea superioara a cursei sale si nu mai existau acele mici trepidatii.
Problema de cutie de viteza; mai exact e o problema a incalzirii discului de ambreaj sau a placii de presiune; mai poate fi si de la simeringul de priza ce lasa ulei din cutie sa iasa pe discul de ambreaj.
Problema apare mai ales cand vreau sa plec "usor"... atunci, daca nu turez suficient, risc trepidatii.
La intrebarea referitoare despre inca un ceas pentru temp. motor (ulei) cred ca din ratiuni de costuri si nu numai - adica daca ai temperatura lichidului de racire in parametri normali nici motorul nu se afla in situatie critica, nu au pus.