Autor Subiect: Indicatie temperatura  (Citit de 4226 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Indicatie temperatura
« Răspuns #10 : 10.Dec.2009, 11:07:20 a.m. »
nu puteai cupla la sonda din baia de ulei?
ATENTIE, sint doua feluri de sonde:
 - sonda pt bec;
 - sonda pt ceas.
Nu se poate cupla o sonda de bec la un ceas si invers.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline danker

« Răspuns #11 : 10.Dec.2009, 11:58:20 a.m. »
- Dispozitivul asta de care s-a mai facut vorbire pe alte topicuri, ex  http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-ignis/de-la-ignis-pana-la-familie-prieteni/1080/        citeste informatiile prin intermediul mufei OBDII, da, valoarea respectiva pe langa celelalte 3, o reprezinta ( asa cum ai remarcat ) temperatura in grade celsius a lichidului de racire ( asta era subiectul topicului ) din pacate presiunea uleiului, valoare care m-ar fi interesat pe mine sa o am afisata pe display, nu este furnizata de calculatorul masinii, rezolvarea ar fi o sonda suplimentara si un ceas, operatiune pe care nu am de gand sa o fac.  :(
- Am si io o intrebare, temperatura lichidului de racire poate fi cu mult diferita de temperatura uleiului din motor? nu cred, de aia mai importanta zic io, este presiunea uleiului :inteligent:

« Ultima Modificare: 10.Dec.2009, 12:17:06 p.m. de danker »
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 10.Dec.2009, 12:07:15 p.m. »
- Am si io o intrebare, temperatura lichidului de racire poate fi cu mult diferita de temperatura uleiului din motor? :inteligent:
Nu ti-as putea raspunde la intrebarea asta pt ca temperatura lichidului de racire se poate masura in mai multe puncte:
1. in circuitul mic (motor);
2. in circuitul mare (radiator);
3. in vasul de expansiune.
Daca faci referire la temperaturile din motor, nu cred ca temperatura lichidului de racire va fi mult diferit de temperatura uleiului din baia de ulei.

O sonda si un ceas pt masurarea presiunii uleiului in instalatia de ungere ar fi totusi benefice.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #13 : 10.Dec.2009, 04:05:25 p.m. »
Vara mai tot timpul am observat ca uleiul sta pe la 100 de grade. La mersul pe autostrada...la viteze de pana la 200 la ora temperatura am vazut ca ajunge si la 125-130 de grade..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline miocrl

« Răspuns #14 : 10.Dec.2009, 10:38:45 p.m. »
temporar se poate folosisi un laptop cu soft de diagnoza si interfata OBD pt citirea temperaturii. fara nici o investitie, doar cerand ajutorul celor ce au asa ceva.

Offline aleeq

• Full Member
  • Mesaje postate: 168
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #15 : 11.Oct.2010, 02:24:53 p.m. »
"Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic. "

cu ghilimele de rigoare - am si eu o problema mareeee ... avem una bucata Ignis cu display ok - ceas, RDS si "- - *C" - la o verificare la Autonet baietii mi-au spus ca mufa e acolo si ca senzorul din bara lipseste cu desavarsire - am facut comanda la senzor - a venit - l-au pus baietii si ... nimic - la fel "- - *C" ... mi-au spus ca nu stiu de ce nu afiseaza si ca nu stiu ce sa-i faca ... acum uimit si eu nu am reactionat ... mi-am luat senzoru si am plecat acasa :( ...

are cineva vreo idee ceva ? cum s-o abordez ?

nu am apucat inca sa masor senzorul  - presupun ca e un termistor (rezistenta "senzor" de temperatura)

pls help  :inteligent: