Autor Subiect: Tiuit din compartimentul motor  (Citit de 1113 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sancheznfy_br

Tiuit din compartimentul motor
« : 02.Nov.2025, 08:41:39 a.m. »
Salut!
Ieri după în drum de vreo 3-4 h cu mașina(1.6 benzina) am ridicat capota  capota sa completez cu lichid de parbriz și  în am auzit un tiuit că o alarma f puțin perceptibilă, cu un volum foarte scăzut, ce de genul: "Tiu, ... tiu, ... tiu,.... Acest tiuit se oprește daca iau contactul sau daca opresc motorul. Creed că zgomotul vine din calculatorul de injecție, sau ce e in cutia aia de tabla, ide langa cutia cu siguranțe. (Poate sa țiuia vreo bobina sau siguranță de pe acolo?)
Azi dimineață , la rece nu se mai auZea nimic. Însă după un drum de vreo 15 min, după ce s a încălzit motorul(vreo 12 grade afara) se auzea un tiuit continuu că un condensator defect într-un montez care bâzâie?
Nu am mai auzit acest zgomot de când este " EA"!

Poate fi de la vreun releu? Ce poate fi? altceva?
Mulțumesc!

Sent from my Pixel 8a using Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

Offline Hoinar

Re: Tiuit din compartimentul motor
« Răspuns #1 : 02.Nov.2025, 09:30:53 a.m. »
Ca nu ai auzit-o, nu insemna ca nu facea. :)  Da, asa fac ele, e normal, nu iti bate capul. Este de la clapeta de acceleratie. Asa faceau si ultimile 2 masini pe benzina, asa face si asta noua. Nu este nici o problema.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #2 : 02.Nov.2025, 09:36:37 a.m. »
Ca nu ai auzit-o, nu insemna ca nu facea. :)  Da, asa fac ele, e normal, nu iti bate capul. Este de la clapeta de acceleratie. Asa faceau si ultimile 2 masini pe benzina, asa face si asta noua. Nu este nici o problema.
M as bucura sa fie așa! Da, sigur nu făcea! Îmi place să o ascult cum "toarce" și as fi sesizat.

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 02.Nov.2025, 09:39:28 a.m. »
am auzit un tiuit că o alarma f puțin perceptibilă
Tiuitul ar putea proveni si de la alternator.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline wolfin

« Răspuns #4 : 02.Nov.2025, 11:21:55 a.m. »
Dupa ce consumi benzina...alimenteaza din alta parte...gen omv..sau rompeteol.

;)
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #5 : 02.Nov.2025, 03:52:47 p.m. »
Am ascultat și am reascultat! Nu vine din cutia cu relee! Vine din zona ECU, de langa cutia cu relee. Asta mă alarmează și mai mult! Cu contactul pus nu se aude, doar când merge motorul.

Offline ntire2000

« Răspuns #6 : 02.Nov.2025, 05:50:31 p.m. »

Poate te ajută....

E vorba de altă marcă dar tare mă tem că si la Suzuki există cutia aia.
O sa studiez mâine la a mea, acuma e noapte...
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 03.Nov.2025, 08:49:45 a.m. »

Poate te ajută....
''Mersi de raspuns Ovidiu....am depistat de unde venea acel tiuit....este linga ECU o cutiuta neagra in care intra doua furtunase...unu era decuplat si probabil in interior, cutiuta are o valva care facea zgomotul ala! Am dat si ECU jos, am verificat ceva "cratere" pe cablaj cu ocazia asta!''
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #8 : 03.Nov.2025, 09:07:44 a.m. »
Am VZ postarea! .eu nu as d desface pe acolo. La noi ECU e langa cutia cu sigurante.
Ms!

Offline wolfin

« Răspuns #9 : 03.Nov.2025, 09:37:46 a.m. »
Acum mai bine de un an....am alimentat de la un petrom obscur....2 saptamani a tiuit in spatele motorului dreapta....as zice in rampa injectoarelor. Se auzea in masina bine tiuitul....

Am schimbat benzina.....liniste totala.

15 lei pe emag un stetoscop auto...asa poti localiza zgomotul. Chiar vineri am ascultat ca batea rotorul la delcou...si eram nedumerit ce mai poate fi... :fluier:
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970