Autor Subiect: Project incalzire  (Citit de 11765 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

Re: Project incalzire
« Răspuns #10 : 03.Nov.2009, 12:50:47 p.m. »
PS Ceva de genul asta. M-am gandit la primul ala cu 51 lei

m-am uitat la contact.. par a fi din Timisoara.
eu nu mi-as lua aia cu 51.. nu da prea multe detalii.

am luat de la selgros, cand s-a stricat mi-au dat banii inapoi. cauta ori ceva mai scump. sau ceva ce e aproape de tine sa poti lejer sa duci inapoi

mie cand mi s-a stricat asta noua nu imi merita sa o trimit inapoi in BUC

Offline cobra20

« Răspuns #11 : 03.Nov.2009, 01:14:54 p.m. »
nu voi comanda de pe net, vam dat ca exemplu, restul care ii e cu masaj ala nu imi trebuie. Oricum daca montez husele se pot folosi ambele deodata fara probleme?
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline miocrl

« Răspuns #12 : 03.Nov.2009, 02:41:04 p.m. »
presupun ca merg ambele

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #13 : 03.Nov.2009, 03:11:11 p.m. »
buna idee cu husele dar nu e nevoie de un + mai zdravan , stie cineva cam cati w-ati consuma alea ?

butoane pentru japoneze am gasit pe okazii, cere 30 ron/unul

http://www.okazii.ro/catalog/33168713/butoane-japoneze.html

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 03.Nov.2009, 03:11:41 p.m. »
...2 seturi de huse cu incalzire care va fi montat sub husa pe care il am si legat la bricheta masinii.
As spune sa tragi fir separat de alimentare si putin mai gros cu siguranta calibrata pt consumul celor doua rezistente .

stie cineva cam cati w-ati consuma alea ?
Masori rezistenta, tensiunea o stii (12V) si poti calcula puterea: P (w) = U(v) x I(A); U(v) = R(ohmi) x I(A) => I = U / R => P = (U x U) / R
« Ultima Modificare: 03.Nov.2009, 03:28:14 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cobra20

« Răspuns #15 : 03.Nov.2009, 03:29:09 p.m. »
mxxa atat dau si eu pe buton, numai ca eu il iau de la unul din cluj, ar fi vreo o problema daca peste huele de incalzire pun husele normale sa nu se vada? unul a zis ca nu se va simti nimic
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #16 : 03.Nov.2009, 06:10:29 p.m. »
Masori rezistenta, tensiunea o stii (12V) si poti calcula puterea: P (w) = U(v) x I(A); U(v) = R(ohmi) x I(A) => I = U / R => P = (U x U) / R

multam Laurentiu , dar sunt K.O. spre rusinea mea  :), felicitari tie ca inca mai cunosti formulele

stii la ce ma gandesc ?
 tensiunea corect 12v, rezistenta huselor o masor dar oare nu are treaba si amperajul de incarcare al masinii ? una e 12v de amperaj 100mAh alta e 30Ah cam cat scoate alternatorul  :dknw:
« Ultima Modificare: 03.Nov.2009, 06:17:23 p.m. de mxxa »

Offline miocrl

« Răspuns #17 : 03.Nov.2009, 06:34:01 p.m. »
      U
I = --   ca sa nu uiti poti sa asociezi cu Ion Urca'n Roaba :P
      R

asa a trecut clasa un coleg la fizica. nu prea invata el, dar cu formula spusa asa.. a trecut

pe husa mea spune 40W. deci pot calcula I = 40/12 = 3.... A corect sau am gresit?
« Ultima Modificare: 03.Nov.2009, 06:37:31 p.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline danker

« Răspuns #18 : 03.Nov.2009, 07:38:35 p.m. »
- Mai exista o varianta , cam scumpa dar mai eleganta decat cele originale  ;) :
 http://www.mastermotors.ro/index.php?act=viewProd&productId=87
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Laurentiu

« Răspuns #19 : 03.Nov.2009, 09:32:13 p.m. »
...dar oare nu are treaba si amperajul de incarcare al masinii ?  
NU. Toata chestia este de CONSUM (curentul din baterie mincat de rezistente). Alternatorul incarca (mai mult sau mai putin) bateria dar nu alimenteaza direct condumul "huselor".

P.S. Fa comparatia cu farurile drept consumatoare ;).

Si pt ca tot sintem la capitolul asta, e bine sa-ti alegi intrerupatoarele adecvate - ori iti iei intrerupatoare (butoane) care sa reziste la curentul absorbit de rezistente ori intercalezi releu pe alimentarea huselor pt a proteja un intrerupator ce rezista la un curent mai mic.

pe husa mea spune 40W. deci pot calcula I = 40/12 = 3.... A corect sau am gresit?
Aproximativ 3.5A dar, in calculul de consum, as merge cu 4A. Ori, 4A x 2huse => aproximativ 7-8A ceea ce e cam la limita circuitului pt priza de 12V.
« Ultima Modificare: 03.Nov.2009, 09:44:03 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!