1. Ma plangeam altundeva ca frenele imi scartaie.la 11.000km!!!!
...
3. Suspensii. Stabilitate: ... nu imi ofera nici un dram de incredere in el. Zilnic trec peste sine de tramvai, zilnic troncane,le simt rau de tot in volan ...
4. Renumita caseta de directie...
5. Consum taticule, consum cat cuprinde.
1. Cauzele scirtiitului pot fi multiple:
- placute uzate;
- corpuri straine dure intrate intre placuta si disc;
- inclinare etrier in suport;
- lipsa sau decalirea unei lamele elestice ce mentine placuta in calaret (suport);
- material de frictiune cu compozitie tare (pilitura sau cu "span" de bronz).
Cam aceste defecte ar contribui la scirtiitul frinei fata. Pt depistarea sursei, ar trebui demontata roata si etrierul, scos placutele si vazut ce se intimpla.
2. Daca simti loviturile in volan, ar trebui o inspectie in service (pivoti, capete de bara, bucse, caseta directie).
Trecerea peste liniile de tramvai, gropi mici (guri de canal nealiniate la strada), denivelari abrupte, nu se face in viteza. Mai bine schimbi mai des placutele de frina prin reducerea vitezei decit sa schimbi bucse, pivoti, planetare etc.
3. O suspensie mai rigida, tine mult mai bine masina pe sosea in special in curbe.
4. Nu comentez. Pina in prezent nu am avut probleme cu caseta si fac zilnic aprox. 3 km de drum nemodernizat (beton spart, gauri, piatra, santuri).
5. Consumul il am intre 8.7 si 9.2 l/100km si Iasiul e asezat pe dealuri. E normal ca pe timp rece, masina sa aibe un consum ceva mai marisor decit in timpul verii.
Cu ce nu ma pot eu obisnui la SX4 este vizibilitatea redusa pe viraj stinga.