Autor Subiect: S Cross Faruri LED- Vizibilitate de noapte  (Citit de 4022 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: S Cross Faruri LED- Vizibilitate de noapte
« Răspuns #20 : 29.Sep.2025, 11:49:49 p.m. »
Sa înțeleg că ai dat niște sute de euro pe faruri LED ?
Sunt curios cum treci cu alea de ITP - dacă le montezi.

Că două becuri LED le mai schimbi cu alea legale până treci hopul, dar dacă dai de un idiot care știe ca Vitara 1.6 nu are faruri LED din fabricație sunt curios cum o să-l fentezi.

PS: dacă dai de un electrician dispus să facă modificările, o să ai parte de un șoc: ăla o sa-ți taie conectorii pentru becurile halogen si o să se apuce să faca DIY pe cablurile de alimentare cu niște conectori dedicati pentru LED.
Cu bandă izolatoare si alte alea.
Sau cauți adaptoare - chinezării pe aliexpress care sa facă conversia de la halogen la led - si atunci nu mai ai nevoie de electrician.  B-)
« Ultima Modificare: 30.Sep.2025, 12:02:03 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #21 : 30.Sep.2025, 08:26:58 a.m. »
Cum adică Vitara nu are faruri led din fabrica?

Sent from my Pixel 8a using Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

Offline ntire2000

« Răspuns #22 : 30.Sep.2025, 08:43:49 a.m. »
Cred ca modelul tau are faruri led doar pentru varianta Luxus - aia cu trapa.
Dar nu sunt sigur, ar trebui sa confirme careva.

Acuma daca tu schimbi farurile cu totul, e putin mai complicat de demonstrat ca ai adus modificari sistemului de iluminat decât unul ca mine care a pus becuri.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #23 : 30.Sep.2025, 08:46:26 a.m. »
Chiar nu te înțeleg! Poți să pui la mașină , unitate multimedia noua, camera, alte nebunii și nu modifici instalația sau schimbi conectorii?
Pentru că nu am acces la documentație, deși am căutat, trebuie in primul rand sa fac o analiză. Sa vad ce  conector are farul clasic și ce pinout are( asta e cel mai ușor , că e un standard, și îl pot analiza că îl am efectiv) după trebuie văzut ce conector și ce pinout are farul LED. Poate sunt adaptori!
Știi care e diferenta între halogen, led și xenon in activitatea de la ITP?
Pe far led apare înscris din fabrica led, respectiv halogen, respectiv xenon și inspectorul "Neamț" verifica aceste înscrisuri și le compara cu lumina pe care o emite farul(tot pe aici pe forum am găsit un tips). Nu vreau sa te conving de nimic.
Sa ai bafta!

Offline enicky

« Răspuns #24 : 02.Oct.2025, 11:19:14 a.m. »
Chiar nu te înțeleg! Poți să pui la mașină , unitate multimedia noua, camera, alte nebunii și nu modifici instalația sau schimbi conectorii?
   Nu trebuie sa-l intelegi pe colegul, trebuie sa intelegi politica producatorului !
Teoretic, mai ales daca ai masina in garantie, nu trebuie/n-ai voie sa schimbi nimic, pt. ca orice modificare poate aduce daune pentru care producatorul nu-si asuma raspunderea.
   Acum daca te uiti la mine in jurnal ai sa vezi ca eu chiar am schimbat multe la Vitara(tip Cool), dar am cautat sa le fac cu personal calificat(electricieni), tocmai pentru a evita posibile greseli sau defectiuni ulterioare.
  Ca sa intelegi, iti dau cateva exemple: drl halogen inlocuit cu drl led, incalzire in scaune, boxe, suboofer, led in habitaclu, pozitii, etc.
   Far led are sau avea numai varianta Spirit si Luxus, in rest halogen chior.
   Far led se gaseste, fie la dezmembrari, fie noi OEM(foarte scumpe) sau AM mai accesibile la pret.
    Problema este cu montajul, fiind nevoie de inlocuirea mufei instalatiei electrice, dar si de un dispozitiv care se monteaza pe puntea, pentru a se face reglajul automat, in functie de incarcarea masinii. Noi avem un buton de reglaj pe bord, care se pare ca nu ar mai fi util la un far led.
    Cum nimic nu mi se pare imposibil, eu cred ca totusi un electrician pasionat si priceput ar putea sa faca inlocuirea farurilor halogen cu cele cu led.
    Detaliile de mai sus mi le-au dat cei din reprezentanta-service Suzuki.
    Si eu as vrea sa fac aceasta inlocuire, sunt dispus sa cumpar faruri noi, dar cine mi le monteaza?

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #25 : 02.Oct.2025, 12:37:14 p.m. »
sa fie pasionat dar si sa aiba autorizatie rar. dupa modificare sa emita factura si conformitate ...enuntarea modificarilor facute...etc

schimbarea farurilor nu se face la coltul strazii.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #26 : 02.Oct.2025, 12:37:16 p.m. »
Hai sa depășim bariera garanție și alte alte chestii legate de politica firmei. Eu întrebam ceva tehnic.  Ce "va tot învârtiți in jurul cozii"!

Offline wolfin

« Răspuns #27 : 02.Oct.2025, 12:39:14 p.m. »
pai ai primit raspunsul.

pentru a pune faruri led..trebuie modificata instalatia electrica actuala.

s a discutat ceva mai in spate sau la topic de vitara...constructiv farurile sunt total diferite. difera mufa la led cu cele de halogen..auto leveling...

daca erai din B  te indrumam sa vorbesti cu cei de aici...poate poate.. http://www.darius-alarme.ro/ (desi niciun electrician nu se apuca la modificat instalatii ...nu se mai complica)

• vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #28 : 02.Oct.2025, 12:42:31 p.m. »
Pai nimic concret. Ce mufa cum arată, și așa mai departe. Nu am găsit nimic "mai în spate"

Offline wolfin

« Răspuns #29 : 02.Oct.2025, 12:45:05 p.m. »
 :fluier:

cauta pe olx far led si far halogen. o sa vezi poze ca sunt diferite..nu plug in..gata retrofitul.

succes.
uite ca am folosit functia cautare..si in 3 sec am gasit

discutia a mai fost..se pare ca nu ai reusit sa obtii alte info

https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5971.1170

https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=8186.msg299324#msg299324
« Ultima Modificare: 02.Oct.2025, 12:58:32 p.m. de wolfin »
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970