Chiar nu te înțeleg! Poți să pui la mașină , unitate multimedia noua, camera, alte nebunii și nu modifici instalația sau schimbi conectorii?
Nu trebuie sa-l intelegi pe colegul, trebuie sa intelegi politica producatorului !
Teoretic, mai ales daca ai masina in garantie, nu trebuie/n-ai voie sa schimbi nimic, pt. ca orice modificare poate aduce daune pentru care producatorul nu-si asuma raspunderea.
Acum daca te uiti la mine in jurnal ai sa vezi ca eu chiar am schimbat multe la Vitara(tip Cool), dar am cautat sa le fac cu personal calificat(electricieni), tocmai pentru a evita posibile greseli sau defectiuni ulterioare.
Ca sa intelegi, iti dau cateva exemple: drl halogen inlocuit cu drl led, incalzire in scaune, boxe, suboofer, led in habitaclu, pozitii, etc.
Far led are sau avea numai varianta Spirit si Luxus, in rest halogen chior.
Far led se gaseste, fie la dezmembrari, fie noi OEM(foarte scumpe) sau AM mai accesibile la pret.
Problema este cu montajul, fiind nevoie de inlocuirea mufei instalatiei electrice, dar si de un dispozitiv care se monteaza pe puntea, pentru a se face reglajul automat, in functie de incarcarea masinii. Noi avem un buton de reglaj pe bord, care se pare ca nu ar mai fi util la un far led.
Cum nimic nu mi se pare imposibil, eu cred ca totusi un electrician pasionat si priceput ar putea sa faca inlocuirea farurilor halogen cu cele cu led.
Detaliile de mai sus mi le-au dat cei din reprezentanta-service Suzuki.
Si eu as vrea sa fac aceasta inlocuire, sunt dispus sa cumpar faruri noi, dar cine mi le monteaza?