Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki SWIFT
»
Imbunatatiri SWIFT
(Moderator:
shpeedy
) »
efort la pedala de acceleratie
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Jos
Autor
Subiect: efort la pedala de acceleratie (Citit de 4696 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
despada
Sr. Member
Mesaje postate: 257
Gen:
efort la pedala de acceleratie
«
:
04.Oct.2009, 07:46:15 p.m. »
Salut tuturor ,
Sunt posesorul unui Swift , si am aproape 5000km cu el .
Am fost interesat atat de consum cat si de performante , asa ca am experimentat cu atentie cele doua aspecte in ce 5000km .
Ceea ce m-a nemultumit la masina desi initial nu am observat , efortul pe care il simte soferul la apasarea pedalei de acceleratie este imposibil de reglat .Am 90kg apas cu blandete dar fara un ajutor suplimentar pedala e moale si se duce la fund . E greu sa o mentin constant fara sa ii suplimentez efortul pe care eu il simt la apasare .
Am adaugat un burete sub pedala de acceleratie si pot spune ca la drum lung e ok , poti sa o apesi 90% din cursa ceea ce asigura mai mult de cat necesar dpdv al unei performante bune a consumului la drum lung si in plus e mai relaxant pentru picior .
Masina e in garantie , si nu mi-am permis sa rezolv problema altfel !
Producatorul ar puncta f. bine daca ar prevedea pedale de acceleratie cu efort ce poate fi dimensionat fiecarui tip de sofer .
memorat
miocrl
Hero Member
Mesaje postate: 5065
Gen:
Love is all around
Timisoara
Re: efort la pedala de acceleratie
«
Răspuns #1 :
04.Oct.2009, 07:51:12 p.m. »
salut, bine ai venit pe forum. buna idee, o sa verific si eu la sx cum e dar parca nu aveam problema asta.. poate ai un arc slabit daca merge asa usor. ca presupun ca ai acceleratia pe senzor.
memorat
https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara
jurnal de bord - SX4 1.5 GLX 2007
jurnal de bord - S-Cross 1.4 6MT Passion Mild Hybrid 48V 2020
despada
Sr. Member
Gen:
«
Răspuns #2 :
04.Oct.2009, 08:09:36 p.m. »
Ok , multumesc .
Sper sa am observatii pertinente legate doar de ceea ce face Swift-ul o masina economica comparativ cu ceea ce poate sa faca de la acest nivel (adica sa tasneasca in a -2-a foarte tare
)
La reprezentanta mi s-a spus ca pedalele nu pot fi "reglate" dupa sofer .
Pacat , e un cost mic de adaugat masinii insa valoarea adaugata masinii ar fi mult mai mare .
As fi chiar dispus sa cumpar o pedala noua care sa aiba asemenea posibilitati insa strict in limitele in care nu mi-as pierde garantia .
Altfel as fi rezolvat-o si singur .
memorat
miocrl
Hero Member
Mesaje postate: 5065
Gen:
Love is all around
Timisoara
«
Răspuns #3 :
04.Oct.2009, 08:17:15 p.m. »
daca tot e vorba de pedala de acceleratie si de relaxarea piciorului la drum lung poti sa iti pui tempomat.
alta solutie decat sa desfaci pedala si sa pui un alt arc, sau cum ai facut tu.. cu burete nu imi pot imagina
memorat
https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara
jurnal de bord - SX4 1.5 GLX 2007
jurnal de bord - S-Cross 1.4 6MT Passion Mild Hybrid 48V 2020
despada
Sr. Member
Gen:
«
Răspuns #4 :
04.Oct.2009, 08:42:31 p.m. »
Buretele pe care l-am pus , sta intre pedala si podeaua masinii .
Pedala are un brat lat datorita executiel din material plastic sau ce o fi , iar pe latime bratul pedalei lucreaza cu buretele .
Cursa scade cu 10% aproximativ , in timp ce la apasare , progresiv efortul creste .
Din cauza consolei nu se prea poate lasa geunchiul pe lateral , fapt ce limiteaza zona in care piciorul poate lucra la apasare in timpul deplasarii ( adica
la batrana dacie intre bord si schimbator incapea cam orice genunchi iar pedala o cam puteai apasa in mai multe pozitii si nu iti amortea piciorul , insa aici nu fac elogii batranei dacii )
Oricum Bucuresti -Brasov dus si intors 2 pers , rezervor full la plecare si bagaj pana in greutatea unei a 3-a persoane , a scos 5.5l/100km avg .
In oras 7.5(nu in Buc) , din pacate . A-1-a si a-2-a sunt trepte de turatie din ce simt eu si nu ai cum sa eviti saltul la consum .
Merg frecvent la 80-90km la 2000 rpm in a-5-a si din experienta mea aici se afla zona de economie .
Pentru cei ce vin din afara orasului la servici cred ca e o alegere ok fiindca iti ofera sansa de a economisi ceva litri pe luna .
Eu spun asa Swift-ul iti da ocazia sa mergi si la economie , dar si pe o anumita zona de turatii iti da sansa de a sari cat unele masini mult mai inzestrate , insa cele mai inzestrate nu pot cobora la nivelul de economie al lui Swift . E o masina flexibila .
Oricum eu cred ca am epuizat ce am avut eu de spus , insa o sa trag cu ochiul mereu pe aici
memorat
Trixi
Sr. Member
Mesaje postate: 376
«
Răspuns #5 :
04.Oct.2009, 10:11:38 p.m. »
Salut,despada!Bun venit!
...desi sunt total de acord cu tine in toate privintele,sper ca mai dai un ochi pe aici.vad ca ai doar 5000 km.e foarte bine ca nu esti ucigas cu motorul tau,insa nu uita,ca avem cuplu maxim la 5800 rpm....deci la 2000 motorul este foarte foarte subturat...
cel mai rau este insa,ca primul meu swift,inainte de a implini 80.000 km,a ajuns pe mana unei domnisoare contabile,care dupa ce citeva luni de zile a mers asa subturat cu ea s-a ales cu un catalizator infundat.
nu vreau sa zic cu asta ca ar trebui mereu sa o tii peste 5000...doar ca ,asa ca de obicei,calea de mijloc ar fi aia ideala.
numai bine!
memorat
despada
Sr. Member
Gen:
«
Răspuns #6 :
04.Oct.2009, 11:03:21 p.m. »
Salut ,
M-am gandit si eu la ceea ce mi-ai adus in atentie .
Gresala mea este ca nu am precizat ca este vorba de o turatie de intretinere (sarcina partiala) pentru viteza de 80km/h . E vorba de o metoda pe care o folosesc cand ma ajuta drumul si inertia capatata in mers .
Nu incerc sa o accelerez ci doar sa adaug atat cat este necesar pentru a ma compensa ce pierd datorita rezistentei la inaintare in situatia amintita .
Are sens in deplasarile in afara orasului , atunci cand este si posibil
, altfel nu fac compromisuri cand e vorba sa o turez .
Prefer sa o aduc la 100km/h intr-un minut si apoi sa o las la consum de 4-4.5 sa coboare pana la 80 unde apoi incerc sa o mentin atata timp cat simt ca e posibil fara sa ii dau prea multa pedala .
Oricum imi cer scuze fata de celalti posesori , am incercat doar sa dau un raspuns , nicidecum lectii de condus , mai ales ca nu am schimbat prea multe masini anterior pentru a spune ca am o anumita experienta .
memorat
Trixi
Sr. Member
«
Răspuns #7 :
04.Oct.2009, 11:30:51 p.m. »
nu este cazul sa iti ceri scuze.chiar deloc.eu una,tot timpul citesc cu interes observatiile altora.
eu am un stil total diferit.sunt constienta de faptul ca sunt incapabila sa experimentez ceea ce faci tu de exemplu,asa ca ma documentez si constat cu uimire,ca este posibil sa scoti un consum 5.5 .
cum ai zis si tu,masinuta asta are niste resurse nebanuite si sunt 2 milioane de metode cum sa o explorezi.nimeni insa nu are o reteta perfecta.ti-am zis de patania mea,ca sa ai cit mai multe informatii,nicidecum pentru ca as fi eu convinsa ,ca eu stiu mai bine.
eu momentan sunt la al doilea swift,cu 54.000 km.mi-a intrat in reflex sa schimb la 6000,ca atunci cind ii dau superioara sa nu fiu sub 4000 si sa am cuplu.sincera sa fiu,doar atunci ma joc cu pedala de acceleratie,cind la drum lung,singura ma plictisesc in tara pe serpentine si socotesc citi km pot sa ma duc fara sa ating pedala de frana
consumul maxim la mine,pe drum de 120 de km a fost 20L/100 km.chiar,ar trebui sa imi bag mintile in cap si sa mai ascult ceea ce zici tu,serios vorbesc.mor de ciuda...5.5??????cind am sa fiu eu in stare de un 8???
memorat
gabin
Hero Member
Mesaje postate: 1106
Gen:
«
Răspuns #8 :
05.Oct.2009, 07:14:44 a.m. »
hai mai trixi 20l/100km
da' cum ai reusit? ai mers constant cu 6000 de ture?
memorat
'08 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT
.:.
Apex
Ferodo
Enkei
"Pe masura ce faci imbunatatiri costisitoare masinii, creste riscul de a o accidenta."
Trixi
Sr. Member
«
Răspuns #9 :
05.Oct.2009, 10:08:42 a.m. »
...paiii,din pacate,cum am mai zis m-am invatat sa schimb constant in 6000 de ture.pe linga asta,eram pe un drum foarte aglomerat,am tinut-o mereu in jur de 4500 and up and shift,and break,and down,and 4500...apoi pana la 160...ce sa zic,timpul scos a fost super ok,dar si consumul pe masura.btw,nici andreiu nu tre sa se rusineze la capitolul asta.
memorat
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE